Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Ricottás bazsalikomos lasagne 1
Vissza a receptekhez

Ricottás bazsalikomos lasagne

Hozzávalók:

Az egész lasagna készítés sarkallatos pontja a jó besamell mártás, mindig ezzel is kezdem. Érdemes ebből kicsit többet is készíteni, majd a végén elárulom, miért. Ami az egész recept elkészítéséhez szükséges:

6-10 dkg vaj, vagy extra szűz olívaolaj

2 evőkanál rizsliszt

6-7 dL tej, vagy bio rizsital

csipetnyi őrölt szerecsendió

kicsi himaláya só

némi őrölt feketebors

1 evőkanálnyi bazsalikom (lehet friss is)

10 dkg ricotta 

20-25 dkg friss spenót

5 dkg reszelt parmezán

1/2 csomag lasagne tészta

A rizslisztet a vajon "megpezsegtetem",  sóval, feketeborssal, szerecsendióval fűszerezem. Felengedem a hideg tejjel, és addig kevergetem, míg éppen csak sűrűsödni nem kezd.

A tűzhelyről félrehúzva összekeverjük a bazsalikommal, a ricottával, és a parmezánnal.

Egy vajjal kikent tűzálló jénai tálba, vagy tepsibe evőkanálla beleadagolok egy alapot a besameles-sajtos keverékből. 

A tésztalapokat én kicsit előfőzöm, csak pár percig, de ez akár elhagyható.

A tepsibe, a besameles mártásra jöhet egy sor lasagne tészta, erre még egy besameles mártás, a reszelt parmezán, és némi bazsalikom.

TIPP: friss spenóttal is lehet turbózni, előtte kicsit meg lehet futtatni vajon, attól kicsit összeesik, de ezt nagyon ésszel kell csinálni, egy két perc elegendő, és jóval több spenótot is elbír, mint amennyit gondolunk. Persze a spenót el is hagyható ricottával is remek lesz.

Újra tésztalapok, sajtkrém, és ezt egészen addig csináljuk, míg "fel nem épül"  a lasagne, úgy fejezzük be, hogy a krémes sajtoss cucc legyen a tetején.    

Itt jön még egy trükk - a többlet besamellel az egészet leöntjük, akkor jó, ha szinte teljesen ellepi a tésztát, így remekül átpuhul az egész, és nem száradnak ki a tésztalapok!

Kb. 180 fokos sütőben 45 perc alatt elkészül. tálaláskor friss bazsalikomlevélkékkel díszíthetjük

 

 

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG