Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Sült töltött alma

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.04 09:30
Sült töltött alma

Nem nagyon lehet elrontani ezt az egyszerű desszertet. Amolyan, igazi téli csemeg, és a sült almának amúgy is isteni illata van - szerintem érdemes elkészíteni. 

Sült töltött alma

Hozzávalók:

A hozzávalókat kedvedre variálhatod, csak a képzeleted (no és az éléskamrád) szabhat határt.

Hozzávalók:

Fejenként 1 db alma félbevágva

15 dkg főtt császárszalonna (vagy csirkemellfilé)

1 fej kisebb hagyma

2 dkg vaj

10 dkg dióbélsótlan földimogyoró

5 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint (mazsola, aszalt barack)

5 dkg cheddar saj

kakukkfű, petrezselyemzöld

Elkészítés: 

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és szedjük ki a magházat. A vajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát és a szalonnát, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket és fűszernövényeket. Keverjük össze a sajttal és a magvakkal, és óvatosan töltsük meg az almákat. Kenjük ki vajjal a tepsinket,  és 20 perc sütés után tálalhatunk is. Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 30 perc