Sült töltött alma
Nem nagyon lehet elrontani ezt az egyszerű desszertet. Amolyan, igazi téli csemeg, és a sült almának amúgy is isteni illata van - szerintem érdemes elkészíteni.
Sült töltött alma
Hozzávalók:
A hozzávalókat kedvedre variálhatod, csak a képzeleted (no és az éléskamrád) szabhat határt.
Hozzávalók:
Fejenként 1 db alma félbevágva
15 dkg főtt császárszalonna (vagy csirkemellfilé)
1 fej kisebb hagyma
2 dkg vaj
10 dkg dióbél, sótlan földimogyoró
5 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint (mazsola, aszalt barack)
5 dkg cheddar saj
kakukkfű, petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és szedjük ki a magházat. A vajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát és a szalonnát, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket és fűszernövényeket. Keverjük össze a sajttal és a magvakkal, és óvatosan töltsük meg az almákat. Kenjük ki vajjal a tepsinket, és 20 perc sütés után tálalhatunk is. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc