Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Sült töltött alma 1
Vissza a receptekhez

Sült töltött alma

Hozzávalók:

A hozzávalókat kedvedre variálhatod, csak a képzeleted (no és az éléskamrád) szabhat határt.

 

Hozzávalók:

Fejenként 1 db alma félbevágva

15 dkg főtt császárszalonna (vagy csirkemellfilé)

1 fej kisebb hagyma

2 dkg vaj

10 dkg dió, sótlan földimogyoró

5 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint (mazsola, aszalt barack)

5 dkg cheddar saj

kakukkfű, petrezselyemzöld

 

Elkészítés: 

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és szedjük ki a magházat. A vajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát és a szalonnát, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket és fűszernövényeket. Keverjük össze a sajttal és a magvakkal, és óvatosan töltsük meg az almákat. Kenjük ki vajjal a tepsinket,  és 20 perc sütés után tálalhatunk is. Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG