Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Töltött burgonyafánk

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2016.06.16 15:35
Töltött burgonyafánk

Finom, és gyors recept, akár könnyű, esti vacsorának is beválik, és a család minden tagja szeretni fogja ezeket a kis töltött fánkocskákat.

Hozzávalók:

Ez egy egyszerű étel, az elkészítése sem kíván nagyobb szakértelmet, kezdők is nyugodtan belevághatnak! :-)

Kb. negyed óra alatt össze lehet állítani, a sütési idő pedig 25 perc.

Hozzávalók 6 személyre:

4-5 db közepes méretű főtt burgonya

2 evőkanál bio rizs ital, vagy tej

1 evőkanál fehér rizsliszt

fél teáskanál szódabikarbóna

2 dkg vaj, vagy egy evőkanál extra szűz olívaolaj

csipetnyi himalaya só

ízlés szerint őrölt feketebors

2-3 szelet húsos füstölt szalonna

1 kisebb fej összevágott vöröshagyma

1 közepes meghámozott, reszelt alma

1 evőkanál majoránna

A krumplikat meghámozzuk, és összetörjük, a liszttel, és a tejjel tésztává dolgozzuk. Ha kell, még kevés tejet lehet önteni hozzá. 

A szalonnát a vajon, vagy olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt almát, majoránnával, sóval, borssal fűszerezve összepirítjuk, 1-2 perc alatt.

Egy adag krumplis tésztából kisebb gombócot gömbölygetünk, és a közepébe mélyedést nyomva, megtöltjük a kicsit kihűlt, szalonnás keverékkel, majd lezárjuk, és kicsit laposabb gömböcöt készítünk belőle. 

Érdemes kb. 20 percre mélyhűtőbe tenni a gombócokat, úgy nem lesznek már annyira lágyak.

Serpenyőben, kevés zsiradékon (ki mennyiben süt), mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Kész, jó étvágyat hozzá!

A kép illusztráció (nlcafe.hu), a recept saját, kipróbált