Töltött burgonyafánk
Finom, és gyors recept, akár könnyű, esti vacsorának is beválik, és a család minden tagja szeretni fogja ezeket a kis töltött fánkocskákat.
Hozzávalók:
Ez egy egyszerű étel, az elkészítése sem kíván nagyobb szakértelmet, kezdők is nyugodtan belevághatnak! :-)
Kb. negyed óra alatt össze lehet állítani, a sütési idő pedig 25 perc.
Hozzávalók 6 személyre:
4-5 db közepes méretű főtt burgonya
2 evőkanál bio rizs ital, vagy tej
1 evőkanál fehér rizsliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
2 dkg vaj, vagy egy evőkanál extra szűz olívaolaj
csipetnyi himalaya só
ízlés szerint őrölt feketebors
2-3 szelet húsos füstölt szalonna
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 közepes meghámozott, reszelt alma
1 evőkanál majoránna
A krumplikat meghámozzuk, és összetörjük, a liszttel, és a tejjel tésztává dolgozzuk. Ha kell, még kevés tejet lehet önteni hozzá.
A szalonnát a vajon, vagy olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt almát, majoránnával, sóval, borssal fűszerezve összepirítjuk, 1-2 perc alatt.
Egy adag krumplis tésztából kisebb gombócot gömbölygetünk, és a közepébe mélyedést nyomva, megtöltjük a kicsit kihűlt, szalonnás keverékkel, majd lezárjuk, és kicsit laposabb gömböcöt készítünk belőle.
Érdemes kb. 20 percre mélyhűtőbe tenni a gombócokat, úgy nem lesznek már annyira lágyak.
Serpenyőben, kevés zsiradékon (ki mennyiben süt), mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Kész, jó étvágyat hozzá!
A kép illusztráció (nlcafe.hu), a recept saját, kipróbált