Előnyös tulajdonságai közé tartozik a bőrtónus és -textúra javítása, a vérnyomás csökkentése, valamint a szívbetegségek megelőzése is. A kisméretű gyümölcsben több, létfontosságú tápanyag, többek között az E-vitamin, a réz, a K-vitamin, a kolin, a magnézium és a foszfor nagy mennyisége is fellelhető.
A kiwiben ráadásul több a C-vitamin, mint a legtöbb más gyümölcsben.
A bőr támasztórendszere, a kollagén, melynek egyik legfontosabb tápanyaga a C-vitamin, amely antioxidánsként működik a szervezetünkben, és megakadályozza a napfény, a légszennyezés és a füst okozta károsodások kialakulását, kisimítja a ráncokat, és javítja a bőr általános textúráját.
A kutatások szerint fogyasztása alvászavarban szenvedő felnőttek esetében javítja az elalvást, az alvás időtartamát és hatékonyságát. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztását már régóta összefüggésbe hozzák a szívbetegség, a cukorbetegség, a rák és más betegségek csökkent kockázatával. Több kutatás is kimutatta, hogy a kivihez hasonló növényi élelmiszerek a túlzott súlyfelesleg és az általános halálozás kockázatát is csökkentik.
Természetesen, a kandírozott gyümölcsöknél figyelembe kell venni a magas cukortartalmat is, ami árnyalja a fentieket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia 1.496 kJ/ 356 kcal
Zsír: 1 g amelyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát: 79 g amelyből cukrok 46 g
Rost 9 g
Fehérje 1,2 g
Só <0,01 g
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.