Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Fenyőmag 200 g
Fenyőmag 200 g
4 729 Ft 
4 444 Ft
6

Fenyőmag 200 g

Fenyőmag 200 g
Fenyőmag 200 g
Összetétel
100% fenyőmag

A magvakat az őskortól, vagy még régebben kezdték fogyasztani őseink. A kényszer vitte rá őket, talán nem is tudták, mennyi minden előnyös tulajdonsága van ezeknek az apró kis magvacskáknak.

A fenyőmag alapvetően enyhén krémszínű, hosszabb mag. Ezeket javarészt kézzel szedik ki a tobozokból. A mégis bennmaradó magokat kemencébe helyezve pattogtatják ki, törik fel, majd forrázzák le. E hosszadalmas eljárás az oka, hogy a fenyőmag meglehetősen drága.

A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.02
Gyártó
magzsola
Raktáron
4 729 Ft 
4 444 Ft
Egységár: 22 220 Ft/kg
Kezdete: 2023.10.19   A készlet erejéig!
Kedvezmény 6
Megtakarítás 285 Ft
Részletek

A tobozok magvait, azaz a fenyőmagot  Nucleus pineus, pine nuts az őskortól, vagy még régebben kezdték fogyasztani őseink. A kényszer vitte rá őket, talán nem is tudták, mennyi minden előnyös tulajdonsága van ezeknek az apró kis magvacskáknak.

Hogyan néz ki, fő tulajdonságok:

Alapvetően enyhén krémszínű, hosszabb magokról van szó. Ezeket javarészt kézzel szedik ki a tobozokból. A mégis bennmaradó magokat kemencébe helyezve pattogtatják ki, törik fel, majd forrázzák le. A legjobb minőségűnek az európai mandulafenyőből (Pl. pinea) származó karcsú magot tartják, a kerek, ázsiai változatok olcsóbbak és kevésbé ízesek. 

A fenyőmag színe a napraforgómaghoz hasonló. Gazdag fehérjékben és egy egyébként igen ritka szerkezetű, többszörösen telítetlen zsírsavban, a pinolénsavban. Ennek köszönhetően elősegíti az izomépítést, és beindítja a fogyást, miközben garantálja a jóllakottság érzését. Gazdag cinkben, mely fontos szerepet játszik a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében, de magnéziumban és káliumban is bővelkedik.

A könnycsepp alakú, ehető bél egy vastag héjban foglal helyet a fenyőtobozban, és kb. másfél év alatt érik be. A fák 15-25 éves korukban fordulnak termőre és 40-70 éves koruk között hozzák a legtöbb termést. A legtöbb magot vadon élő fenyőkről, kézzel szüretelik még azelőtt, hogy a tobozok kinyílnának. A leszedett tobozokat azután vászonzsákban, napon szárítják három hétig, majd összezúzzák és kézzel kiszedik a termést.

Itt még nincs vége, hiszen a tobozból kiszedett magokat egy második réteg héj is borítja, amelyet szintén kézzel távolítanak el, ez pedig időnként igencsak nehéz feladat - na, ezért is ilyen meglehetősen drága....

Fenyőmag, fenyő mag ár, vásárlás - magzsola.hu

Hogyan, mire használjuk a konyhában?

Konyhakész állapotában hosszúkás, elefántcsontszínű, mandulára emlékeztető magbél, hosszúsága általában 1,5 centiméternél kisebb. Nyersen puha textúrájú, íze édeskés és vajas, enyhén pirítva íze intenzívebbé, szerkezete ropogósabbá válik. Gyakran használják bazsalikomos pesto készítéséhez, de hozzáadják salátákhoz és számos desszerthez is kiváló. Én pl. száraz serpenyőben kicsit meg szoktam pirítani, éppen, hogy színt kapjon, ne barnuljon meg. Remek kiegészítője azkár az olasz, akár az ázsiai konyha ételeinek. 

Mivel nagyon magas a zsírtartalma, gyorsan avasodik, nem áll el sokáig. Egy hónapig biztonságosan tárolhatjuk száraz, hűvös helyen, de a mélyhűtőben akár három hónapot is kibír.
 
Antioxidáns, tele van telítetlen zsírsavakkal, benne található pinolénsav különösen gazdag hasznos, ezért az egész szervezetre jótékony hatással van.  Rendszeres fogyasztásával számos betegség elkerülhető, mivel erősíti az immunrendszert, így az év egészében, de különösen télen ideális kiegészítője lehet étkezésünknek. és nagyon sok benne az E-vitamin, ami segít megszabadulni a szervezetben lerakódott salakanyagoktól.
 
Magas kálium- és magnéziumtartalmú finomság, csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, elősegíti az anyagcsere-folyamatok beindulását. Lassítja az érelmeszesedési folyamatokat, ezért fogyasztása különösen ajánlott azoknak, akiknél a családban már fordult elő hasonló probléma...

Zsírsavak és tápanyagok:

Egészséges, egyszeresen és többszörösen telítetlen és Omega-6 zsírsavakban gazdag, így segít csökkenteni az LDL-koleszterin szintjét a vérben. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják, nélkülözhetetlen ásványi anyagoknak, mangán-, szelén-, magnéziumtartalma is jelentős. Igen kevéssé allergén, jóval kevesebben érzékenyek rá, mint bármely más diófélére. Akik mégis, általában a kínai származású magra allergiásak. Fogyasztása után fémes, keserű ízt érzünk, az túlérzékenységre utalhat, ami a legtöbbször nem jár egyéb tünetekkel és magától elmúlik.
 
fenyőmag, fenyőmag ár - magzsola.hu
 
A fenyőmag fehérjetartalma és gazdag egy egyébként igen ritka szerkezetű, többszörösen telítetlen zsírsavban, a pinolénsavban. Ennek köszönhetően elősegíti az izomépítést, és beindítja a fogyást, miközben garantálja a jóllakottság érzését. Gazdag szerves cinkben, mely fontos szerepet játszik a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében.
 
Megpirítva húsokhoz, salátákhoz, vagy akár süteményekbe is remek.. Amennyiben szeretjük különleges ízét az ételeinkben, úgy érdemes kicsit megpirítani a felhasználás előtt, mivel így jobban érvényesül az ízhatás. Az olasz konyha is előszeretettel használja ezt a különleges alaopanyagot. 
Érdemes száraz helyen tárolni és rövid időn belül fogyasztani, mivel zsírtartalma miatt könnyen avasodik.
 
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 673 kcal
Fehérje: 13,6 g
Zsír: 68,3 g
Szénhidrát: 13 g
Glikémiás indexe: 20
 
Származási hely: Kína
fenyőmag, magzsola.hu
Ismeri, vagy kipróbálta már további egészséges olajos magvainkat is?
 
Minden jog fenntartva - magzsola.hu
Tápanyagtartalom / 100g
energia: 673 kcal fehérje: 13,6 g zsír: 68,3 g szénhidrát: 13 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (37 vélemény)
(32)
(2)
(3)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Petrován Mónika
2015.10.03
Az első csomagban rengeteg avas szem volt, korrektül felajánlották a pénzvisszafizetést. Gondoltam, adok még egy esélyt a terméknek, felajánlottam, hogy vagy a pénzt utalják vissza, vagy tegyenek egy új terméket a következő rendelésemhez. Szállításnál döbbenten tapasztaltam, hogy a második csomagot féláron kiszámlázták. Pitiáner húzás, de a második csomag friss és finom volt, igy ha másfélszeres áron is, de volt egy használható csomagom.
Nyilas Istvánné
2015.10.28
Én nagyon szeretem a fenyőmagot, és sajnálom, hogy elég drága, ritkán engedhetem meg magamnak a vásárlást. Az első megvásárolt csomag sem volt teljesen friss, az ízén lehetett érezni.
GLS Csomagpont: Cromax Autóalkatrész (Molnár Ildikó)
2015.12.03
Mind natúran, mind pirítva szenzációs! Salátákba szórva, más magvakkal, aszalt gyümölcsökkel keverve élvezetes mixet kapunk.
Horváthné Dr. Kökény Annamária
2015.12.30
Nagyon finom és egészséges. Ajánlani tudom Mindenkinek. Legközelebbi rendelésnél is fogunk belőle vásárolni.
Makó Éva
2016.01.13
leírom, nagy fogyasztója voltam a fenyőmagnak kítűnő íze, felhasználhatósága, s akkor még megfizethetősége miatt. Utána feledtem, s itt örömmel tapasztalom, hogy folyamatosan van, de még nem tettem a kosárba. Előzőekben enyhén pirítva salátákba, húsokra, köretekre tettem, hol önállóan, hol más magokkal keverve, szenzációs ízek kavalkadját éreztük fogyasztásával. Őszinte szívvel ajánlom azoknak akik megengedhetik maguknak, mert szervezetünknek ásványi só és vitamin bomba.
Hasonló termékek