Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Citromsav 1 kg
Citromsav 1 kg
1 399 Ft

Citromsav 1 kg

Az adalékanyagokkal, úgynevezett "E" betűs kiegészítőkkel kapcsolatban még manapság is sok a tévhit, vagy félinformáció.

Míg az élelmiszerbiztonsági figyelem és a hatósági előírások minden eddiginél szigorúbbak, pont manapság indulnak, már-már mozgalomszerűen fogyasztói támadások az élelmiszeripari adalékanyagok ellen.

1 399 Ft
Egységár: 1 399 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

Az adalékanyagokkal, úgynevezett "E" betűs kiegészítőkkel kapcsolatban még manapság is sok a tévhit, vagy félinformáció.

A fő különbség a citromsav és az aszkorbinsav között, hogy míg az előbbi teljesen természetes, a másik szintetikus módon előállított.

Míg az élelmiszerbiztonsági figyelem és a hatósági előírások minden eddiginél szigorúbbak, pont manapság indulnak, már-már mozgalomszerűen fogyasztói támadások az élelmiszeripari adalékanyagok ellen. Az elmúlt évtizedekben sokkal durvább anyagok, tartósítószerek kerül(het)tek az élelmiszerekbe, akkoriban ez senkit sem izgatott különösebben. Gondoljunk csak pl. arra, hogy a katonai konzervételek, 10 év után felbontva is ehető állagúnak látszódtak, vajon, milyen anyagok okozhatták ezt?

Az a tévhit, hogy minden adalékanyag mesterséges lenne, szerencsére nem igaz. Főként az állományjavítók jelentős része, természetben előforduló anyag, ilyen pl. a guarmag-liszt, a xantán, a szentjánoskenyérmag-liszt, ez utóbbi alapvető népélelmezési cikk Afrikában. Ha az E-330 adalékanyag mérgező vagy rákkeltő volna, az emberiség nagy része kerülne veszélybe, ez ugyanis a citrusfélékben megtalálható citromsav jele, de az E-listán megtalálható az egészségvédőnek mondott béta-karotin éppúgy, mint a sütőpor.

Persze, nem akarok protestálni ezek mellett, a természetes mindenből a legjobb, és mindez az ipari termelés, az élelmiszeripar hozadéka, ami nagy mennyiségben, egyenletes minőségben (és persze, maximális profitot elérve), hosszabb szavatossággal próbál mindenfélét előállítani. Szerencsére a választás szabadsága mindenki számára megadatott.

No, ennyi bevezető után rátérnék a lényegre. :-)

Talán csak a szódabikarbóna ennyire sokoldalú, a háztartásban, és a táplálkozásban is egyaránt hasznosítható termék.

A citromsav enyhén savas kémhatású vegyület, mely alkalmas a konyhai gépek, műanyag felületek, csempék stb. vízkő mentesítésére. Vízkőoldásra is kiváló, és nincs kellemetlen illata sem. szintén alkalmas folteltávolításra is, de általános, fürdőszobai tisztítószer is egyben. Mivel pH-értéke igen alacsony, a legtöbb háztartási baktériumot elpusztítja.

Ez egy teljesen természetes termék, míg az aszkorbinsav - talán így ismerős: E-330 - mesterségesen előállított, szintetikus.

Biotechológiai úton mikroorganizmusok segítségével állítják elő, főképp az Aspergillus niger nevű penészgomba segítségével. 

A citrusfélékben megtalálható, és azokból előállított termék fogyasztása élénkíti az energiaháztartást, fokozza az anyagcsere sebességét, és segít lebontani a keletkezett vesekövet (feloldja), illetve megakadályozza annak újbóli kialakulását. 

Figyelem! Szembe ne kerüljön, erősen irritáló hatású!

Származási hely: Ausztria/Magyarország

Adatok
Származási hely
Ausztria/Magyarország
EAN
5997753500411
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (46 vélemény)
(45)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Nyilas Istvánné
2015.10.14
Nálam a citromsav nélkülözhetetlen a konyhában. Használom sajt készítésnél, italoknál, salátáknál. Segítségével könnyebb tisztán tartani a kagylót. Érdemes nagyobb mennyiségben beszerezni.
Előnyök:
Hátrányok:
Beszedics-Környei Andrea
2016.01.03
Jó ideje vegyszermentes a háztartásom, aminek egyik alapja a citromsav, itt végre az ára is pénztárcabarát :) köszönöm :)
Előnyök:
Hátrányok:
Pappné Samodai Zsófi
2016.01.03
egy háztartásból sem hiányozhat sokoldalúan használható pl takarítás,
Előnyök:
Hátrányok:
Kovács Tamás
2016.01.04
Ha befőzés, akkor nélkülözhetetlen. Minden lekvárba, zselébe teszek egy kicsit, ez kicsalja az igazi ízeket.
Előnyök:
Hátrányok:
Polacsekné Fekete Mária
2016.01.10
A citromsav sokoldalúan használható. Takarítás, étkezés. Nagyon jó ár , ajánlom mindenkinek.
Előnyök:
Hátrányok: