Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Citromsav, Dulcit, 1 kg
Citromsav, Dulcit, 1 kg
2 969 Ft 
2 259 Ft
24

Citromsav, Dulcit, 1 kg

Az adalékanyagokkal, úgynevezett "E" betűs kiegészítőkkel kapcsolatban még manapság is sok a tévhit, vagy félinformáció.

Míg az élelmiszerbiztonsági figyelem és a hatósági előírások minden eddiginél szigorúbbak, pont manapság indulnak, már-már mozgalomszerűen fogyasztói támadások az élelmiszeripari adalékanyagok ellen.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.06.20
Gyártó
dulcit
Raktáron
2 969 Ft 
2 259 Ft
Egységár: 2 259 Ft/kg
Kezdete: 2023.10.19   A készlet erejéig!
Kedvezmény 24
Megtakarítás 710 Ft
Részletek

Az adalékanyagokkal, úgynevezett "E" betűs kiegészítőkkel kapcsolatban még manapság is sok a tévhit, vagy félinformáció.

A fő különbség a citromsav és az aszkorbinsav között, hogy míg az előbbi teljesen természetes, a másik szintetikus módon előállított.

Míg az élelmiszerbiztonsági figyelem és a hatósági előírások minden eddiginél szigorúbbak, pont manapság indulnak, már-már mozgalomszerűen fogyasztói támadások az élelmiszeripari adalékanyagok ellen. Az elmúlt évtizedekben sokkal durvább anyagok, tartósítószerek kerül(het)tek az élelmiszerekbe, akkoriban ez senkit sem izgatott különösebben. Gondoljunk csak pl. arra, hogy a katonai konzervételek, 10 év után felbontva is ehető állagúnak látszódtak, vajon, milyen anyagok okozhatták ezt?

Az a tévhit, hogy minden adalékanyag mesterséges lenne, szerencsére nem igaz. Főként az állományjavítók jelentős része, természetben előforduló anyag, ilyen pl. a guarmag-liszt, a xantán, a szentjánoskenyérmag-liszt, ez utóbbi alapvető népélelmezési cikk Afrikában. Ha az E-330 adalékanyag mérgező vagy rákkeltő volna, az emberiség nagy része kerülne veszélybe, ez ugyanis a citrusfélékben megtalálható citromsav jele, de az E-listán megtalálható az egészségvédőnek mondott béta-karotin éppúgy, mint a sütőpor.

Persze, nem akarok protestálni ezek mellett, a természetes mindenből a legjobb, és mindez az ipari termelés, az élelmiszeripar hozadéka, ami nagy mennyiségben, egyenletes minőségben (és persze, maximális profitot elérve), hosszabb szavatossággal próbál mindenfélét előállítani. Szerencsére a választás szabadsága mindenki számára megadatott.

No, ennyi bevezető után rátérnék a lényegre. :-)

Talán csak a szódabikarbóna ennyire sokoldalú, a háztartásban, és a táplálkozásban is egyaránt hasznosítható termék.

A citromsav enyhén savas kémhatású vegyület, mely alkalmas a konyhai gépek, műanyag felületek, csempék stb. vízkő mentesítésére. Vízkőoldásra is kiváló, és nincs kellemetlen illata sem. szintén alkalmas folteltávolításra is, de általános, fürdőszobai tisztítószer is egyben. Mivel pH-értéke igen alacsony, a legtöbb háztartási baktériumot elpusztítja.

Ez egy teljesen természetes termék, míg az aszkorbinsav - talán így ismerős: E-330 - mesterségesen előállított, szintetikus.

Biotechológiai úton mikroorganizmusok segítségével állítják elő, főképp az Aspergillus niger nevű penészgomba segítségével. 

A citrusfélékben megtalálható, és azokból előállított termék fogyasztása élénkíti az energiaháztartást, fokozza az anyagcsere sebességét, és segít lebontani a keletkezett vesekövet (feloldja), illetve megakadályozza annak újbóli kialakulását. 

Figyelem! Szembe ne kerüljön, erősen irritáló hatású!

Származási hely: Ausztria/Magyarország

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (46 vélemény)
(45)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Nyilas Istvánné
2015.10.14
Nálam a citromsav nélkülözhetetlen a konyhában. Használom sajt készítésnél, italoknál, salátáknál. Segítségével könnyebb tisztán tartani a kagylót. Érdemes nagyobb mennyiségben beszerezni.
Beszedics-Környei Andrea
2016.01.03
Jó ideje vegyszermentes a háztartásom, aminek egyik alapja a citromsav, itt végre az ára is pénztárcabarát :) köszönöm :)
Pappné Samodai Zsófi
2016.01.03
egy háztartásból sem hiányozhat sokoldalúan használható pl takarítás,
Kovács Tamás
2016.01.04
Ha befőzés, akkor nélkülözhetetlen. Minden lekvárba, zselébe teszek egy kicsit, ez kicsalja az igazi ízeket.
Polacsekné Fekete Mária
2016.01.10
A citromsav sokoldalúan használható. Takarítás, étkezés. Nagyon jó ár , ajánlom mindenkinek.
Hasonló termékek