Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

Köles 5 kg

Köles 5 kg
Köles 5 kg
Összetétel
100% köles

Már a kőkorszak óta ismert tápláléknövény, melynek fogyasztása Magyarországon is elterjedt VOLT, még a középkor idején. A napi táplálkozásból a kenyérgabonák megjelenése szorította ki, mivel a köles sikér (így glutén-)mentes, a belőle készült kenyér nem kel magasra. Fogyasztása nem csak a gluténérzékenyeknek javasolt, szénanátha esetén is kedvező hatású. Alapvető szerepet tölt be a Candina-diétában, a köles az EGYETLEN LÚGOSÍTÓ GABONAFÉLE, amely ezáltal gátolja, nem pedig támogatja a tápcsatornában megtelepedett gombák szaporodását.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.25
Gyártó
Tündérkert
Raktáron
Súly
4 899 Ft
Egységár: 980 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 49 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
4 654 Ft/db
5+  db
-7 %
4 556 Ft/db
Részletek

Már a kőkorszak óta ismert tápláléknövény, melynek fogyasztása Magyarországon is elterjedt VOLT, még a középkor idején. A napi táplálkozásból a kenyérgabonák megjelenése szorította ki, mivel a köles sikér (így glutén-)mentes, a belőle készült kenyér nem kel magasra. 

Fogyasztása nem csak a gluténérzékenyeknek javasolt, szénanátha esetén is kedvező hatású.

Alapvető szerepet tölt be a Candina-diétában, a köles az EGYETLEN LÚGOSÍTÓ GABONAFÉLE, amely ezáltal gátolja, nem pedig támogatja a tápcsatornában megtelepedett gombák szaporodását. A köles jó tulajdonságait szaporítja esszenciális aminosav tartalma, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat, (pl. kalcium) is megtalálhatóak benne. Ajánlják még vese- és epetisztítóként, hólyaggyulladás kezelésére, de a szív-és érrendszeri panaszokra, magas vérnyomás csökkentésére is (magnézium).

Bár pelyvája jórészt emészthetetlen, az értékes hatóanyagokat a hántolt mag is ugyanúgy tartalmazza. 

Gyorsan és egyszerűen készíthető belőle többféle kása. Könnyű, de kevésbé laktató, ha a megmosott kölest háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. Juhtúróval összesütve is fogyasztható, esetleg aszalt gyümölcsökkel, magvakkal keverve kiváló reggeli. Kicsit bizarr színű, de nagyon finom a főtt köles, apróra vágott, főtt céklával, kis olajjal együtt.   

Tápanyag tartalom: 100 g termékben:

energia:kJ/kcal:1520/362
fehérje: 11 g
zsír:3,9 g
szénhidrát: 70,6 g 
élelmi rost: 1 g

Származási hely:Ukrajna

Tápanyagtartalom / 100g
energia:kJ/kcal:1520/362 fehérje: 11g zsír:3,9g szénhidrát: 70,6g élelmi rost: 1g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek