Áfonya étcsokoládéba mártva.
A kandírozott áfonya cégünk egyik legkedveltebb terméke. Miért ne lehetne ezt étcsokoládéba mártva is kínálni? Annyira egyértelmű erre a válasz, hogy talán ez az oka, hogy eddig ezt még nem kezdtük el árusítani. Nagyon itt volt az orrunk előtt, azért nem vettük észre.
A finom , kicsit savanykás gyümölcs az étcsoki enyhén kesernyés ízével kombinálva egy új, kellemes, harmonikus kombinációt ad…. és elég nehéz abbahagyni, ha egyszer elkezdtük.
Az észak-amerikai nagytermésű áfonyát, latinul, (Vaccinium macrocarpon) az őslakos indiánok főleg élelmiszerként fogyasztották, de gyógyítás céljából is alkalmazták. Ők ismertették meg az Európából érkező telepesekkel a növényt, amelyet eleinte C-vitamin-tartalmának köszönhetően a skorbut megelőzésére használtak. Az 1880-as években német kutatók megfigyelték, hogy a gyümölcs elfogyasztása után a vizelet kémhatása csökken, a későbbi farmakológiai vizsgálatok pedig feltárták húgyúti fertőtlenítő hatását.
A régi időkben a csokoládéra hangulatjavító afrodiziákumként és a gazdagság szimbólumaként tekintettek, amit csak a tehetős emberek engedhettek meg maguknak. Az istenek eledeleként tartották számon számtalan jótékony hatása miatt.
A kakaó nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. Az antioxidáns kapacitási táblázatban a nyers kakaó a lista elején van, az olyan magas antioxidáns tartalmú szuperételek mellett, mint az áfonya, a goji bogyó és a gránátalma.
Szóval vigyázat! :-) A magas szénhidrát tartalmat sem szabad figyelmen kívül hagyni!
Ismered egyik legkedveltebb drazsénkat, az étcsokis kávészemeket?
Összetevők: aszalt vörös áfonya, étcsokoládé 35% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgáló: szója-lecitin, természetes vanilia kivonat), növényi zsír, fényezőanyagok: E414 (gumi arábikum), E904 (sellak)