glutén- és laktózmentes fokhagymakrémleves
Egy finom krémleves minden évszakban jólesik. Főleg egy kis friss fűszernövénnyel díszítve, még a szemnek is kellemes látvány. Kis variációval, készülthet még póréhagymából, vagy akár karfiolból is.
Hozzávalók:
A világ egyik legegyszerűbb étele, és nem kell hozzá sok idő sem.
Lássuk is, mi kell hozzá, és hogyan készül:
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál fehér rizsliszt
6-7 gerezd fokhagyma
6-7 dL rizstej
5 dL víz
2 dL növényi főzőkrém, vagy főzőtejszín
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 fél mokkáskanál himalaya só
(aki nem laktózérzékeny) esetleg 10 dkg márványsajt
Először egy lábasban lassú tűzön világos rántást készítünk az olaj és liszt felhasználásával. A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk, és a rántásba forgatjuk, vigyázva arra, hogy meg ne égjen..
Felengedjük a rizstejjel, vízzel, és a főzőkrémmel. Kissé nagyobb lángra vesszük, és amikor gyöngyözni kezd belemorzsoljuk a márványsajtot. Ezzel óvatosan kell bánni, mert kifuthat a lábasból!
Ha nem tettünk bele sajtot, keverjük hozzá a himalaya sót, ellenkező esetben ne, mert a sajt is elég sós.
Kész! Tálalásnál friss petrezselymet, vagy bazsalikomot is szórhatunk a tetejére.