Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli
Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli
4 729 Ft

Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli

Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli
Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli
Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli
Törökmogyoró, Blansírozott, 500 g, héj nélküli
összetevők
100% blansírozott, hámozott török mogyoró

Török mogyoró, törökmogyoró, blansírozott, héj nélküli. Önmagában is finom csemege


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.11.25
Gyártó
magzsola
4 729 Ft
Egységár: 9,46 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 47 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
4 493 Ft/db
5+  db
-7 %
4 398 Ft/db
Részletek

Török mogyoró, törökmogyoró, blansírozott, héj nélküli. Önmagában is finom csemege. 

Mi az a blansírozott mogyoró? A blansírozott mogyorót úgy készítik, hogy a  belső, vékony, haártyaszerű héjas mogyorót forrásban lévő vízbe dobják néhány percig, hogy eltávolítsák ez a vékonyabb héjat. A héj eltávolítására után a török mogyoró finom íze lesz, de szárazabb is. Íg, az ezzel készült sütikben valamivel több zsíradékot, vajat érdemes haszálni. 

A blansírozott török mogyoró otthon is elkészíthető:

Hogyan lehet gyorsan blansírozni a mogyorót? Egy mély serpenyőben felforraljuk a vizet, és lassan hozzáadunk  2 kanál a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a mogyorót a vízhez, és forraljuk körülbelül 5 percig. Vegyük ki a mogyorót a serpenyőből egy lyukas kanál segítségével, hogy a felesleges vizet lecsöpögtessük, és azonnal tegyük egy tál hideg vízbe amiben jégkockák vannak. Íg szinte sokkolódik, igen gyorsan lehül, és könnyen lejön a héj róla. 

Milyen előnye van a blansírozásnak? 

A mandula, a földimogyoró és a mogyoró héja keserű ízű. Ha süteménybe, tortába szeretnéd felhasználni, és nem szeretnéd, hogy az édesség végül keserű ízű legyen, akkor szükséges ez a folyamat. A keserűséget a dió blansírozásával szüntetheti meg.

Törökmogyoró - nemcsak sütikbe. Előnyök: 

Az E-vitamin egyik leggazdagabb forrása, a mogyoró az egyik legegészségesebb dió, enyhén édes és ropogós ízű.

A törökmogyoró blansírozva, vagy anélkül is,  gazdag tápanyagforrás, mivel telítetlen zsírsavakat, fehérjét , rostokat és fitokemikáliákat tartalmaz. 

blansírozott törökmogyoró

Mikrotápanyagokat is tartalmaznak, például kalciumot, magnéziumot, káliumot és szelént, valamint polifenolokat és B-komplex vitaminokat. 100 g mogyoró tápértékét az alábbiakban közöljük.

Kalória: 628 kcal

Összes zsír: 61g

Összes szénhidrát: 17g

  • Élelmi rost: 9,7g
  • Cukor: 4,3 g

Fehérje: 50g

vas: 4,7 mg

Kalcium: 114 mg

Kálium: 680 mg

Magnézium: 163 mg

Mangán: 6,175 mg

Foszfor: 290 mg

Szelén: 2,4 mg

Cink: 2,45 mg

Béta-karotin: 11,00 mcg

B1-vitamin: 0,643 mg

B2-vitamin: 0,113 mg

B6-vitamin: 0,563 mg

C-vitamin: 6,3 mg

E-vitamin: 15,03 mg

K-vitamin: 14,2 mcg

A törökmogyoróban található rostok és polifenolok probiotikumként is működnek, amelyek serkentik az emésztést. Ezért a mogyoró a fogyásban is hatékony.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek