Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Blansírozott törökmogyoró, 250 g
Törökmogyoró, Blansírozott 250 g
2 368 Ft

Törökmogyoró, Blansírozott 250 g

Blansírozott törökmogyoró, 250 g
Blansírozott törökmogyoró, 250 g
Blansírozott törökmogyoró, 250 g
Blansírozott törökmogyoró, 250 g
összetevők
100% blansírozott, hámozott török mogyoró

Török mogyoró, törökmogyoró, blansírozott, héj nélküli. Önmagában is finom csemege


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.11.16
Gyártó
magzsola
2 368 Ft
Egységár: 9,47 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
2 250 Ft/db
5+  db
-7 %
2 202 Ft/db
Részletek

Török mogyoró, törökmogyoró, blansírozott, héj nélküli. Önmagában is finom csemege. 

Mi az a blansírozott mogyoró? A blansírozott mogyorót úgy készítik, hogy a  belső, vékony, haártyaszerű héjas mogyorót forrásban lévő vízbe dobják néhány percig, hogy eltávolítsák ez a vékonyabb héjat. A héj eltávolítására után a török mogyoró finom íze lesz, de szárazabb is. Íg, az ezzel készült sütikben valamivel több zsíradékot, vajat érdemes haszálni. 

A blansírozott török mogyoró otthon is elkészíthető:

Hogyan lehet gyorsan blansírozni a mogyorót? Egy mély serpenyőben felforraljuk a vizet, és lassan hozzáadunk  2 kanál a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a mogyorót a vízhez, és forraljuk körülbelül 5 percig.

Vegyük ki a mogyorót a serpenyőből egy lyukas kanál segítségével, hogy a felesleges vizet lecsöpögtessük, és azonnal tegyük egy tál hideg vízbe amiben jégkockák vannak. Íg szinte sokkolódik, igen gyorsan lehül, és könnyen lejön a héj róla. 

Milyen előnye van a blansírozásnak? 

A mandula, a földimogyoró és a mogyoró héja keserű ízű. Ha süteménybe, tortába szeretnéd felhasználni, és nem szeretnéd, hogy az édesség végül keserű ízű legyen, akkor szükséges ez a folyamat. A keserűséget a dió blansírozásával szüntetheti meg.

További, egészséges magvak, akár nagyobb kiszerelésekben is

Törökmogyoró - nemcsak sütikbe. Előnyök: 

Az E-vitamin egyik leggazdagabb forrása, a mogyoró az egyik legegészségesebb dió, enyhén édes és ropogós ízű.

A törökmogyoró blansírozva, vagy anélkül is,  gazdag tápanyagforrás, mivel telítetlen zsírsavakat, fehérjét , rostokat és fitokemikáliákat tartalmaz. 

blansírozott törökmogyoró

Mikrotápanyagokat is tartalmaznak, például kalciumot, magnéziumot, káliumot és szelént, valamint polifenolokat és B-komplex vitaminokat. 100 g mogyoró tápértékét az alábbiakban közöljük.

Kalória: 628 kcal

Összes zsír: 61g

Összes szénhidrát: 17g

  • Élelmi rost: 9,7g
  • Cukor: 4,3 g

Fehérje: 50g

vas: 4,7 mg

Kalcium: 114 mg

Kálium: 680 mg

Magnézium: 163 mg

Mangán: 6,175 mg

Foszfor: 290 mg

Szelén: 2,4 mg

Cink: 2,45 mg

Béta-karotin: 11,00 mcg

B1-vitamin: 0,643 mg

B2-vitamin: 0,113 mg

B6-vitamin: 0,563 mg

C-vitamin: 6,3 mg

E-vitamin: 15,03 mg

K-vitamin: 14,2 mcg

A törökmogyoróban található rostok és polifenolok probiotikumként is működnek, amelyek serkentik az emésztést. Ezért a mogyoró a fogyásban is hatékony.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek