Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Meggyes gesztenyés kocka

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2021.10.31 05:02
Meggyes gesztenyés kocka

Süteményt készíteni mindig öröm, főleg, ha egy apró gyermeket is be tudunk vonni a készítésébe. Ez az egyszerű recept finom végeredménnyel kecsegtet. A meggy kicsit savanykás íze remekül passzol a gesztenyéhez. Kezdjünk neki!

Hozzávalók 12 kockához:

Az alap piskótához: 

A krémhez:

  • 4 dL tej, vagy bio rizs ital
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 15 dkg vaj, vagy margarin
  • 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • 15 dkg magozott meggy, vagy aszalt meggy, előzőleg rumban, vagy rumaromában beáztatva

A díszítéshez: 

  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg magozott meggy

Először is, a piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Ezután a fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a sárgáját, és ebbe forgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. 

Sütőpapírral bélelt, kisebb, 30 x 30 cm-es tepsiben egyenletesen beleöntjük a piskótát, és 180 C fokon 12-15 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt levesszük alóla a sütőpapírt, és 3 egyforma részre vágjuk. 

A krémhez 3 dL tejet a cukorral együtt felforraljuk, majd besűrítjük a maradék tejjel elkevert vaniliás pudingporral. Ha kihűlt ez is, a habosított vajjal/margarinnal és a gesztenyemasszával, végül beleforgatjuk a meggyet is. 

A krémet össze töltjük a piskóta alappal, úgy, hogy a tetejére is jusson egy vékony réteg. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük.  Tálalás előtt reszelt gesztenyemasszával, és pár szem meggyel díszítjük.

forrás: nők lapja konyha desszert