Meggyes gesztenyés kocka
Süteményt készíteni mindig öröm, főleg, ha egy apró gyermeket is be tudunk vonni a készítésébe. Ez az egyszerű gesztenyés süti recept finom végeredménnyel kecsegtet. A meggy kicsit savanykás íze remekül passzol a gesztenyéhez. Kicsit hasonlít a népszerű gesztenyés kocka elkészítéséhez is. Kezdjünk neki!
Hozzávalók, egyszerű gesztenyés süti, 12 kockához:
Az alap piskótához:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor (helyettesíthető maltitollal, eritrittel, nyírfacukorral is)
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
A krémhez:
- 4 dL tej, vagy bio rizs ital
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 15 dkg vaj, vagy margarin
- 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 15 dkg magozott meggy, vagy aszalt meggy, előzőleg rumban, vagy rumaromában beáztatva
A díszítéshez:
- 10 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg magozott meggy
Először is, a piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Ezután a fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a sárgáját, és ebbe forgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt, kisebb, 30 x 30 cm-es tepsiben egyenletesen beleöntjük a piskótát, és 180 C fokon 12-15 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt levesszük alóla a sütőpapírt, és 3 egyforma részre vágjuk.
A krémhez 3 dL tejet a cukorral együtt felforraljuk, majd besűrítjük a maradék tejjel elkevert vaniliás pudingporral. Ha kihűlt ez is, a habosított vajjal/margarinnal és a gesztenyemasszával, végül beleforgatjuk a meggyet is.
A krémet össze töltjük a piskóta alappal, úgy, hogy a tetejére is jusson egy vékony réteg. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük. Tálalás előtt reszelt gesztenyemasszával, és pár szem meggyel díszítjük.
forrás: nők lapja konyha desszert