Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

A 7 legfontosabb tipp megfázás, nátha esetén:

2018-02-12 15:05:57 Cimkék: életmód

Nemrégen családunkon is átvonult  - kisfiunk jóvoltából - egy óvodából hazahozott „szupervírus”. Torokgyulladásnak indult, aztán ennek talán mutációi is voltak, de mindhárman, feleségemmel együtt változó intenzitással köhögtünk, és szenvedtünk – aztán meggyógyultunk.

Leírom, nekünk mi segített:

1. Nyers gyömbérből, nagyon apróra vágva, és egész fahéjrúdból készített tea, vagy forrázat. Én három percig áztattam. Miután megittam, még a gyömbérdarabokat is kieszegettem a pohárból. Nem túl esztétikus, de hatékony, köhögés ellen.

2. Ezt kiegészítve, sok kandírozott gyömbért is ettünk. Mivel ez cukrozott termék, mindenki számolja ki, vagy számolja bele a napi kalóriáiba. Ez is fincsi, kicsit csípős megoldás.

3. Napi 1300 mg GAL C-vitamin komplex,reggel, és délben elosztva. Közhely, de talán ezért igaz, a C-vitamint nem nélkülözhetjük télvíz idején. ráadásul ebben a szerves vitaminban citrus bioflavoidok, és vörös szőlőhéj kivonat is van – ezek azért jótékony plusz hatóanyagok.

4. K2D3 vitamin, szintén a magyar GAL termékei közül.  Erről még korábban nem is hallottam, csak azt láttam a magzsolán, hogy egyre többen vásárolnak belőle. Utána olvasva tudtam meg, hogy egyrészt a csepp formátumnak köszönhetően – egyből, a szájban már kezd felszívódni, ráadásul, a két vitamin így együtt optimálisabban hat. Reggeli előtt kötelező!

5. Bio citrom és akácméz a piacról, lehetőleg termelőtől.  Miért bio citrom? mert azt nem permetezik, és a héját is bele lehet reszelni, akár a teába is. Az akácméz pedig a köhögés csillapítására a legjobb. Sokan esküsznek a vad dohány mézre, a repcére, hársra, és selyemfűre.de ugye, kinek a szőke, kinek a barna, nekem az akác jött be legjobban.

6. Vöröshagyma. Igen, nem a legjobb az illata, de az „Indul a  a bakterház” c. filmben is azt ajánlotta a piócás ember. ( ne, meg macskaszőrből pipadohányt – ezt inkább ne. J) Nyersen, elég nagy szenvedés megenni, és kicsit kerültek is a családtagok. Rákeresve megtudtam, hogy B1-, B2- és C-vitamin, nikotinsav, kálium, kalcium, vas és foszfor is van benne. Jellegzetes ízét és illatát kéntartalmú illóolaja adja. Teát, forrázatot is lehet belőle készíteni, úgy nem annyira gyilkos a szaga.

7. Szauna. A fogyással foglalkozó, sokak által olvasott korábbi blogbejegyzésemben is írtam, hogy télen, minden héten, legalább egyszer elmegyek szaunázni. Nekem legjobban a 3 x 15 perc forró finn szauna, 3 x 15 perc pihenés vált be, ennyi időt rá kell szánni. Ráadásul, sokkal jobbat is alszom utána.  Ha nincs módja szaunázni, sós, forró fürdő is megteszi, erre is jó pl. a mi himalaya sónk (is). És a fentiekhez hozzátartozik – a pihenés. Tudom, erre nincs idő hétköznap. Keressünk, pl. tv nézés helyett pont jó. :-)

8. Grapefruitmag cseppek. Bár, jó ízűnek tünteti fel a gyártó a csomagoláson – nos, nem az. Teába, vagy vízbe keverve, kevésbé kellemetlen. Ez is tele van minden jósággal, C- és E-vitaminokkal, bioflavonoidokkal, és antioxidáns tulajdonságú, fertőtlenítő, lúgosító hatású, és a baktériumok ezt bizony nem annyira szeretik.

7. Alapos kézmosás, és fertőtlenítés, ecettel. Azt hiszem, már a végén a családban egymást is visszafertőztük, ezért fontos, hogy a fürdőszobai csapokat, kilincseket, poharakat, mindig mosni, és lehetőleg fertőtleníteni! Munkás, de megéri!


No, én ennyit ajánlanék. A fentiek kitartó kombinációja, nálunk legalábbis meghozta az eredményét, és visszatért az élet a normál kerékvágásába.Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma

2018-04-13 09:40:02
Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma

Az aszalt gyümölcsök közül is egyik legkedveltebb termékünk a puha, finom, egyedi ízvilágú sárgabarack.

Sokna mégis tartanak ettől a finomságtól, hizen szénhidrát tartalma számottevő. De szerencsére, ez egy kicsit árnyaltabb, mint elsőre gondolnánk.

2014 - új termékek januárban

2014-01-14 08:34:37
2014 - új termékek januárban

Engedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.