Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

A 7 legfontosabb tipp megfázás, nátha esetén:

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.02.12 14:50
A 7 legfontosabb tipp megfázás, nátha  esetén:

Nemrégen családunkon is átvonult  - kisfiunk jóvoltából - egy óvodából hazahozott „szupervírus”. Torokgyulladásnak indult, aztán ennek talán mutációi is voltak, de mindhárman, feleségemmel együtt változó intenzitással köhögtünk, és szenvedtünk – aztán meggyógyultunk.

Nemrégen családunkon is átvonult  - kisfiunk jóvoltából - egy óvodából hazahozott „szupervírus”. Torokgyulladásnak indult, aztán ennek talán mutációi is voltak, de mindhárman, feleségemmel együtt változó intenzitással köhögtünk, és szenvedtünk – aztán meggyógyultunk.

Leírom, nekünk mi segített:

1. Nyers gyömbérből, nagyon apróra vágva, és egész fahéjrúdból készített tea, vagy forrázat. Én három percig áztattam. Miután megittam, még a gyömbérdarabokat is kieszegettem a pohárból. Nem túl esztétikus, de hatékony, köhögés ellen.

2. Ezt kiegészítve, sok kandírozott gyömbért is ettünk. Mivel ez cukrozott termék, mindenki számolja ki, vagy számolja bele a napi kalóriáiba. Ez is fincsi, kicsit csípős megoldás.

3. Napi 1300 mg GAL C-vitamin komplex,reggel, és délben elosztva. Közhely, de talán ezért igaz, a C-vitamint nem nélkülözhetjük télvíz idején. ráadásul ebben a szerves vitaminban citrus bioflavoidok, és vörös szőlőhéj kivonat is van – ezek azért jótékony plusz hatóanyagok.

4. K2D3 vitamin, szintén a magyar GAL termékei közül.  Erről még korábban nem is hallottam, csak azt láttam a magzsolán, hogy egyre többen vásárolnak belőle. Utána olvasva tudtam meg, hogy egyrészt a csepp formátumnak köszönhetően – egyből, a szájban már kezd felszívódni, ráadásul, a két vitamin így együtt optimálisabban hat. Reggeli előtt kötelező!

5. Bio citrom és akácméz a piacról, lehetőleg termelőtől.  Miért bio citrom? mert azt nem permetezik, és a héját is bele lehet reszelni, akár a teába is. Az akácméz pedig a köhögés csillapítására a legjobb. Sokan esküsznek a vad dohány mézre, a repcére, hársra, és selyemfűre.de ugye, kinek a szőke, kinek a barna, nekem az akác jött be legjobban.

6. Vöröshagyma. Igen, nem a legjobb az illata, de az „Indul a  a bakterház” c. filmben is azt ajánlotta a piócás ember. ( ne, meg macskaszőrből pipadohányt – ezt inkább ne. J) Nyersen, elég nagy szenvedés megenni, és kicsit kerültek is a családtagok. Rákeresve megtudtam, hogy B1-, B2- és C-vitamin, nikotinsav, kálium, kalcium, vas és foszfor is van benne. Jellegzetes ízét és illatát kéntartalmú illóolaja adja. Teát, forrázatot is lehet belőle készíteni, úgy nem annyira gyilkos a szaga.

7. Szauna. A fogyással foglalkozó, sokak által olvasott korábbi blogbejegyzésemben is írtam, hogy télen, minden héten, legalább egyszer elmegyek szaunázni. Nekem legjobban a 3 x 15 perc forró finn szauna, 3 x 15 perc pihenés vált be, ennyi időt rá kell szánni. Ráadásul, sokkal jobbat is alszom utána.  Ha nincs módja szaunázni, sós, forró fürdő is megteszi, erre is jó pl. a mi himalaya sónk (is). És a fentiekhez hozzátartozik – a pihenés. Tudom, erre nincs idő hétköznap. Keressünk, pl. tv nézés helyett pont jó. :-)

8. Grapefruitmag cseppek. Bár, jó ízűnek tünteti fel a gyártó a csomagoláson – nos, nem az. Teába, vagy vízbe keverve, kevésbé kellemetlen. Ez is tele van minden jósággal, C- és E-vitaminokkal, bioflavonoidokkal, és antioxidáns tulajdonságú, fertőtlenítő, lúgosító hatású, és a baktériumok ezt bizony nem annyira szeretik.

7. Alapos kézmosás, és fertőtlenítés, ecettel. Azt hiszem, már a végén a családban egymást is visszafertőztük, ezért fontos, hogy a fürdőszobai csapokat, kilincseket, poharakat, mindig mosni, és lehetőleg fertőtleníteni! Munkás, de megéri!


No, én ennyit ajánlanék. A fentiek kitartó kombinációja, nálunk legalábbis meghozta az eredményét, és visszatért az élet a normál kerékvágásába.



Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.