Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Pankó morzsás olívás fűszeres karfiol sütőben sütve

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2021.11.06 14:20
Pankó morzsás olívás fűszeres karfiol sütőben sütve

Ez a finom, húsmentes recept bár egyszerű, mégis különlegesebb, mint az átlagos rántott zöldségek, 

amit az éttermekbe hoznak ki tartármártással. A pankó morzsa és a fűszerek turbózzák fel, és te is egyszerűen el tudod készíteni, lássuk is: 

Mi kell hozzá?

    • 1 fej friss karfiol 
    • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál almaecet 
  • csipet só

Forraljuk vizet egy lábosban, és főzzük csak 5 percig így a karfiolt. Szedjük ki, hűtsük le a karfiolrózsákat

A panírhoz:

A panírozás abban különbözik a megszokottól, hogy a panko morzsa összekeverjük az olívaolajjal, fűszerekkel, és a frissen vágott petrezselyemmel, egy tányérba, ez lesz a panírozás utolsó fázisa. Előtte tojásba, majd lisztbe forgatjuk a karfiol darabokat.

Kapcsoljuk a sütőt 180 Celsius fokra, majd a panírozott karfiolokat tegyük egy nagyobb tepsiben sütőpapírra.

Ha felmelegedett a sütő, mehet is bele a tepsi. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mártogatóst is készíthetünk hozzá joghurt és majonéz összekeverésével, ebbe is mehet egy kis só, bors, fokhagyma, friss aprított fűszernövény.

Jó étvágyat hozzá!