Pankó morzsás olívás fűszeres karfiol sütőben sütve
Ez a finom, húsmentes recept bár egyszerű, mégis különlegesebb, mint az átlagos rántott zöldségek,
amit az éttermekbe hoznak ki tartármártással. A pankó morzsa és a fűszerek turbózzák fel, és te is egyszerűen el tudod készíteni, lássuk is:
Mi kell hozzá?
- 1 fej friss karfiol
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál almaecet
- csipet só
Forraljuk vizet egy lábosban, és főzzük csak 5 percig így a karfiolt. Szedjük ki, hűtsük le a karfiolrózsákat
A panírhoz:
- 1 tojás, felverve
- 100 g liszt
- csipet só.
- csipetnyi fekete bors.
- 100 g pankó morzsa
- 3-4-g fokhagymagranulátum, vagy préselt fokhagyma
- 1 dL extra szűz olívaolaj
- friss petrezselyem
A panírozás abban különbözik a megszokottól, hogy a panko morzsa összekeverjük az olívaolajjal, fűszerekkel, és a frissen vágott petrezselyemmel, egy tányérba, ez lesz a panírozás utolsó fázisa. Előtte tojásba, majd lisztbe forgatjuk a karfiol darabokat.
Kapcsoljuk a sütőt 180 Celsius fokra, majd a panírozott karfiolokat tegyük egy nagyobb tepsiben sütőpapírra.
Ha felmelegedett a sütő, mehet is bele a tepsi. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mártogatóst is készíthetünk hozzá joghurt és majonéz összekeverésével, ebbe is mehet egy kis só, bors, fokhagyma, friss aprított fűszernövény.
Jó étvágyat hozzá!