Zöldbabos cukkini
Ez egy glutén- és tojás, és húsmentes nyári egytál étel recept. Néhány egyszerű összetevőből, rövid idő alatt
finom ebédet, vagy vacsorát készíthetünk.
Hozzávalók 2 személyre:
500 g újburgonya
1,5 dL tej, vagy bio rizs ital
10 g vaj
250 g zöldbab/ ceruzabab
2 db kisebb, fiatal cukkini
1/2 zöldpaprika
1 hagyma
1 paradicsom
1 dL víz
csipet kakukkfű
kicsi rozmaring (frissen a legjobb!)
kevés őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk meg héjában a burgonyát. A zöldbabot vágjuk kb. 3 cm-es darabokra, és ezeket is pároljuk 10 percig.
Mossuk meg a cukkinit, és szeleteljük fel, adjuk hozzá a zöldbab vizéhez, és ezt is pároljuk meg.
Mossuk meg a paradicsomot, és a paprikát is, és kicsumázva, vágjuk kis darabokra.
Tisztítsuk meg, és daraboljuk fel a hagymát is. A paprikát és a hagymát kevés vízen pároljuk puhára.
Hámozzuk meg a krumplit, törjük össze, és vajjal és langyos tejjel keverjük el alaposan, készítsünk belőle pürét.
TIPP: némi őrölt szerecsendióval is megbolondítható, de csak keveset szabad beletenni!
(ha nem szereti a pürét, héjastól, feldarabolva a krumplit csak simán is fel lehet használni)
A friss paradicsomot keverjük össze a paprikával, és a hagymával, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal borssal.
A krumplipürét tálaljuk a zöldbabos cukkinihez, és a paradicsomos, fűszeres szafttal.