Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Zöldbabos cukkini

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.07.24 09:02
Zöldbabos cukkini

Ez egy glutén- és tojás, és húsmentes nyári egytál étel recept. Néhány egyszerű összetevőből, rövid idő alatt

finom ebédet, vagy vacsorát készíthetünk.

Hozzávalók 2 személyre:

500 g újburgonya

1,5 dL tej, vagy bio rizs ital

10 g vaj

250 g zöldbab/ ceruzabab

2 db kisebb, fiatal cukkini

1/2 zöldpaprika

1 hagyma

1 paradicsom

1 dL víz

csipet kakukkfű

kicsi rozmaring (frissen a legjobb!)

kevés őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzünk meg héjában a burgonyát. A zöldbabot vágjuk kb. 3 cm-es darabokra, és ezeket is pároljuk 10 percig.

Mossuk meg a cukkinit, és szeleteljük fel, adjuk hozzá a zöldbab vizéhez, és ezt is pároljuk meg. 

Mossuk meg  a paradicsomot, és a paprikát is, és kicsumázva, vágjuk kis darabokra.

Tisztítsuk meg, és daraboljuk fel a hagymát is. A paprikát és a hagymát kevés vízen pároljuk puhára.

Hámozzuk meg  a krumplit, törjük össze, és vajjal és langyos tejjel keverjük el alaposan, készítsünk belőle pürét.

TIPP: némi őrölt szerecsendióval is megbolondítható, de csak keveset szabad beletenni!

(ha nem szereti a pürét, héjastól, feldarabolva a krumplit csak simán is fel lehet használni)

A friss paradicsomot keverjük össze a paprikával, és a hagymával, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal borssal.

A krumplipürét tálaljuk a zöldbabos cukkinihez, és a paradicsomos, fűszeres szafttal.