Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Nyári kapros zöldbableves 1
Vissza a receptekhez

Nyári kapros zöldbableves

Hozzávalók:

A nagyszerű dolgok általában egyszerűek. Mint ez a recept is, ami évek alatt azért kicsit alakult, formálódott. Javaslom, próbáld ki, főzd meg te is: 

HOZZÁVALÓK:

20 - 30  dkg megtisztított, feldarabolt friss zöldbab

2 ek. extra szűz olívaolaj, vagy más zsiradék

1 megtisztított sárgarépa

1/2 zeller, zellerlevél

1/2 fej vöröshagyma

1 megtisztított fokhagymagerezd, esetleg fokhagyma granulátum

1 ek fehér rizsliszt

2 dL tejföl

fél csokor friss kapor 

1 ek (alma)ecet

 1 csipetnyi só

2 egész babérlevél

1/2 tk. őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS: A zsiradékon szokásosan megdinszteltem a zöldségeket, éppen csak roppanósra. MInél több(féle) zöldség, annál finomabb ízvilág. :-) Felöntöm kb. 1.2 L vízzel, és kb. 20 perc alatt puhára főzöm. Én csak a főzés vége felé teszem bele a fűszereket. Tejfölös habarást készítek, ebbe keverem  a friss, összevágott kaprot. Amikor ezt beleteszem, éppen hogy csak néhány percig főzöm, takarékon. TIPP: rizsliszt helyett használható egy merőkanálnyi zöldség is , összeturmixolva, esetleg egy főtt burgonya. Ecet helyett friss citrommal lime-al is savanyítható. :-)

A leves tányérba kiszedve, esetleg még frissen vágott petrezselyemmel is díszíthető, hogy a szemnek, szívnek is kicsit kedvesebb legyen eg az egészséges nyári leves. 

 



Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG