Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Legfinomabb lencsefőzelék

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2014.01.01 10:22
Legfinomabb lencsefőzelék

Nagyon lényeges, hogy egy új év jól kezdődjön. Jó alvás, lusta reggel, vagy délelőtt - és a lencsefőzelék! Ez a tuti, kipróbált étel mindig jól esik, nem csak január elsején. A titok a mustárban rejtőzik.

Mindenkinek van néhány tuti receptje. 

Január elseje lévén a lencsefőzelék legjobb, többször is letesztelt változatát publikálom. 

Hozzávalók:

40 dkg lencse

némi hideg víz :-)

kávéskanálnyi himalaya só

egész szemes bors, fekete, fehér, vagy rózsa

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma, vagy egy evőkanál fokhagyma granulátum

2 evőkanál mustár

5 egész babérlevél

ízlés szerint tejföl, citromlé

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatom. A vizet legalább 3 x,4 x ezt majd le kell cserélni. 

Vizet forralok hogy két ujjnyira ellepje a lencsét, és amikor felforr, le kell habozni, az óvatosabbak esetleg 2x is (no gas!). 

Ezután kerül bele a himalaya sószemes bors, 1 fejnyi apróra vágott vöröshagyma, 2 evőkanál jó minőségű mustár, 2 gerezd zúzott fokhagyma, pár darab babérlevél.

Lassú tűzön puhára főzzük, kb. 45 percig. Ha krumplit is teszünk bele, nem kell sűríteni. Akinek mégis erre van szüksége, saját magával sűrítse: egy merőkanálnyi kész lencsét leturmixolsz, visszateszed, és kész.

Ha elkészült, sok tejföllel, citromlével ízesítem. Az ínyencek füstölt hússal is készíthetik, bár ekkor a sózással csínján kell bánni.

Pofonegyszerű, nem? 

Elkészítési idő: 50 perc