Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Kuszkusz aszalt gyümölcsökkel 1
Vissza a receptekhez

Kuszkusz aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:

Az aszalt gyümölcsök és a kuszkusz miatt már önmagában is laktató, de kínálhatjuk köretként is.

 

Hozzávalók:

4 dl víz

50 g vaj

250 g kuszkusz

1 gerezd fokhagyma

20 dkg aszal gyümölcs (mazsola, áfonya, sárgabarack, cseresznye ízlés szerint)

10 dkg török mogyóró, mandula

kakukkfű, bazsalikom

 

Elkészítés: 

Egy közepes sepenyőbe vajon pároljuk meg a fokhagymát és a kakkkfüvet majd öntsük rá  a vizet, cukrot és az aszalt gyümölcsöket. Forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ekkor keverjük hozzá a kuszkuszt, majd vegyük le a tűzről és fedjük le 8-10 percig, amíg a folyadék felszívódik.

Villával válasszuk szét a szemeket és dolgozzuk össze a mogyóróval, mandulával és már tálalhatjuk is.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG