Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Kuszkusz aszalt gyümölcsökkel

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.06 18:21
Kuszkusz aszalt gyümölcsökkel

Az észak afrikai, keleti konyha tud kellemes meglepetésekkel szolgálni. Néha számunkra furcsa az édesebb ízek ilyen használata, de igazán finom lehet a végeredmény. Szerencsére, egyre többen váltanak a szokásos köretekről az újabb ízek felé - szerintme ez is egy jó irány: 

Hozzávalók:

Az aszalt gyümölcsök és a kuszkusz miatt már önmagában is laktató, de kínálhatjuk köretként is.

Hozzávalók:

4 dl víz

50 g vaj

250 g kuszkusz

1 gerezd fokhagyma

20 dkg aszal gyümölcs (mazsola, áfonya, sárgabarack, cseresznye ízlés szerint)

10 dkg török mogyoró, mandula

kakukkfű, bazsalikom

Elkészítés: 

Egy közepes sepenyőbe vajon pároljuk meg a fokhagymát és a kakkkfüvet majd öntsük rá  a vizet, cukrot és az aszalt gyümölcsöket. Forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ekkor keverjük hozzá a kuszkuszt, majd vegyük le a tűzről és fedjük le 8-10 percig, amíg a folyadék felszívódik.

Villával válasszuk szét a szemeket és dolgozzuk össze a mogyoróval, mandulával és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 30 perc