Kuszkusz aszalt gyümölcsökkel
Az észak afrikai, keleti konyha tud kellemes meglepetésekkel szolgálni. Néha számunkra furcsa az édesebb ízek ilyen használata, de igazán finom lehet a végeredmény. Szerencsére, egyre többen váltanak a szokásos köretekről az újabb ízek felé - szerintme ez is egy jó irány:
Hozzávalók:
Az aszalt gyümölcsök és a kuszkusz miatt már önmagában is laktató, de kínálhatjuk köretként is.
Hozzávalók:
4 dl víz
50 g vaj
250 g kuszkusz
1 gerezd fokhagyma
20 dkg aszal gyümölcs (mazsola, áfonya, sárgabarack, aszalt meggy, ízlés szerint)
10 dkg török mogyoró, mandula
kakukkfű, bazsalikom
Elkészítés:
Egy közepes sepenyőbe vajon pároljuk meg a fokhagymát és a kakkkfüvet majd öntsük rá a vizet, cukrot és az aszalt gyümölcsöket. Forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ekkor keverjük hozzá a kuszkuszt, majd vegyük le a tűzről és fedjük le 8-10 percig, amíg a folyadék felszívódik.
Villával válasszuk szét a szemeket és dolgozzuk össze a mogyoróval, mandulával és már tálalhatjuk is.
Elkészítési idő: 30 perc