Mediterrán quinoa kása mandulával
A quinoa egy Dél-Amerikából származó "álgabona". Talán nem annyira népszerű hazánkban, pedig egy igazán egészséges termék.
Reggelire, vagy vacsorára is ajánlott ez az egyszerű recept. A quinoa gluténmentes, és tele van fehérjével, akárcsak a mandula. A fahéj is hozzájárul az anyagcsere gyorsításához, így ez egy igazán FOGYÓKÚRÁS recept tipp. És energiatartalma mindössze 327 kcal.
HOZZÁVALÓK, 1 ADAGHOZ:
50 g quinoa
2.5 dL mandulás rizs ital (mandulatej)
fél maréknyi szeletelt, hántolt mandula
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kávéskanál himalaya só
néhány csepp eredeti Bourbon vanilia kivonat
1 evőkanál agave szirup
1-1 evőkanálnyi (vagy fél marék) friss bogyó gyümölcs, szamóca, áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
Serpenyőben pirítsuk meg a hántolt, szeletelt mandulát 2-3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Egy lábasban szárazon keverjük össze a quinoát, és a fahéjat, majd közepes lángon, kevergetve, kicsit melegítsük át, ügyelve arra, hogy nehogy megégjen. Ezután adjuk hozzá a növényi mandulatejet, a himalaya sót, és jól keverjük el. Takarékon, lefedve, lassú tűzön főzzük 10-12 percig. Ha elkészült, keverjük hozzá a Bourbon vanilia kivonatot, a pirított mandula felét, és az agave szirupot. Öntsük ki egy csinos tálkába, vagy mélytányérra, és a tetejét díszítsük a maradék mandulával, és szórjuk meg gyümölcsökkel. Gyönyörű és finom, jó étvágyat hozzá!
(A recept eredeti ötlete a NL egészség - diéta rovatba jelent meg először.)