Sokan esküsznek az ételízesítőkre, mások hallani sem akarnak róla, csak mono fűszerekkel főznek, sütnek, ízesítenek. Főleg levesek elkészítésénél használtak régebben egy kis plusz ízesítőt, közkedvelt (=téves néven „Vegetát”, de ebben a kategóriában még szintén "világbajnok" a Delikát márkanév.). Olyanról is hallottam már, akiknek kifejezetten hiányzik, ha nincs ízesítő a levesben, illetve kóstolás nélkült szórják bele a sót, és a borsot.... Ugye, te is ismersz ilyet? :-)) A lényeg az, hogy ebben a keverékben nincs ízfokozó, nátrium-glutamát, sem tartósítószer. Nem teljesen sómentes, 5%-nyi jódozott vákuumsót tartalmaz. Szerintem, az elején érdemes az ízével kísérletezni, és csak fokozatosan sózni.
Kipróbálásra ajánlott termék.
Összetevők: szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, hagyma*, petrezselyemlevél, póréhagyma*), kristálycukor, kukorica, 4,9% jódozott vákuumsó (étkezési vákuumsó, kálium-jodid), fűszerek ( fekete bors, koriander, szerecsendió, görögszénamag, szegfűbors), élesztőkivonat, színezék: riboflavin.
a termék kén-dioxidot tartalmaz. A csomagolás glutén tartalmú, gabonaféléket, tojást, szóját, zellert, szezámmagot, tejet és mustárt is feldolgozó üzemben készült.
Aromazáró csomagolás. Felbontás után száraz, hűvös helyen tartandó!
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
100 g termékben:
energia: 715 kJ/169 kcal
zsír: 1,8 g, ebből telített: 0,5 g
szénhidrát: 21 g, ebből cukor: 18 g
fehérje: 5,38 g
só: 4,9 g