Étcsokis mandula, cukormentes, maltitol felhasználásával
Mindenki álma egy olyan édesség, ami finom, és nem hizlal. A mandula csodálatos íze, zamata, és az étcsokoládé kesernyésebb íze remekül harmonizál egymással, van ilyen termékünk, de ez cukor felhasználásával készült. Ez a változat a maltitol nevű, talán kevésbé ismert élelmiszeripari édesítőszert tartalmazza, hogy a a csokoládé ne kegyen ehetetlenül keserű.
De mi is ez? Az emberi szervezeten emésztetlenül keresztül halad, nem szívódik fel. Kukoricakeményítőből (is9 készül, ez egy természetes édesítőszer, melynek édesítő hatása közel azonos a cukoréval (édessége a répacukor 65-89%-a), Kémiailag a cukoralkoholok közé sorolják. Alapvetően, Kíméli a fogakat, 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak, (kb. 2,4 kcal/g). Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20-30). A tiszta maltitol hasznosításához az emberi szervezet nem igényel inzulint. A napi energia, szénhidrátmennyiségbe szintén be kell számolni.
Az édes mandulabél előnyös tulajdonságai:
A mandulát az egyik legegészségesebb diófélének tartják, bővelkedik biotinban, vitaminokban, különösen E-vitaminban gazdag, valamint magnéziumban, rézben, mangánban, de aminosavakból is van belőle bőven. Természetes, növényi rosttartalma jó hatással van az emésztésre, a foszfor miatt pedig a fogakra, és a csontokra fejt ki előnyös hatást.
Nagy mennyiségben fogyasztva hasmenést, hasfájást és puffadást okozhat. Mivel a levegőből magához vonzza a vizet, gátolja az élelmiszerek kiszáradását.
Összetevők: pörkölt MANDULA, cukormentes étcsokoládé( min. 35%) (kakaómassza, maltitol, kakaóvaj, emulgeálószerek(SZÓJALECITIN, természetes vanília aroma), fényezőanyagok: E414, E9049.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 2231 KJ/ 532,5 kcal
zsír: 42,7 g, ebből telített: 12,5 g
szénhidrát: 39,9 g, ebből természetes cukor: 2,43, poliol:20g g
fehérje: 12,6 g
rost:9,45 g
Só: 0,33 g
Ismeri további isteni finom csokoládés termékeinket is?