A kakaóvaj természetes zsiradék, különlegességét enyhe kakaó íze adja.
A kakaó gyártása során nyerik ki a kakaóvajat a kakaóbabból, egy babnak körülbelül 44-46%-a kakaóvaj. Szobahőmérsékleten szilárd, körülbelül 32-35 °C-on válik folyóssá, olajszerűvé.
A kakaóvaj természetes antioxidánsokban rendkívül gazdag.
Jótékony élettani hatásaihoz hozzátartozik gazdag vitamin tartalma is. E- és K-vitamin tartalma mellett olyan fontos ásványi anyagokat őriz magában, mint a réz és a magnézium. A természetes zsírok mellett olajsavat, sztearoinsavat, palmitinsavat és linolsavat találunk még összetevői között, valamint flavonoidokat, és karotinoidokat.
A konyhában felhasználható ételeink elkészítéséhez, különleges ízt adva nekik. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy nagyon magas füstpontja, még 200 °C-on is nyugodtan süthetünk, főzhetünk vele.
A kakaóvaj gazdag antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban, mint például a palmitinsav, amelyek segítenek megvédeni a bőrt az idő előtti öregedés jeleitől, például a ráncoktól és a napfoltoktól.
Szintén előnyös az életkorral kapcsolatos problémák, például a striák megelőzésében és kezelésében, valamint a hegek és a bőrirritációk javításában hasznos lehet a rendszeres használata (Natural Food Series) (Healthy and Natural World).
Mire használhatjuk a kakaóvajat?
Használhatjuk sült és főtt ételekhez, bonbonok, desszertek elkészítéséhez, édesekhez és sósakhoz egyaránt. A kakaóvajjal készített ételek különlegesen lágyak lesznek, és ellentétben más zsírokkal, nagyon kicsi mennyiség is elég belőle.
Desszertekhez kitűnő választás a kakaóvaj használata, nem csak az édes íz harmóniája miatt.
Ismered a Callebaut porított kakaóvaját, a Mycryo-t?
Néhány sütemény, bonbon csokoládé bevonata megköveteli az abszolút vékonyságot, ezt pedig kakaóvajjal érhetjük el a legkönnyebben. Vegyünk egy jó minőségű csokoládét, és ezt vegyítsük a kakaóvajjal. Kakaó hozzáadása nélkül kiváló fehércsokoládét kaphatunk.
A kakaóvaj tápláló hatása miatt nem csak a bőrápolásban, hanem az étkezésben is kedvelt. Felhasználható sütéshez, főzéshez és édességek készítéséhez, különösen mert magas a füstpontja, ami lehetővé teszi, hogy magas hőmérsékleten is használjuk anélkül, hogy toxikus vegyületekre bomlana. Ezen kívül szerepelhet smoothie-kban vagy reggeli zabkásában is, mint egészséges zsírforrás, ami segíthet elérni az ideális testsúlyt, különösen olyan esetekben, mint az étkezési zavarokból való felépülés.
Egészséges, és nagyon finom süteményeket készíthetünk kakaóvajjal.
A kakaovaj tejmentes, így nyugodtan fogyaszthatják olyanok is, akiknek tej- vagy laktóz érzékenységük van, és bármilyen speciális étrendbe beilleszthető.
Ügyeljünk arra, hogy étkezési célokra csak 100%-os tisztaságú kakaóvajat használjunk.
Glutén tartalmú anyagokat nem csomagoló üzemben készült.
A kakaóvajat tejmentesen és gluténmentesen gyártják, így azok is fogyaszthatják, akik tej- vagy gluténérzékenyek. Azonban fontos, hogy csak 100%-os tisztaságú, élelmiszeripari célokra készült kakaóvajat használjunk, ha étkezési célokra szánjuk.
Tartalmaz: 100% kakaóvaj
Kiszerelés: 200 g
Felbontás után 25 Celsius fok alatti hőmérsékleten tárolandó!
származási hely: Olaszország
Kakaóvaj férfiaknak- bőrápolás!
Ajánlott borotválkozás után, no meg az illatáért! A férfiak bőrének is kell a kényeztetés, borotválkozással okozott sérüléseket, kisebb vágásokat is megnyugtatja a kakaóvaj, gyorsabban regenerálódik az arcbőr, a hegesedések eltűnnek és selymes kellemes érzést kölcsönöz az állnak.
A kakaóvaj egy természetes növényi olaj, amelyet a kakaóbabból nyernek ki. Az általában szilárd állagú kakaóvajot többféleképpen lehet használni, például a kozmetikai termékek, édességek és ételek gyártásához.
A kakaóvajat általában önmagában használják a bőrápoláshoz, mivel hidratáló és nyugtató hatású. Használhatod kézkrémként, ajakbalzsamként, sőt még a hajat is ápolóként is. A kakaóvajat használhatod az arcbőr ápolására is, például a ráncok csökkentésére vagy a bőr szárazságának kezelésére.
A kakaóvajat édességek, például csokoládé, fagyik és sütemények gyártásához is lehet használni.
A kakaóvajat használhatod önmagában, de más növényi olajokkal is keverheted, például kókuszolajjal vagy mogyoróvajjal.
A kakaóvajat ételek elkészítéséhez is használhatod, például sütéshez, főzéshez vagy mártáshoz. Megjegyzendő, hogy a kakaóvaj íze nem olyan erős, mint a csokoládéé, így ha édes ízre vágysz, akkor lehet, hogy többet kell használnod belőle.
Fontos megjegyezni, hogy a kakaóvajat nem szabad olyan helyen tárolni, ahol nagyon magas a hőmérséklet, mert ha túl meleg van, akkor olvadni kezdhet. A kakaóvajat általában hűtőszekrényben vagy hűvös, sötét helyen kell tárolni.
A kakaóvaj számos ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz, például E- és K-vitamint, ami hozzájárul az egészséges bőr és a normál véralvadás fenntartásához. Az antioxidáns tulajdonságai révén a kakaóvaj segít csökkenteni a szabad gyökök okozta károkat, amelyek elősegíthetik a krónikus betegségek kialakulását
További, kitűnő minőségű alapanyagok sütikhez, tortákhoz:
Coca butter, természetes, napozás, antioxidáns, vitamin, vitaminok, sütemény, egészség, egészséges