Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Callbeaut Ruby csokoládé pasztillák: Az ínyencek új kedvence

tartósítószer mentes
sütemény
sütés
Callebaut
csokoládé
Szűrés törlése
2024.09.21 14:29
Callbeaut Ruby csokoládé pasztillák: Az ínyencek új kedvence

A csokoládékedvelők figyelmébe! Ma egy igazán különleges édességet mutatunk be: a Callbeaut Ruby csokoládé pasztillákat. Ez az egyedülálló termék nem csak ízében, de megjelenésében is lenyűgöző – tökéletes választás azoknak, akik szeretik az exkluzív és innovatív édességeket.

Mi teszi különlegessé a Ruby csokoládét?

A Ruby csokoládé viszonylag új jelenség a csokoládéiparban. Ezt a különleges, rózsaszín árnyalatú csokipasztillát 2017-ben mutatták be, és azóta is hódít világszerte. 

A finom borok szőlőjéhez hasonlóan a kakaóbabot is befolyásolja a termőföld . A rubin színű kakaóbab Ecuador, Brazília és Elefántcsontpart egyedülálló éghajlati viszonyai között nő. A természet különleges összetételének ez az igazi ajándéka a csokoládé természetes rubinszínét eredményezi – színezékek vagy gyümölcsaromák hozzáadása nélkül.

A Ruby gyümölcsössége és enyhén savanykás profilja kreatív ötleteket nyit meg édességek, sütemények, sütemények, kekszek és még sok más számára. A rubin színű csokoládé pedig sokoldalú folyékonyságával a technológia széles skálájához tökéletes, az édességek formázásától és bevonatolásától kezdve a cukrászhabokig stb.

A finom, intenzív bogyós íze a legszokatlanabb kombinációkkal is jól működik . A sózott karamelltől, a fűszerektől, mint a bors, vagy a fűszernövényektől, mint a rozmaring, a váratlan összetevőkig, mint a wasabi vagy az egzotikus gyümölcsökig, mint a licsi vagy a mangó, a lehetőségek végtelenek.

Az ételek szerelmesei el lesznek ragadtatva a Ruby csokoládéhoz tartozó ételek és italok sokféleségétől: merész sajtok, mint a Roquefort vagy Camembert, kaviár, rozé pezsgő és bor, gyümölcsös sörök, sőt zöld tea.

Ruby csokoládépasztilla - párosítási lehetőségek

a kép forrása: https://www.barry-callebaut.com/en/manufacturers/trends-insights/how-work-ruby-chocolate

Callbeaut Ruby pasztillák: Ízélmény és sokoldalúság

A Callbeaut Ruby pasztillák tökéletesen ötvözik a Ruby csokoládé egyedi tulajdonságait egy praktikus formával. Íme, miért érdemes kipróbálni:

1. **Intenzív íz**: A Ruby csokoládé enyhén savanykás, gyümölcsös ízvilága új dimenziót nyit a csokoládéélvezetben.

2. **Gyönyörű megjelenés**: A pasztillák rózsaszín árnyalata szemet gyönyörködtető, tökéletes dekorációs elem desszertekhez.

3. **Sokoldalú felhasználás**: Kiváló alapanyag sütéshez, díszítéshez, vagy akár önmagában nassolásra.

4. **Prémium minőség**: A Callbeaut márka garantálja a kiváló minőséget minden egyes pasztillában.

Ruby RB-1 csokoládé pasztilla

Hogyan használhatjuk a Ruby pasztillákat?

  • Desszertek díszítése: Torták, muffinok vagy praliné díszítésére.
    Forró csokoládé készítése: Próbálja ki a Ruby forró csokoládét egy hideg estén!
    Kreatív sütés: Használja cookie-kban, brownie-ban vagy más süteményekben a hagyományos csokoládé helyett.

A Callbeaut Ruby csokoládé pasztillák nem csupán egy újabb csokoládéfajta – ez egy igazi gasztronómiai élmény. Akár profi cukrász, akár lelkes amatőr, ezek a pasztillák új szintre emelik az édességkészítést és -fogyasztást.

A Ruby RB-1 csokipasztillák felhasználási lehetőségei:

  1. Otthoni süteménysütés:
    • Kekszekbe, cookie-kba keverve egyedi ízt és színt adnak
    • Brownie-ba vagy más tészta alapú süteményekbe keverve izgalmas textúrát biztosítanak
    • Muffinok, cupcake-ek tetejére szórva dekoratív és ízletes díszítést nyújtanak
  2. Torták készítése:
    • Torták külső bevonataként használva különleges, rózsaszín réteget képeznek
    • Torták közötti rétegként beolvasztva egyedi ízkombinációt hoznak létre
    • Tortadíszítéshez: olvasztva vagy egészben dekorációs elemként szolgálnak
  3. Egyéb desszertek:
    • Mousse-ok, parfék készítéséhez kiváló alapanyag
    • Pralinékhoz töltelékként vagy bevonatként
    • Fagylaltok, jégkrémek ízesítésére és díszítésére
  4. Italok:
    • Forró csokoládé készítéséhez, egyedi rózsaszín megjelenéssel
    • Koktélok díszítéséhez, például martini pohár szélén
  5. Nassolnivalóként:
    • Önmagában fogyasztva különleges csemege

otthoni sütés profi cukrászati alapanyagokból, Ruby-pink pasztillák

Kiknek ajánlom:

  1. Hobbi cukrászoknak: Akik szeretnek otthon kísérletezni új ízekkel és textúrákkal a süteménykészítés során.
  2. Profi cukrászoknak: Akik egyedi, prémium minőségű desszerteket szeretnének készíteni ügyfeleiknek.
  3. Gasztronómiai kalandoroknak: Akik nyitottak az új ízekre és szívesen próbálnak ki különleges élelmiszereket.
  4. Dekorációs szakembereknek: Esküvői torták, ünnepi desszertek készítőinek, akik a megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetnek.
  5. Csokoládérajongóknak: Akik már ismerik és szeretik a hagyományos csokoládéfajtákat, és nyitottak az újdonságokra.
  6. Ajándékozóknak: Azoknak, akik különleges, ínyenc ajándékot keresnek gasztronómia iránt érdeklődő szeretteiknek.

Hogyan készül?

Az alapanyag kiválasztása

  • Speciális Ruby kakaóbabokat válogatnak, amik természetesen tartalmazzák azt a bizonyos rózsaszín színt.
  • Ezek a babok főként Brazíliából, Ecuadorból és Elefántcsontpartról érkeznek. Ha érdekel a kakaóbab eredete, nézd meg kakaótermesztésről szóló cikkünket.

Fermentálás

  • A kakaóbabokat gondosan fermentálják, hogy kifejlődjön az a karakteres íz, amit annyira szeretsz. Ez a lépés kulcsfontosságú – ettől lesz a Ruby csokoládé olyan egyedi!

Feldolgozás

  • A fermentált babokat megtisztítják és megpörkölik.
  • A pörkölés alacsonyabb hőfokon történik, mint a sima csokiknál. Így marad meg a rózsaszín szín és az a finom gyümölcsös íz.

Őrlés és conchírozás

  • A pörkölt babokat finomra őrlik.
  • Aztán jön a hosszas keverés és hevítés (ezt hívják conchírozásnak), hogy szuper sima és krémes legyen.

Temperálás

  • Ez a lépés adja meg a csoki fényes felületét és a jó roppanósságát.
  • A Ruby csoki temperálása kicsit trükkösebb, mint a hagyományos csokoládéé.

Formázás

  • Az olvasztott, temperált csokit pasztilla formákba öntik.
  • Aztán jön a hűtés, hogy megszilárduljon.

Csomagolás

  • A kész pasztillákat gondosan becsomagolják, hogy friss és finom maradjon.

Minőségellenőrzés

  • Minden adagot alaposan ellenőriznek. Csak a tökéletes darabok kerülhetnek a boltokba!
    1. Tudtad, hogy a Ruby csokoládé készítése szabadalmaztatott folyamat? A Barry Callebaut cég fejlesztette ki. A pontos részleteket titokban tartják, de amit itt olvastál, az jó képet ad a folyamatról.

    Egyre többen sütnek otthon is - professzionális alapanyagokból. A szerencsi kakaópor és a Marika toratbevonó mind mind klassz, hogy kapható - de vajon, van-e élet ezeken kivül, illetve ezek felett is?

    Belgium élen áll a nemzetközi csokoládé piacon. Nem is csoda, hiszen több évszázados előnnyel rendelkeznek a nemzetközi, tengerentúli kereskedelem tekintetében. A Callebaut családi vállalkozás is több, mit 100 éves fair trade cég, és alapítása óta töretlenül a professzionális cukrászat minőségi alapanyagait készíti, jól bevált receptjei alapján. Bár a magyar piacon általában az olcsóbb bevonók hódítanak, és nagyon fontos paraméter az ár érték arány (Ft kg), azt gondolom, az alább ismertetett termékek ebben a tekintetben is megállják a helyüket, hiszen többféle kiszerelésben is megvásárolhatóak webshopunkban:

    Előző bejegyzésünkben a fenyőmag 10 alternatívájáról írtunk, olvastad már?