Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Callebaut csokoládé pasztillák, kedvenc sütési alapanyagok

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2022.01.09 07:43
Callebaut csokoládé pasztillák, kedvenc sütési alapanyagok

Belgium élen áll a nemzetközi csokoládé piacon. Nem is csoda, hiszen több évszázados előnnyel rendelkeznek a nemzetközi, tengerentúli kereskedelem tekintetében. A Callebaut családi vállalkozás is több, mit 100 éves fair trade cég, és alapítása óta töretlenül a professzionális cukrászat minőségi alapanyagait készíti, jól bevált receptjei alapján. Bár a magyar piacon általában az olcsóbb bevonók hódítanak, és nagyon fontos paraméter az ár érték arány (Ft kg), azt gondolom, az alább ismertetett termékek ebben a tekintetben is megállják a helyüket, hiszen többféle kiszerelésben is megvásárolhatóak webshopunkban:

Előző bejegyzésünkben a fenyőmag 10 alternatívájáról írtunk, olvastad már? 

Callebaut csokoládé pasztilla

A csokoládé készítése egyfajta művészet. Bár első ránézésre csak jó minőségű kakaópor, cukor, kakaóvaj és természetes vanília, valamint szójalecitin természetes formája kell hozzá, a képlet ennél azért kissé bonyolultabb. És ez jó, mert ha ennyire egyszerű lenne, a világ telis teli lenne finomabbnál finomabb csokikkal. De nincs, mivel a legtöbb gyártó - spórol. A kakaó szárazanyag tartalma, és kakaóvaj tartalma is meghatározó, de az összetevők aránya, valamint ezek beszerzési forrása a legfőbb titok.

Néhány, számunkra is fontos, általunk ajánlott termék rövid leírását olvashatod, az alábbiakban:

Callebaut csokoládé pasztillák - magzsola.hu

forrás:bauerzeitung

Egy kis céges csoki történelem

A Callebaut egy belga alapítású cég , amelyet Eugenius Callebaut alapított sörfőzdeként a belgiumi Wieze-ben 1850-ben. A sörfőzde 1911-ben kezdett csokoládé táblákat gyártani, és hamarosan teljes egészében áttért a csokoládégyártásra. 1925-ben kezdték el a csokoládé bevonat gyártását.

A Callebaut belga csokoládégyártó és a francia Cacao Barry 1996-ban egyesült, és megalakult a Barry Callebaut. Az idők folyamán a cég alaposan bővítette termékpalettáját, új márkákat dobott piacra, mint például a Bensdorp (kakaópor), a The Barry és a Callebaut (ínyenc csokoládé és kakaó alapú termékek), valamint a Barry Callebaut márkanév alatt új, ipari felhasználási vonalakat, köztük kakaót, kakaóvajat, likőröket és különféle csokoládékat is forgalmaz.

811 étcsokoládé pasztilla, 54,5 %

Az egyik, ha nem a leghíresebb alaprecept a 811-es elnevezést kapta. Ez maga Octaaf Callebaut egyik autentikus összeállítása, amely világszerte ikonikus Callebaut receptré nőtte ki magát. Mint minden Finest Belga csokoládé, ez is a jellegzetes Wieze keverékből készül. Az egész babpörkölés garantálja a testes ízt, a tömör kakaós testet és a finom, gyümölcsös jegyeket. 

Ez az étcsokoládé pasztilla különleges, karakteres ízét és aromáját annak köszönheti, hogy a kakaóbabokat még egészben pörkölik meg és csak ez után kezdik el aprítani. Az intenzív kakaós jegyeken kívül a kiegyensúlyozott, lágy és enyhén gyümölcsös jegyek is jelen vannak ízvilágában. Olvasztott állapotban krémes, kellően folyékony, így kifejezetten ajánljuk fondü készítéséhez is. Ezen felül prémium alapanyaga a bonbonoknak, kiváló csokoládét, tortabevonót vagy csokoládékrémet lehet belőle készíteni. Sütésálló, így süteményekbe is tökéletes.

Ez a kiegyensúlyozott mestermű tökéletesen illeszkedik a sütemények, torták széles választékához, és akár mandulaliszttel kombinálva, minden felhasználási módnál megfelelő eredményt ad, a cukrászattól kezdve a kekszekig, szószokig.

emulgeálószer szójalecitin természetes vanília

callebaut 811 étcsokoládé pasztillák

forrás: colichef

Velvet fehércsokoládé pasztilla 32%

Egy kis friss tejjel felöntve. Ez a fehér csokoládé recept a legselymesebb, legkrémesebb fehér csokoládé a Callebaut termékcsaládban, miközben nem túl édes. Élvezze a gazdag, finom, elegáns ízvilágot, amely soha nem lesz túl csömör. És párosítsa ezt a csokoládét az egzotikus fűszerekkel, mint például a sáfrány, majd keverje savanykás, vagy édes gyümölcsökkel. A végeredmény tökéletes lesz.

Közepes folyékonyságának köszönhetően szinte minden alkalmazásban jól működik: formázás, bevonatolás, ízesítés, bevonat stb. A tökéletes végeredményért minden alkalommal.

"Tiszta bársony, amiben kényeztetheti magát" - írja a cég saját weboldalán - innen maga a név is.  A Velvet maga a tökéletes csokoládé, már önmagában is.: ajánlható üreges figurákhoz, torták bevonatoláshoz, stb... De remekül illik más csokoládékhoz, vagy a fehér csokoládé krémességét igénylő, mégis adagolt édességgel rendelkező desszertekhez és péksüteményekhez is. 

A Velvet közepesen magas folyékonysággal rendelkezik, amelyet kifejezetten a tökéletesség elérésére fejlesztettek ki cukrászaink. A péksütemények, édességek és desszertek elképzelhető legszélesebb körében. Ezenkívül a Velvet ugyanolyan garantált bedolgozhatósággal rendelkezik, mint a többi Finest Belga Csokoládé.

kakaómassza cukor kakaóvaj

callebaut velvet fehércsokoládé pasztillák

forrás: callebaut.com

Tejcsokoládé pasztilla, 823-as recept

Alkoss te is mesterien, kakaóval, tejjel és karamellel. Ha egy legendás tejcsokit keresel, amelyet a szakácsok világszerte kedvelnek, a 823-as recept egy igazán remek választás. Gondolj egy mély, meleg színre, egy sima kakaós testest ízre és az édes, karamell-szerű jegyekre - ebben a termékben mindezt harmonikusan ötvözve megtalálod. "Egy gondolat testet ölt." Szinte művészi teljesítmény, túlzás nélkül.

Ez a közkedvelt csokoládé testes ízű és remek bedolgozhatóságú. Párosítsd erőteljes fűszeres, gyümölcsös, tejes vagy likőr-szerű ízek széles választékával. Teljes folyékonysága jól használhatóvá teszi bármilyen alkalmazásban.

823 tejcsokoládé pasztilla

Ruby RB-1 a különleges, rózsaszín csokipasztilla, színezékek nélkül - igen, ez lehetséges!

Merülj el rubin színében. Merülj el intenzív gyümölcsösségében és friss, savanykás jegyeiben. A rubin kakaóbabból született, kódnevén RB1 csokoládé NEM TARTALMAZ hozzáadott színezéket vagy gyümölcsízesítőt. Egyedülálló, kivételes íze és színe egyedi párosítások létrehozására, valamint édességek, péksütemények és desszertek új ötleteinek felfedezésére csábít. Az alkotás mindig kísérletezéssel kezdődik, ehhez kínálunk egy remek, stabil, organikus alapanyagot.

Teljes folyékonyságának köszönhetően a rubin RB1 tökéletes a cukrászati alkalmazások széles skálájához, a formázástól és bevonatolástól a habokig és még sok másig is. Az alább kép is erre adhat további tippeket:

Ruby RB1 rózsaszín csokipasztillák

forrás: barry callebaut

A Ruby intenzív érzékszervi élményt kínál, egy teljesen új ízélményt: se nem keserű, se nem tejes, se nem édes, hanem egyszerre a friss bogyós gyümölcsösség és a zamatos simaság.

Több mint 10 évvel ezelőtt egyik kakaószakértőnk felfedezte, hogy bizonyos kakaóbab összetevőiből kivételes ízű és színű csokoládét lehet készíteni. Azóta megfejtjük a mögöttes titkot, ami a Rubin kakaóbab felfedezéséhez és egy teljesen új csokoládé megalkotásához vezetett. A finom borokhoz hasonlóan a szőlőt, a kakaóbabot is befolyásolja a termőföld. A rubin kakaóbab egyedülálló éghajlati viszonyok között nő, és megtalálható Ecuadorban, Brazíliában vagy Elefántcsontparton.

Kakaómassza, 100% kakaóbabból, hozzáadott cukor nélkül

No, ez aztán az igazi különlegesség! Teljesen cukormentes kakaó - remek alapanyag. Önmagában éppen ezért szinte ehetetlenül keserű, azonban hozzáadott édesítővel, ez jól hangolható. Eritirt, nyírfacukor, stevia, maltitol - ezekkel remekül kiváltható a hagyományos répacukor. Manapság nagyon trendi a különböző "mentes" édesség, sütemények, torták, sőt, ezért a fogyasztó hajlandó akár magasabb árat is kifizetni.

Ez a termék 100%-ban tiszta kakaó, pörkölt babból készül, sima és homogén állagú. Ez a cukrozatlan termék kiválóan alkalmas a csokoládé ízének hangolására és fokozására. Könnyen keverhető más csokikkal, hogy intenzívebb ízt és színt érjen el, vagy elkészítsd el te is saját csokoládé receptedet.

A kakaómassza kiváló alapanyag fagylalt, ganache, praliné ízesítéséhez is, ha mélyebb, sötétebb színt és intenzívebb kakaóízt szeretnél.

A Callebaut® kakaómasszája különböző lépésekben aprólékosan őrölve készül, hogy a legmagasabb finomságot érje el. Az alapon elsősorban nyugat-afrikai kakaóbabból álló kakaóbab keverék rejlik a szilárd kakaótestért, a tetején Ázsiából és Latin-Amerikából származó kakaóbab alkotja a fej-jegyeket és finomabb ízeket.

callebaut 100% kakaómassza hozzáadott cukor nélkül.

forrás: wold wide chocolate

Összefoglaló:

Ha edig még nem ismerted, mindenképpen érdemes kipróbálni a fenti termékeket, sütikhez, torákhoz is. A sok leírt tulajdonság mind életre kelhet a TE általad alkotott süteményekben, tortákban is. Egy egészen új világot fedezhetsz fel - hiszen te is azok között vagy, akik otthonukban is tökéletes, profi sütési alapanyagokat szeretsz használni, melyek a hagyományos boltok polcain nem érhetőek el. Próbáld ki. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, keress bennünket elérhetőségeinken.

Jó sütést kívánok: Kalocsai Sándor - magzsola.hu

Források: callebaut.com, wikipedia

A belga Callebaut az egyik legnagyobb név a kakaó- és csokoládéiparban, 1911 óta. A 811-es az egyik, méltán legendás receptúrájuk, termékünk.

Az igazi ínyencek választásai is ez. Ha ön kiváló alapanyagból szeret dolgozni, megtalálta a megfelelőt. Eredeti nagy kiszerelésű Callebaut termékből csomagolva.

1 799 Ft
Egységár: 7 196 Ft/kg

Bensdorp extra sötét holland kakaópor

Közép- és Dél-Amerikából származó trópusi, magasra növő, örökzöld fa termése a kakaóbab. A forró égövön évente kétszer hoz kemény héjú termést, melyet feltörnek, és a nedves, kékes lilás kakaóbabot 5-8 napon át fermentálják (erjesztik), ezután, nagyobb felületű fatepsiken szétterítik, szárítják. Ezután megpörkölik, aprítják, majd összeőrlik. Ezután préseléssel kinyerik a kakaóvajat, - mely fontos kozmetikai alapanyag is - a fennmaradó héjat még finomabbra darálják, és ez a kakaópor.

1 099 Ft
Egységár: 4 396 Ft/kg