Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Egy remek csicseriborsó curry, kókusztej és paradicsom felhasználásával:

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2023.09.07 10:00
Egy remek csicseriborsó curry, kókusztej és paradicsom felhasználásával:

Ez az egyszerű vegán csicseriborsó curry fél óra alatt elkészül, és igazi 

fehérje és rostforrás is egyben. Készítsd el te is, nem bonyolult recept! 

Kicsit fúziós, abból a szempontból, hogy az indiai curry receptjét néhány extra anyaggal dobtuk fel. 

Vegán módon, kókusztejjel készített csicseriborsó curryt a család minden tagja szeretni fogja.

Nem csak az izgalmas, húsevők számára is ízvilága miatt, hanem azért is, mert fél órán belül tálalható is. 

Kókusztejből a sűrűbb, konzerves változatot használd.

Vegán csicseriborsó curry

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg főtt csicseriborsó
  • 50 dkg hámozott paradicsom-konzerv
  • 2 dl sűrűbb kókusztej, kókuszkrém
  • 1 fej apróra darabolt hagyma
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • csipenyi só
  • némi frissen őrölt színes borsbors
  • 1 evőkanál olaj olaj

Elkészítés:

1. A hagymát darabold fel apróra, majd olajon párold üvegesre.

2. Ha már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a curryporral, a reszelt gyömbérrel és a kurkumával.

3. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd forgasd össze a lecsepegtetett csicseriborsóval is.

4. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd és borsozd meg, és kezdd el összefőzni, alacsony lángon.

5. 10 perc múlva add hozzá a kókusztejet, és forrald össze. Tálald nanna kenyérrel vagy főtt basmati párolt rizzsel.