Egy remek csicseriborsó curry, kókusztej és paradicsom felhasználásával:
Ez az egyszerű vegán csicseriborsó curry fél óra alatt elkészül, és igazi
fehérje és rostforrás is egyben. Készítsd el te is, nem bonyolult recept!
Kicsit fúziós, abból a szempontból, hogy az indiai curry receptjét néhány extra anyaggal dobtuk fel.
Vegán módon, kókusztejjel készített csicseriborsó curryt a család minden tagja szeretni fogja.
Nem csak az izgalmas, húsevők számára is ízvilága miatt, hanem azért is, mert fél órán belül tálalható is.
Kókusztejből a sűrűbb, konzerves változatot használd.
Vegán csicseriborsó curry
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg főtt csicseriborsó
- 50 dkg hámozott paradicsom-konzerv
- 2 dl sűrűbb kókusztej, kókuszkrém
- 1 fej apróra darabolt hagyma
- 1 evőkanál currypor
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- csipenyi só
- némi frissen őrölt színes borsbors
- 1 evőkanál olaj olaj
Elkészítés:
1. A hagymát darabold fel apróra, majd olajon párold üvegesre.
2. Ha már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a curryporral, a reszelt gyömbérrel és a kurkumával.
3. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd forgasd össze a lecsepegtetett csicseriborsóval is.
4. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd és borsozd meg, és kezdd el összefőzni, alacsony lángon.
5. 10 perc múlva add hozzá a kókusztejet, és forrald össze. Tálald nanna kenyérrel vagy főtt basmati párolt rizzsel.