Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Tavaszi spárgás chop suey, könnyedén

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2024.05.02 06:48
Tavaszi spárgás chop suey, könnyedén

A chop suey jelentése: kevert darabok. Ázsiai bevándorlók honosították meg Amerikában, innnen került Európába ez a népszerű étel. 

A kínai konyha klasszikusa! Akár hús nélkül, hússal vagy hallal, ez a fogás minden változatban biztos befutó.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes fazékban vizet forralunk. A spárgák végét közben elpattintjuk, majd feldaraboljuk őket. Amíg arra várunk, hogy a víz felforrjon, felaprítjuk a salottát, a fokhagymát és az újhagymát. Ha a víz felforrt, beletesszük a spárgát, kb. 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük.
  2. A bacont kis lángon kiolvasztjuk egy kisebb serpenyőben.
  3. A hagymát, fokhagymát 1 kanál olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gyömbért.
  4. Kb. 2 percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetjük. Akkor jó, ha szétválik, és kicsit elkezd kiszáradni. Hozzáadjuk a bacont, átkeverjük. Jöhet a spárga, majd szintén keverés.
  5. Középről széthúzzuk a rizst, és a fészekbe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, hogy mindenhol érje. Gyorsan meglocsoljuk egy lehelet szezámolajjal és szójaszósszal, rászórjuk a karikára vágott újhagymát, és már el is zárjuk a gázt. Azonnal tálaljuk.
forrás: nosalty.hu