Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Duplacsokis kekszek dióval díszítve 1
Vissza a receptekhez

Duplacsokis kekszek dióval díszítve

Hozzávalók:

Jól hangzik, ugye? Duplacsokis keksz. Nem ördöngösség elkészíteni, a hatása pedig garantált. Hátránya, hogy viszonylag gyorsan elfogy. :-) 

Hozzávalók 20-25 db-hoz:

- 12 dkg barna cukor, 12 dkg eritit

- 15 dkg jó minőségű vaj

- 1 tojás (vagy egy evőkanál beáztatott chia mag)

- 5 dkg extra sötét Bensdorp kakaópor

 - fél teáskanál szódabikarbóna

- egy csipet himalaya só

- 10 dkg bio étcsoki, durvára vágva + 15 dkg a tetejére

- 20 dkg liszt

- 5-10 dkg dióbél a díszítéshez

Kezdjünk neki! 

A barna cukrot, és az eritritet a vajjal együtt egy keverőtálban robotgéppel keverjük habosra, majd beletesszük a tojást, kakaóport, szódabikarbónát, a sót, az étcsokit és a lisztet is. Fokozatosan, alacsonyabb fordulatszámon összekeverjük. 

Az így elkészült masszát nyomózsákba tesszük, majd egy tepsibe/sütőlapra sütőpapírt fektetünk, és kisebb halmokat nyomunk rá. Érdemes 7-10 cm távolságot tartani, mert sütés közben szétterülnek. 

A halmok tetejére is szórunk a darabolt étcsokiból ( ha még marad, és nem ettük meg), illetve a diódarabokkal is díszíthetjük ezeket. 

170 Celsius fokos sütőben 8-10 percig sütjük - és kész is!

Azért várjuk meg, míg kihül! Kávé, tea mellé ideális, de hidd el, önmagában is nagyon finom! :-)

 

A recepthez kapcsolódó termékek



Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.