Duplacsokis kekszek dióval díszítve
A csokis keksz mindig bejön. Ugye, te is szereted? nehéz neki ellenállni, de lehet egészséges is, ha minden összetevő jó minőségű.
Jól hangzik, ugye? Duplacsokis keksz. Nem ördöngösség elkészíteni, a hatása pedig garantált. Hátránya, hogy viszonylag gyorsan elfogy. :-)
Hozzávalók 20-25 db-hoz:
- 12 dkg barna cukor, 12 dkg eritit
- 15 dkg jó minőségű vaj
- 1 tojás (vagy egy evőkanál beáztatott chia mag)
- 5 dkg extra sötét Bensdorp kakaópor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet himalaya só
- 10 dkg bio étcsoki, durvára vágva + 15 dkg a tetejére
- 20 dkg liszt
- 5-10 dkg dióbél a díszítéshez
Kezdjünk neki!
A barna cukrot, és az eritritet a vajjal együtt egy keverőtálban robotgéppel keverjük habosra, majd beletesszük a tojást, kakaóport, szódabikarbónát, a sót, az étcsokit és a lisztet is. Fokozatosan, alacsonyabb fordulatszámon összekeverjük.
Az így elkészült masszát nyomózsákba tesszük, majd egy tepsibe/sütőlapra sütőpapírt fektetünk, és kisebb halmokat nyomunk rá. Érdemes 7-10 cm távolságot tartani, mert sütés közben szétterülnek.
A halmok tetejére is szórunk a darabolt étcsokiból ( ha még marad, és nem ettük meg), illetve a diódarabokkal is díszíthetjük ezeket.
170 Celsius fokos sütőben 8-10 percig sütjük - és kész is!
Azért várjuk meg, míg kihül! Kávé, tea mellé ideális, de hidd el, önmagában is nagyon finom! :-)
-