Halburger ráksalátával
A halburger egy különleges burgerféle. Ez a recept ráksalátával kiegészítve javasolja. Érdemes otthon elkészíteni, így kézműves finomsághoz jutunk. Vendégvárónak is ajánljuk, nem túl bonyolult, mégis, finom, egyedi a recept. Perzse, mint minden recept ez is szabadon variálható, ha te szereted pl. a csípősebb ízeket, chilivel is fel lehet dobni, és az ajánlott sakláta összetétele is szabadon változtatható.
Elészítése: kb 40 perc + hűtés
Kalória: kb. 730 kcal/ db
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 80 dkg fehér húsú tengeri halfilé( ez lehet tilápia, fogas, vagy tőkehal is)
- 1 kávéskanálnyi curry por
- 1 teáskanálnyi himalaya só
- 1 szál újhagyma, vékonyra karikázva
- fél csokor friss kapor (lehet persze fagyasztott is)
- 2 evőkanál kapribogyó, apróra vágva
- 1 dL főzőtejszín, vagy bio rizs főzőkrém
- 1 tojás
- 7 dkg zsemlemorzsa, vagy panko morzsa
- 4 db hamburger buci
- 4 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
A ráksalátához:
- 25 dkg koktélrák, leforrázva, hűtve, csepegtetve
- 1 avokádó, tisztítva, kockázva
- 1 csokor friss petrezselyem, finomra vágva
- 10 dkg majonéz
- fél citrom leve
- csipenyi fehérbors
1. A halat, zsemlemorzsát, fűszereket, az újhagymát, a kaprot, kapribogyót, tejszínt, tojást egy keverőtálban alaposan összegyúrjuk. Csak annyi morzsát adjuk hozzá, hogy a massza jól összetapadjon.
2. Lefedve hűtőben pihentetjük, kb 2 órára, majd nedves kézzel 4 egyforma halpogácsát formázunk belőle.
3. A saláta hozzávalóit is összekeverjük, majd ezt is a hűtőbe tesszük.
4. A halpogácsákat forrós serpenyőben, kevés olajon, oldalanként 2-2 percig sütjük, majd ezeket tálra tesszük. A félbevágott bucikat is 1 percig megpirítjuk.
5. Most összeállítjuk a hamburgert: alulra kevés ráksaláta kerül, erre jön a halpogácsa, majd újra a ráksaláta. Ha maradt még egy kevés friss kapor, azzal is díszíthetjük. Mehet rá a teteje is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!