Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Halburger ráksalátával

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2021.11.24 16:03
Halburger ráksalátával

A halburger egy különleges burgerféle. Ez a recept ráksalátával kiegészítve javasolja. Érdemes otthon elkészíteni, így kézműves finomsághoz jutunk. Vendégvárónak is ajánljuk, nem túl bonyolult, mégis, finom, egyedi a recept. Perzse, mint minden recept ez is szabadon variálható, ha te szereted pl. a csípősebb ízeket, chilivel is fel lehet dobni, és az ajánlott sakláta összetétele is szabadon változtatható. 

Elészítése: kb 40 perc + hűtés

Kalória: kb. 730 kcal/ db

Hozzávalók 4 db-hoz:

  • 80 dkg fehér húsú tengeri halfilé( ez lehet tilápia, fogas, vagy tőkehal is)
  • 1 kávéskanálnyi curry por
  • 1 teáskanálnyi himalaya só
  • 1 szál újhagyma, vékonyra karikázva
  • fél csokor friss kapor (lehet persze fagyasztott is)
  • 2 evőkanál kapribogyó, apróra vágva
  • 1 dL főzőtejszín, vagy bio rizs főzőkrém
  • 1 tojás
  • 7 dkg zsemlemorzsa, vagy panko morzsa
  • 4 db hamburger buci
  • 4 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj

A ráksalátához:

  • 25 dkg koktélrák, leforrázva, hűtve, csepegtetve
  • 1 avokádó, tisztítva, kockázva
  • 1 csokor friss petrezselyem, finomra vágva
  • 10 dkg majonéz
  • fél citrom leve
  • csipenyi fehérbors

1. A halat, zsemlemorzsát, fűszereket, az újhagymát, a kaprot, kapribogyót, tejszínt, tojást egy keverőtálban alaposan összegyúrjuk. Csak annyi morzsát adjuk hozzá, hogy a massza jól összetapadjon.

2. Lefedve hűtőben pihentetjük, kb 2 órára, majd nedves kézzel 4 egyforma halpogácsát formázunk belőle.

3. A saláta hozzávalóit is összekeverjük, majd ezt is a hűtőbe tesszük.

4. A halpogácsákat forrós serpenyőben, kevés olajon, oldalanként 2-2 percig sütjük, majd ezeket tálra tesszük.  A félbevágott bucikat is 1 percig megpirítjuk.

5. Most összeállítjuk a hamburgert: alulra kevés ráksaláta kerül, erre jön a halpogácsa, majd újra a ráksaláta. Ha maradt még egy kevés friss kapor, azzal is díszíthetjük. Mehet rá a teteje is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!