Házi májpástétom - egy kis csavarral
Otthon is könnyen készíthetünk pástétomot néhány összetevőből - kihagyva az ipari tartósítószereket, és más, nem kívánatos kiegészítőket. Itt egy egyszerűen megvalósítható, finom, és látványos pástétom:
Otthon is könnyen készíthetünk pástétomot néhány összetevőből - kihagyva az ipari tartósítószereket, és más, nem kívánatos kiegészítőket. Itt egy egyszerűen megvalósítható, finom, és látványos, kenhető krém:
HOZZÁVALÓK:
2 fej megtisztított, apróra vágott lilahagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
50 dkg hártyázott, darabolt csirkemáj (helyette esetleg tofu?)
1/2 maréknyi friss snidling, apróra vágva
1/2 maréknyi friss petrezselyem, apróra vágva
1/2 teáskanál morzsolt majoranna
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 teáskanál himalaya só
ELKÉSZÍTÉS:
Az extra szűz olívaolajon fonnyasszuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a májat. Kb. 5 perc után tegyük rá a zöldfűszereket, és még pároljuk kis/közepes lángon 5 percig.
Hústűvel, vagy egy kis darab félbevágásával ellenőrizzük, hogy megfőtt-e.
A fekete borsot, és a himalaya sót csak a legvégén tegyük rá, különben megkeményedik a máj.
Ha kész, húzzuk félre a tűzről, és ha kihűlt, turmixoljuk össze az egészet. Nem kell túl símára, maradhat egy kicsit darabos, rusztikus.
Kisebb üvegekbe, esetleg kis csatos üvegbe adagoljuk. A tetejére vágott lilahagymát teszünk, majd leöntjük olívaolajjal, vagy olvasztott vajjal. Ez zárja el a levegő elöl, ez lesz a "tartósítószer". Dísztíthetjük színes, vagy fekete egész borssal.
Tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Tízóraira, uzsonnára, reggelire kitűnő, friss kenyérrel, és jó sok friss zöldséggel.
Jó étvágyat!
Nézd meg, és készítsd el további, egyedi receptjeinket!