Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
házi májpástétom 1
Vissza a receptekhez

házi májpástétom

Hozzávalók:

Otthon is könnyen készíthetünk pástétomot néhány összetevőből - kihagyva az ipari tartósítószereket, és más, nem kívánatos kiegészítőket. Itt egy egyszerűen megvalósítható, finom, és látványos pástétom:

HOZZÁVALÓK:

2 fej megtisztított, apróra vágott lilahagyma

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

50 dkg hártyázott, darabolt csirkemáj (helyette esetleg tofu?)

1/2 maréknyi friss snidling, apróra vágva

1/2 maréknyi friss petrezselyem, apróra vágva

1/2 teáskanál morzsolt majoranna

1/2 teáskanál őrölt fekete bors

1/2 teáskanál himalaya só

ELKÉSZÍTÉS:

Az extra szűz olívaolajon fonnyasszuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a májat. Kb. 5 perc után tegyük rá a zöldfűszereket, és még pároljuk kis/közepes lángon 5 percig. 

Hústűvel, vagy egy kis darab félbevágásával ellenőrizzük, hogy megfőtt-e.

A fekete borsot, és a himalaya sót csak a legvégén tegyük rá, különben megkeményedik a  máj.

Ha kész, húzzuk félre a tűzről, és ha kihűlt, turmixoljuk össze az egészet. Nem kell túl símára, maradhat egy kicsit darabos, rusztikus.

Kisebb üvegekbe, esetleg kis csatos üvegbe adagoljuk. A tetejére vágott lilahagymát teszünk, majd leöntjük olívaolajjal, vagy olvasztott vajjal. Ez zárja el a levegő elöl, ez lesz a "tartósítószer". Dísztíthetjük színes, vagy fekete egész borssal.

Tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Tízóraira, uzsonnára, reggelire kitűnő, friss kenyérral, és jó sok friss zöldséggel.

Jó étvágyat!  

 

 

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG