Brownie - kicsit újraértelmezve
No, a brownie, azaz a barnácska is egy pofonegyzserű sütemény. Szinte elronthatatlan. De ezt is lehet variálni. Mi is kicsit újragondoltuk az eredeti receptet, nézd csak:
Hozzávalók:
Hozzávalók egy tepsinyi mennyiséghez (nyugi, el fog fogyni!):
3 db tojás
10 dkg cukor/nyírfacukor/eritrit
1 teáskanál vaniliás cukor (elhagyható)
1 dkg sütőpor, vagy szódabikarbóna( elhagyható)
20 dkg fehér rizsliszt (átszitálva)
3-4 dkg holland kakaópor 22%
10 dkg vaj/kókuszolaj/bio kókuszolaj
10 dkg jó minőségű sötét csokoládé, magas kakaóvaj tartalommal (legalább 65%).
1 db tepsi :-)
ELKÉSZÍTÉS: két, közepes műanyag, edényre, vagy keverőtálra lesz szükség, és egy kisebb lábasra. Az egyik keverőedénybe beleszitáljuk a rizslisztet, és beletesszük a kakaóport, vaniliás cukrot, és a sütőport.
A másik edénybe az egész tojásokra beleöntjük a cukrot, és turmixgéppel habosra keverjük.
Egy nagyobb edénybe vizet melegítünk és amikor forrni kezd, takarékra véve, felette egy kis lábasba beletesszük a vajat, vagy a kókuszolajat, és a széttördelt csokit. Lassan kevergetve, amíg fényes, egyenletes állagúvá válik, utána félre tesszük.
A tojásos-cukros keverérkre, lassan forgó turmixolás közben LASSAN beleadagoljuk a lisztes-kakaós cuccot, és miután jól elkeveredett, a vajas-csokoládés olvasztmányt is. Akkor jó, ha elég sűrű, nem kell megijedni!
A legkeveréses sütőt 160 Celsius fokra melegítjük, közben egy közepes tepsibe sütőpapírt terítünk, kicsit kivajazzuk, és beleöntjük a kész masszát, kanállal segítve, és szépen elterítve azt.
Zsupsz, be a sütőbe, közben szépen rendbe lehet tenni a konyhát.
20 perc sütés után kész, ki kell hűteni, és már vágható, szeletelhető, ehető!