Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Brownie  - kicsit újraértelmezve 1
Vissza a receptekhez

Brownie - kicsit újraértelmezve

Hozzávalók:

Hozzávalók egy tepsinyi mennyiséghez (nyugi, el fog fogyni!):

3 db tojás

10 dkg cukor/nyírfacukor/eritrit

1 teáskanál vaniliás cukor (elhagyható)

1 dkg sütőpor, vagy szódabikarbóna( elhagyható)

20 dkg fehér rizsliszt (átszitálva)

3-4 dkg holland kakaópor 22%

10 dkg vaj/kókuszolaj/bio kókuszolaj

10 dkg jó minőségű sötét csokoládé, magas kakaóvaj tartalommal (legalább 65%).

némi sütőpapír

1 db tepsi :-)

ELKÉSZÍTÉS: két, közepes műanyag, edényre, vagy keverőtálra lesz szükség, és egy kisebb lábasra. Az egyik keverőedénybe beleszitáljuk a rizslisztet, és beletesszük a kakaóport, vaniliás cukrot, és a sütőport.

A másik edénybe az egész tojásokra beleöntjük a cukrot, és turmixgéppel habosra keverjük.

Egy nagyobb edénybe vizet melegítünk és amikor forrni kezd, takarékra véve, felette egy kis lábasba beletesszük a vajat, vagy a kókuszolajat, és a széttördelt csokit. Lassan kevergetve, amíg fényes, egyenletes állagúvá válik, utána félre tesszük.

A tojásos-cukros keverérkre, lassan forgó turmixolás közben LASSAN beleadagoljuk a lisztes-kakaós cuccot, és miután jól elkeveredett, a vajas-csokoládés olvasztmányt is. Akkor jó, ha elég sűrű, nem kell megijedni!

A legkeveréses sütőt 160 Celsius fokra melegítjük, közben egy közepes tepsibe sütőpapírt terítünk, kicsit kivajazzuk, és beleöntjük a kész masszát, kanállal segítve, és szépen elterítve azt.

Zsupsz, be a sütőbe, közben szépen rendbe lehet tenni a konyhát.

20 perc sütés után kész, ki kell hűteni, és már vágható, szeletelhető, ehető!

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG