Ropogós mandulakeksz egyszerűen
Ez a mandulás keksz a világ egyik legegyszerűbb süteménye, harmonikus ízvilággal. Gyorsan összedobható desszert, kávéhoz, teához, vagy csak úgy, levenni egyet, és ropogtatni.
Aki szeret otthon is sütni, annak mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a receptet. Egyszerű, gyors, és finom a végeredmény.
Hozzávalók:
115 kg vaj
100 g kristálycukor, vagy természetes édesítőszer
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zabpehelyliszt
csipetnyi só
75 g mandulaliszt
1 evőkanálnyi szeletelt mandula
2 evőkanál tej, vagy rizstej
némi reszelt narancshéj, vagy bio citromhéj
A mandulaliszt használatával még finomabb lesz a süti!
Elkészítés:
- Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, alacsony hőfokon.
- Forgassuk bele aliszteket és a cukrot, sót.
- Miután a cukor teljesen feloldódott, jöhet a mandulaliszt és a tej.
- Keverjük homogén, egységes állagúvá.
- Ezután keverjük még bele a szeletelt mandulát is.
- Húzzuk le a tűzről, és forgassuk bele a reszelt narancs és citromhéjat.
- A kihűlt masszából adagoljuk halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kanállal formázzuk meg.
- Hagyjunk a halmok között távolságot, mert sütés közben szétterülnek!
- Süssük aranybarnára akekszeket 175 Celsius fokon, előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt.
- A sütési idő felében érdemes megforgatni ezeket.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és így kiínáljuk.
- TIPP: vaníliafagyival még finomabb!
A mandula egy rendkívül népszerű és sokoldalúan felhasználható olajos mag, amely több, lényeges egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag tápanyagforrás, így a kiegyensúlyozott étrend fontos részét képezheti. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az édes mandulabél jelentőségét, felhasználási módjait és az egészségre gyakorolt hatásait.
A mandulabél az egyik legfinomabb olajos magocska. Számos cukrászati remek alapanyaga is, leginkább mégis egy egészséges snack, azaz, jó kis rágcsálnivaló. A chips-eknél mindenképpen jobb választás lehet.
Egy végtelenül egyszerű, a mandula különleges ízének köszönhetően nagyon finom, gluténmentes
keksz receptjét olvashatja itt. Vigyázat! Sütés közben isteni az illata, nem ér azonnal megenni, ha kisül! :-)