Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:000               +36209278610

Receptek

Zabpelyhes keksz mandulával és áfonyával

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2015.06.13 11:44
Zabpelyhes keksz mandulával és áfonyával

Mostanában inkább az egyszerűbb, gyorsabb desszertek felé fordultam. Arra jöttem rá, ha minőségi alapanyagokból dolgozunk, minden könnyebb és finomabb lesz - mint ebben az esetben is történt. 

Hozzávalók:

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis egyszerű, finom keksz, amit a család minden tagja szívesen fogyaszt!

Hozzávalók:

12 dkg puha vaj

15 dkg barnacukor

5 dkg nyírfacukor

1 tojás

12 dkg rizsliszt

fél teáskanál szódabikarbóna

negyed teáskanál himalaya só

csipet őrölt fahéj

15 dkg zabpehely

5 dkg szeletelt mandula

5 dkg kandírozott vörös áfonya

5 dkg étcsokoládé, minél magasabb kakaóvaj tartalommal

A lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, egy közepes tálban összekeverjük, miközben a sütőt 180 Celsius fokra melegítjük. A vajat a cukorokkal robotgéppel fokozatosa keményre verjük. Hozzáadjuk a tojást, és krémes állagúra keverjük. Lassan adagolva, alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva a gépet, hozzáadjuk a lisztes keveréket is, végül összeforgatjuk a zabpehellyel, a szeletelt mandulával, és az áfonyával, illetve a csokidarabokkal.

Ezután evőkanálnyi halmokat teszünk a dupla sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, vagy alacsony tepsibe, és zsupsz a sütőbe!

Kb. 15 perc sütés után kész is! Akkor jó, ha aranybarnára sülnek, a széleik pedig ropogósak. 

A tepsiben hagyjuk kihűlni, míg kissé megkeményednek.

Fémdobozban sokáig frissek maradnak, már, ha marad belőlük...:-)

TIPP: az áfonyát aszalt sárgabarackkalaszalt szilvával, a szeletelt mandulát durvára tört mandulával, dióval is helyettesíthetjük.