Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
zabpelyhes keksz mandulával és áfonyával 1
Vissza a receptekhez

zabpelyhes keksz mandulával és áfonyával

Hozzávalók:

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis egyszerű, finom keksz, amit a család minden tagja szívesen fogyaszt!

Hozzávalók:

12 dkg puha vaj

15 dkg barnacukor

5 dkg nyírfacukor

1 tojás

12 dkg rizsliszt

fél teáskanál szódabikarbóna

negyed teáskanál himalaya só

csipet őrölt fahéj

15 dkg zabpehely

5 dkg szeletelt mandula

5 dkg kandírozott vörös áfonya

5 dkg étcsokoládé, minél magasabb kakaóvaj tartalommal

A lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, egy közepes tálban összekeverjük, miközben a sütőt 180 Celsius fokra melegítjük. A vajat a cukorokkal robotgéppel fokozatosa keményre verjük. Hozzáadjuk a tojást, és krémes állagúra keverjük. Lassan adagolva, alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva a gépet, hozzáadjuk a lisztes keveréket is, végül összeforgatjuk a zabpehellyel, a szeletelt mandulával, és az áfonyával, illetve a csokidarabokkal.

Ezután evőkanálnyi halmokat teszünk a dupla sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, vagy alacsony tepsibe, és zsupsz a sütőbe!

Kb. 15 perc sütés után kész is! Akkor jó, ha aranybarnára sülnek, a széleik pedig ropogósak. 

A tepsiben hagyjuk kihűlni, míg kissé megkeményednek.

Fémdobozban sokáig frissek maradnak, már, ha marad belőlük...:-)

TIPP: az áfonyát aszalt sárgabarackkal, aszalt szilvával, a szeletelt mandulát durvára tört mandulával, dióval is helyettesíthetjük.

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG