Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Mandula 500 g
Mandula 500 g
2 749 Ft 
2 499 Ft
9

Mandula 500 g

Mandula 500 g
Mandula 500 g
Mandula 500 g
Mandula 500 g
Összetétel
tisztított mandulabél

Három fajtáját különböztetünk meg:ezek a keserű- édes-, és papírhéjú, vagy jordán mandula. Őshazája Elő- és Közép Ázsia, innen jutott el a Földközi-tenger mediterrán vidékeire, ami manapság is a legjelentősebb termőterület Európában. Iránban, Marokkóban és Törökországban is sok ültetvény van. Nagyon szereti a meleget, hazánkban éppen ezért inkább a déli területek lejtőin terem meg, a fagyot nehezen tűri.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.23
Gyártó
magzsola
Raktáron
2 749 Ft 
2 499 Ft
Egységár: 4 998 Ft/kg
Kezdete: 2024.04.17   Vége: 2024.05.01
Kedvezmény 9
Megtakarítás 250 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Részletek

Mandula, mandulabél:  

Édes verziója latinul Prunus amygdalus dulcis, mi ezt forgalmazzuk, kedvező árakon. A friss, finom vitaminban gazdag termés általában október elején jelenik meg a piacon. Jelenleg (2021-as adat), a kereskedelmi mennyiség 80%-át a Kaliforniából származó termés adja. Jellemzően mindenki szeretne lehetőleg Magyarországról származó terméket vásárolni, akár a mi webshop-unkban is, de hazánk a mandula termésterületének leginkább északi részén fekszik. Tehát itt is megterem, de a terméshozama jóval alacsonyabb, mint a melegebb éghajlatokon.

mandula. mandulabél, mandula ár, vásárlás, megrendelés

forrás: bbcgoodfood.com

Fontos szempont a jó ár

Az internetes vásárlások egyik legfontosabb paramétere a jó á/érték arány, azaz mennyi a Ft/kg? A termék leírása fontos kapcsolódó információ, az alábbi sorokba erről olvashatsz, és jó hír, hogy webáruházunkban kedvező áron, sőt, meglepően nagy kiszerelésben (akár kg-os változatban ) is megrendelheted ezt e finom ropogtatni való olajos magot. (is)

A mandula rendszeres fogyasztása, jótékony hatása, értékes összetevői:

A külső kemény héjtól megszabadítva, a belső, barna maghéj nagyobb mennyiségű antioxidáns anyag tartalma védi meg zsírtartalmát ( egyszeresen telítetlen, és többszörösen telített zsírsavak) a légköri oxigéntől, avasodástól.  Nagyon gazdag természetes, növényi rostokban, szerves vitaminokban, ásványi sókban, melyek összesített hatásai miatt, kedvezően befolyásolják az egészségünket, előnyös az emberi szervezet részére, egész évben fogyasztható.

mandula, mandulabél vásárlás, ár - magzsola.hu

Forrás: lifehack.org

Egyszeresen telítetlen zsírsavak, a rossz koleszterin ellen:

A mandulát gyakran említik, mint kiváló E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség értékének). a mandula rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását. A magvak, melyek gazdagok egyszeresen telítetlen zsírsavakban, szobahőmérsékleten folyékonyak, de hidegben megszilárdulhatnak. Legnagyobb mennyiségben az olivaolajban, földimogyoróban, mogyoróban, mandulában, avokádóban, a diófélékben találhatók meg.

magas tápértékű édes mag több, mint 50-60 % (fajtától függően) értékes zsírokból, 20%-a értékes növényi fehérjéből tevődik össze, akár nagy mennyiségű A pro-, B1,B2-, B6 és E-vitamin is tartalmaz, valamint káliumot, foszfort, magnéziumot és kalciumot.

Édesség, marcipán, sütemény:

A marcipán alapanyaga, amelyhez a még jobb íz kedvéért kevés keserűbb magokat is kevernek. Ezzel különösen óvatosan bánnak a szakemberek, mivel a túl kevés nem hozza a megfelelő aromát, a túl sok pedig ehetetlenül keserűvé teheti a süteményeket. Édességekben, főként a piskótában az egészséges mandulaliszt tökéletesen helyettesítheti a lisztet (bár nagyságrendekkel drágább), ami a gluténérzékenyek kedvencévé teheti, de darálva, szeletelve díszítésre is kiváló.

A marcipánkészítmények alapanyaga.

Oldalunk, kínálatunk bővítése során már pálcikák, illetve teljesen "meztelen", blansírozott változatait is forgalmazzuk, így rövid határidővel megvásárolhatja, megrendelheti webshopunkból, akár akciós árakon, 2021-be is, nagyobb, például 500 g-os, és 1 kg-os kiszerelésben is Figyelem! Zsírtartalma miatt avasodásra hajlamos, felbontás után érdemes lehetőleg száraz, hűvös helyen tartani! Hűtőben 0°C körül, viszonylag alacsony páratartalom mellett őrzi meg legjobban minőségét. 

mandula, mandulabél, ár, rendelés, vásárlás - magzsola.hu

Összefoglaló cikkünk az olajos magvakról, és előnyeikről.

Származási hely:EU, vagy USA, vagy Ausztrália

további információk, Átlagos tápérték 100 g mandulában:

  • • Energia: 578 kcal/ 2418 kJ
  • • Fehérje: 22 g össz. B vitamin(B1,B2,B3,B5.B6.B9) :5,5 mg 
  • • Szénhidrát: 20 g, ebből cukrok: 5 g
  • • Rost: 12 g
  • • Zsír: 51 g, ebből egyszeresen telített:23 g, többszörösen telített:12 g 
  • • kálium: 728 mg

MInden jog fenntartva - magzsola.hu

Tápanyagtartalom / 100g
Átlagos tápérték (100g termékben): Energia: 578 kcal/ 2418 kJ Fehérje: 22 g Szénhidrát: 20g, ebből cukrok: 5g Rost: 12g Zsír: 51g, ebből egyszeresen telített:23 g, többszörösen telített:12 g B vitamin(B1,B2,B3,B5.B6.B9) :5,5 mg kálium: 728 mg
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.9 (88 vélemény)
(83)
(2)
(1)
(1)
(1)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Bíróné Cseh Éva
2024.01.18
Most sajnos nem a megszokott minőséget kaptam.
Előnyök: Nagy kiszerelésben elfogadható áron jutok hozzá, mivel nekem a mandula alap élelmiszer.
Hátrányok: A legutolsó rendelésem nem a megszokott kiváló minőségben érkezett. Roppanós mandulaszemek helyett csonttá száradt, kemény mandulát találtam a csomagolásban.
Igazolt vásárlás
Püspök István
2023.12.22
Rettenetesen száraz, kemény magokat sikerült így elsőre megnyernünk! A szemek összeaszottak és kőkemények, kínszenvedés a fogyasztásuk. Úgyhogy jelenleg várja az 1 kg-os csomag a további sorsát.. de az nem a rágcsálás lesz sajnos!
Előnyök: Olyanról nem tudok beszámolni.
Hátrányok: Taplószáraz, kemény magvak!
Jakab Péter Gábor
2015.05.12
Finom volt, nem keserű még csak nem is kemény. De csak akkor veszem ezt ha rágcsálni kell a tuti ugyan itt a hántolt változata sütéshez. Most már inkább úgy rendelem, hogy 500g mandula és 1kg hántolt a sütés/főzéshez.
Fernye Lajosné
2015.05.18
Nagyon értékes és drága termék , de napi szinten kevés kell belőle.
Zombai István
2015.06.16
Üdvözletem! Melyik típus rendelhető? Keserű,édes,jordán?
Hasonló termékek