Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Fekete szezámmag 500 g
Fekete szezámmag 500 g
1 299 Ft

Fekete szezámmag 500 g

Fekete szezámmag 500 g
Fekete szezámmag 500 g
Összetétel
100% fekete szezámmag

A fekete szezámmag számos, értékes vitamin, és ásványi anyag forrása, mely ételeinkből, vagy nyersen fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre. Jótékony, előnyös hatásait az ősi kultúrák is ismerték, használták. Natív rostforrás is - a bélnyálkahártya hatékony tisztítója. Csak ennek kapcsán javítja, és gyorsítja az anyagcsere funkciókat, méregtelenít.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.24
Gyártó
magzsola
Raktáron
1 299 Ft
Egységár: 2 598 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 234 Ft/db
5+  db
-7 %
1 208 Ft/db
Részletek

Főleg pékségek használják nagyobb mennyiségben, termékeik díszítésére, de egy nagyon értékes alapanyagról van itt szó:

Kalcium, magnézium, vas, foszfor - mindezek a mozgásszervek, csontok állapotát javíthatják, stabilizálhatják.

fekete szezámmag - magzsola.hu

 

A benne megtalálható hasznos tápanyagok csökkenhetik a gyulladásokat, támogatják a légzőszervek egészségét és megóvhatnak a vastagbélrák és a csontritkulás kialakulásától, segítik az emésztést. 

A kínai hagyományos orvoslásban a vese és a máj egészségének megőrzésére, láz csökkentésére, valamint súlyos betegségekből való felépüléshez, az erőnlét fokozására is használják.

A fekete szezámmag kiváló magnézium és kalciumforrás. ¼ bögrényi adag 126 mg magnéziumot ( a napi ajánlott beviteli mennyiség 32%-a) és 351 mg kalciumot tartalmaz (a napi ajánlott beviteli mennyiség 35%-a). Ez kicsivel több mint egy pohár tejben található kalcium mennyisége. Fontos azonban tudni, hogy a kalcium főként a héjban található, tehát a hántolt szezámmag kevesebb kalciumot tartalmaz. A tejallergiában szenvedőknek különösen fontos biztosítaniuk a napi kalciumbevitelt alternatív forrásokból, mint például a szezámmag.

Ezek nagyon fontos ásványi anyagok, amelyek szabályozzák a vérnyomást, csökkentik a feszültség okozta és a migrénes fejfájást, (amelyeket a vérerek görcsös összehúzódásai váltanak ki), csökkenti a légúti görcsök előfordulását az asztmásoknál, elősegíti a nyugodt alvást, főleg a menopauzával küzdő nők alvásproblémái estében.

¼ bögre szezámmag 1.5 mg rezet (a napi ajánlott beviteli mennyiség 74%-a), 2.8 mg cinket (a napi ajánlott beviteli mennyiség 19%-a)tartalmaz. A szervezetnek csak kis mennyiségben van szüksége ezekre az ásványokra, amelyek viszont fontosak az ember egészsége szempontjából. A réznek gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatása van,és  aktiválja azokat az enzimeket, amelyek hozzájárulnak a kollagén és az elasztin képzéséhez a szervezetben, melyek  a csontok és ízületek struktúráját és rugalmasságát támogatják.

Az alacsony cinkbevitel a vérkeringés pangásához, az immunrendszer gyengüléséhez, valamint a csípő és gerinccsont sűrűségének csökkenéséhez vezethet, mely az időskorúaknál kifejezetten veszélyes lehet.

Ezen kívül szezamint és szezamolint tartalmaz. Ezek az összetevők a lignánoknak nevezett rostok csoportjába tartoznak, melyek csökkenthetik a magas koleszterinszintet.

Fitoszterolok Ezek olyan növényi összetevők, amelyek kémiai felépítésükben hasonlítanak a koleszterinhez. Az étkezési fitoszterolok bevitelével nemcsak a vér koleszterinszintje csökkenthető, hanem a különböző típusú rákos megbetegedések kialakulása is megelőzhető. A szezámmag tartalmazza a legtöbb fitoszterolt az olajos magvak közül (400 és 413 mg közötti mennyiség 100 g szezámmagban).

Forrás: 

EZ A TERMÉK GENETIKAILAG MÓDOSÍTOTT ANYAGOKAT NEM TARTALMAZ!!!

A termék glutént, csonthéjas magvakat (úgy, mint mandula, törökmogyoró, dió, kesudió), kén-dioxidot és a szulfitokat (legfeljebb 10 mg / kg vagy 10 mg / L SO2 -ban kifejezett) felhasználó üzemben készült. Az allergének feldolgozása nem a gyárban történt, ezek tárolása és használata külön raktérben valósult meg.


Tápanyagtartalom 100 g termékben: 

Energia: 607 kcal / 2510 kJ

Zsír: 51 g, amelyből telített zsírsavak 7,9 g

Szénhidrát: 10 g ebből cukor 0,2 g

Rost: 7,9 g

Fehérje: 21,1 g


A termék megfelel a vegyi szennyezettséget szabályozó alább felsorolt rendeletek előírásainak:

? A Bizottság 1881/2006/EK rendelete (2006. december 19.) az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról,

? 17/1999. (VI. 16.) EüM rendelet az élelmiszerek vegyi szennyezettségének megengedhető mértékéről.

Mikrobiológiai jellemzők:

Összcsíraszám < 1 x 10? jtk/kg

Salmonella nincs jelen 25 g-ban

E.Coli nincs jelen 1 g-ban

Élesztő és gomba < 103 (cfu/g)

Összcsíraszám < 1 x 106 (cfu/g)

Származási hely: Lengyelország

Ismeri, próbálta már jó minőségű, Indiából származó szezámmagunkat?

Tápanyagtartalom / 100g
energia: 607 kcal / 2510 kJ zsír: 51 g, amelyből telített zsírsavak 7,9 g szénhidrát: 10 g ebből cukor 0,2 g rost: 7,9 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (28 vélemény)
(27)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Vass Emese
2016.09.01
Finom, jó minőségű termék korrekt áron. Kollath reggelibe, rizsbe, minden félébe felhasználható.
Szöllősi Károlyné
2016.09.17
Eddig csak a fehér szezámmagot próbáltam, használtam. Most örülök a feketének, számos jó hatása van. Használni fogom.
Füziné Bódis Gyöngyi
2016.12.27
Még sosem próbáltam és nem is ismertem ezt a magot. Mióta megvettem, rendszeresen használom a gyúrt és kelt tészták tetejére díszítésként és ízesítésként.
Anonymous
2017.02.12
Jó minőségű, tényleg fekete színű. Jól mutat sós péksütik tetején.
Anonymous
2017.02.17
Eddig nem ismertük, próbaként rendeltünk belőle. Olyan mint világos testvére. Kenyér tetejére szórtuk.
Hasonló termékek