Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Zselatin, étkezési 500 g
Zselatin, étkezési 500 g
3 999 Ft

Zselatin, étkezési 500 g

Zselatin, étkezési 500 g
Zselatin, étkezési 500 g
Zselatin, étkezési 500 g

Zselatin, étkezési, 200 Bloom értékű -egy értékes alapanyag a magzsolától.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.03
Gyártó
Nature Cookta
Raktáron
3 999 Ft
Egységár: 7 998 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
3 799 Ft/db
5+  db
-7 %
3 719 Ft/db
Részletek

A zselatin legalább 5 x-ös mennyiségű víz vagy folyadék sűrítésére képes. Ez az egyik legelterjedtebb zselésítő anyag, élelmiszerekben, gyógyszerekben is széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt, pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, helyettesíthető. A BLOOM szám, főleg a cukrászokat érdekli, hogy éppen menyire kemény kocsonyát kívánnak készíteni. Minél magasabb ez a szám, annál keményebb. A 90, 180 és a 240 bloomos sertés a 200 és 250 –es szarvasmarha zselatin. 

Az édesiparban, vagy otthoni felhasználáskor leggyakrabban fagylaltok, lekvárok zselésítésére használják. Diétás élelmiszerekben zsírok is helyettesíthetőek ezzel az anyaggal, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.  Gyógyszerek gyártásánál a kapszulák bevonatához használják, mert így az könnyebben lenyelhető. 

Kozmetikumokban általában hidrolizált kollagén néven található meg. 
Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert. 

Étkezési zselatin - ízületi fájdalmakra

Az étkezési zselatin állati eredetű csontot tartalmaz (ebből készítik) folyadékkal keverve emiatt kocsonyásodik be. Ízületeink akkor fájnak, ha a csontban nincs elegendő mennyiségű kalcium és ezt a csont az ízületből vonja ki, így pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet. Figyeljen az ízületi fájdalmakra, mert ez azt jelzi, hogy az ízületeidben nincs elegendő kalcium. 

Jó tudni - hasznos ismeretek!

Sokan kívülről, szájon át szedve próbálják meg a kalcium hiányt pótolni, de azt tudni kell, hogy csak az egészségesen működő szervezet képes a kívülről bevitt kalciumot maradéktalanul hasznosítani!  Ha emésztési problémáid, (hasmenés, székrekedés, különböző allergiák) vannak, akkor a szervezeted nem képes sem a kalcium, sem más szájon át szedett vitamin, nyomelem hasznosítására. Ráadásul a kalcium csak magnézium jelenlétében szívódik fel hatásosan. Emiatt a legegyszerűbb módja az ízületi gyulladás/fájdalom külső helyi kezelése.Jellemzően ötven éves kor felett – bizonyos esetekben már sokkal korábban – az ízületi megbetegedések az egyik leggyakoribb népbetegségnek számítanak. Az ilyen problémákat jellemzően a porcok károsodása idézi elő, amikor ugyanis az izmok nem képesek megfelelő módon mozgatni a csontozatot, avagy testünk vázrendszerét. Ha nem vesszük figyelembe az ilyenkor jelentkező fájdalmakat, és nem kezdjük meg a megfelelő kezelést, az ízületi problémák egyre súlyosabb gondokat okozhatnak számunkra. A zselatin erre  jelenthethet megoldást

Egy remek természetes recept a fájó ízületeid kezelésére

Amire szükséged lesz: 

  • étkezési zselatin 
  • víz 


Elkészítés: 
Az étkezési zselatint az előírt módon készítsd el és hagyd langyosra hűlni. Még folyós állapotban kend be vele a fájó területet pl. a csukló, csípő, térd, könyök stb. és hagyd rajta kb. 45 percig. Ezt az időt be kell tartani! 

Mit fogsz tapasztalni a kezelés közben?

Azt, hogy szinte az összes zselatint felszívja a fájó terület, így láthatod majd, hogy a kezelés működik! A megmaradt vékony hártyát pedig le lehet húzni a bőrről, mint egy pakolást.. Ezzel az alkalmazással pontosan oda kerül a pótló anyag ahonnan hiányzik, meglátod a fájdalom is idővel elmúlik! 

A megmaradt mennyiséget tartsd a hűtőben, felhasználás előtt melegítsd fel egy picit. 
A kezelést a probléma megszűnéséig kell alkalmazni heti 2-3 alkalommal. 
Ennél olcsóbb, természetesebb, hatékonyabb megoldást nem találsz az ízületi problémáid megszüntetésére! 

Összetétel: 200 Bloom értékű, emberi fogyasztásra alkalmas zselatin

Zselatin, magzsola.hu

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (9 vélemény)
(9)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.04.13
A legjobb és legolcsóbb kollagén forrás. Köszönöm a kollagénekről szóló videót is, sok hasznos dolgot megtudtam belőle, csak így tovább.
Anonymous
2020.10.25
Nagyon örültem, hogy találtam jó minőségű, nagy kiszerelésű zselatint.
Kotroczó Béláné
2020.10.26
Kollagén forrás,használom pl levesbe,főzelékbe is szoktam tenni.Nagy kiszerelésben is kapható, meg vagyok vele elégedve. Az árát kedvezőnek találom.Hajrá Magzsola, köszönöm!
Anonymous
2020.10.26
Örültem, hogy találtam jó minőségű, nagy kiszerelésű zselatin, tökéletes kollagén forrás....
Nyilas Istvánné
2020.10.26
Mint kollagén forrást használom ízületek kezelésére és étkezésnél is. A termékkel nagyon elégedett vagyok, örülök, hogy a magzsolánál lehet vásárolni.
Hasonló termékek