Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Stevia, sztivia - Stevia tabletta 400 db
Stevia, sztivia 400 db tabletta, 24 g
1 699 Ft

Stevia, sztivia 400 db tabletta, 24 g

Stevia, sztivia - Stevia tabletta 400 db
Stevia, sztivia - Stevia tabletta 400 db
Stevia, sztivia - Stevia tabletta 400 db
Stevia, sztivia - Stevia tabletta 400 db
Stevia, sztivia - Stevia tabletta 400 db
Összetétel
Steviol Glycoside Reb-A 97% Ajánlott napi adag: 5mg testsúly kilogrammonként
Mikrokristályos cellulóz

A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre. 


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.05.01
Gyártó
magzsola
Raktáron
1 699 Ft
Egységár: 70 792 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 614 Ft/db
5+  db
-7 %
1 580 Ft/db
Részletek

A Stevia sztívia latinul: stevusMindenek előtt, az adagolásra szeretném felhívni figyelmét. 20 g termék 6 kg kristálycukornak felel meg, ezért eleinte késhegynyi mennyiségnél többet ne fogyasszon belőle. Fokozatosa kitapasztalva lehet megtalálni a helyes arányt, akár kávéba, süteménybe, kakaóba keverve!   Dél-Amerikából származó növény, mely eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok 30-300-x édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az ázsiai országokban. Évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. 

Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes.

Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy az eritritet, a finn nyírfacukrot (xylit) az agave sziruppal. Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.. 

  • A növényből kivont, édes ízért felelős szteviol-glikozid nevű anyagot szervezetünk nem tudja lebontani, ezért gyakorlatilag áthalad a szervezeten és távozik. Nem tartalmaz kalóriát és szénhidrátot. Glikémiás indexe nulla, így diabetikus étrenden élők is fogyaszthatják. Enyhíti az inzulin-függést, segít szabályozni az inzulinszintet.
  • Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint vitamin és ásványi anyag-tartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, magnézium, vas, stb.).
  • Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
  • Teaként fogyasztva segít az emésztés javításában és hasfájás esetén is hasznos lehet.
  • Számos édesítőszerrel szemben előnye, hogy sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét. Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát bevitelű étrendekben édesítésre.

CUKORBETEGSÉG, FOGYÓKÚRA, GOMBAÖLŐ HATÁS

Ez a növényi édesítő kiváló alternatíva a cukorbetegeknek, diabetes-ben szenvedőknek, mivel nem emeli meg a vércukorszintet, hiszen GI-je nulla.Rendszeres fogyasztásával normalizálható a vércukorszint, vagyis segítséget jelent a cukorbetegség kontrollálásában. Éppen emiatt a fogyókúrázók számára is nagy segítség lehet, segíthet leadni a felesleges kilókat, mivel jórészt emésztetlenül halad át a szervezeten, ráadásul nullkalóriás.  Kutatások igazolják, hogy csökkenti a magas vérnyomást, a normális vérnyomást viszont változatlanul hagyja.

Bebizonyították, antibakteriális hatásait is, emellett kedvező ásványi-anyag tartalma miatt nagy segítséget jelent a fogszuvasodás és a szájbetegségek megelőzésére valamint gyógyítására. Néhány országban már a fogkrémekben és a szájöblítőkben is megtaláljuk e tulajdonsága miatt. Rendszeres fogyasztása javítja a bélműködést és az emésztést, megnyugtatja a gyomrot és kisebb rosszulléteket is képes elmulasztani. 

Erős gombaölő hatása miatt a Candida kezelésében is hatékony. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha teaként vagy folyadék formájában fogyasztjuk. Mind külsőleg, mind pedig belsőleg alkalmazva alkalmas különböző bőrbetegségek (acne, dermatitis, eczema, seborrhoea, stb.) gyógyítására is kiváló. Megvéd a bőr korai öregedése ellen, azt fiatalossá és rugalmassá varázsolja, különösen kollagén tartalmú termékekkel, élelmiszerekkel kiegészítve! Kisebb sebek, horzsolások kezelésére néhány csepp oldatot csepegtethetünk a sérült bőrfelületre, így a fájdalom gyorsan megszűnik és a seb is sokkal hamarabb fog meggyógyulni! Csökkenti az éhségérzetet és a dohányzás, az alkohol, illetve az édességek utáni vágyat is. Segít a függőség leküzdésében.

BIZTONSÁG:

Több száz tanulmány igazolja a növény leveleinek és kivonatainak biztonságát. Mi most ezek közül csemegézünk. Egy 1991-es vizsgálat, melyet a Chulalongkorn Egyetem primátusa (Bangkok) végzett el, célja az volt, hogy tanulmányozza a stevioside napi fogyasztásának hatását a hörcsögök két , egymást követő generációjában. A tanulmány 20 1 hónapos hörcsögöt osztott négy csoportra. Az első csoport napi adagja 500 mg stevioside, a másodiké 1000 mg, a harmadiké 2500 mg volt. A negyedik csoport volt a kontroll csoport, akik nem kaptak stevioside-ot (A kínai kutatók becslése szerint az emberek napi fogyasztása körülbelül 2 mg/kg). A tanulmány nem mutatott jelentős különbséget az első és második generációs hörcsögök között, nem számított, hogy mekkora adagban kaptak az édesítőt. Sőt a hörcsögök testsúlya sem volt eltérő a kísérlet végére. Vagyis a testtömeg és a nagyság megegyezett a kontrollcsoport átlagával. A kísérlettel azt bizonyították, hogy  nem okoz növekedési és termékenységi rendellenességeket. 

Kijelenthető, hogy teljesen biztonságos az emberre, nemcsak édesítőszerként, hanem élelmiszer adalékanyagként is. Sőt biztonságosságát nemcsak a kutatások erősítették meg, hanem a tapasztalat is, hiszen Japánban használata már három évtizedre nyúlik vissza és eddig ott sem jelentettek semmiféle problémát vele kapcsolatban.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy kisebb mellékhatások ne fordulnának elő használatát illetően, jelentkezhetnek esetlegesen (nagyon alacsony számban) például szédülés, puffadás, izomfájdalom, zsibbadás, de ezek hamar elmúlnak, amint a szervezet megszokta az édesítőszer különféle vegyületeit. Nagyon ritka esetben előfordulhat egyfajta allergia is, ami azoknál jelentkezhet, akik allergiásak a krizantém vagy a százszorszép család tagjaira.

Összetétel: Steviol Glycoside Reb-A 97%

Származási hely: EU

Tápanyag tartalom 100 g termékben: 
Kalória: 0%
Szénhidrát: 0%
Zsír: 0%
Fehérje: 0%

 stevius, sztívia, sztivia,édesítő, cukorhelyettesítő

Tápanyagtartalom / 100g
100 g termékben: Kalória: 0% Szénhidrát: 0% Zsír: 0% Fehérje: 0%
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (10 vélemény)
(8)
(2)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Károlyné Szöllősi
2022.10.14
Köszönöm, vártam,örülök neki.Szeretem és javaslom másoknak is.
Előnyök: kicsi kell belőle
Hátrányok: kicsit drága!
Anonymous
2019.03.15
Végre, hogy kedvenc termékei mellett ez is kapható! Magyarországon több féle sztívia is forgalomban van, eléggé eltérő minőségben. Ez végre, nem egy keserű, olcsó vacak. Eddig is innen vettem az eritritet, nyírfacukrot.... Én ezekből keverem a számomra optimális "cukrot".
Anonymous
2020.10.25
Egészségem érdekében kipróbáltam, kicsit borsós az ára, de máshol sem olcsó.
Nyilas Istvánné
2020.10.26
Mint cukorbeteg a kávé ízesítéséhez használom. Sokáig elég egy csomag, mert egy alkalomra pici mennyiség kell. Szerintem legjobb és legegészségesebb édesítőszer.
Anonymous
2020.10.26
Tökéletes édesítő hatás, kalóriák nélkül.... Nem olcsó, de jó minőség!
Hasonló termékek