Étcsokoládé pasztilla, Brazil 66,8% Callebaut
A Callebaut legújabb Brazil Origin étcsokoládéja, amazóniai forastero és trinitario kakaóbabokból készítve, 66,8%-os kakaótartalommal. A Bahia körüli északnyugat-amazóniai és atlanti erdők elszórt ültetvényein termesztik.
A gazdag biodiverzitásnak köszönhetően nagyon különleges kakaótermést hoznak a környékbeli ültetvények. A helyi farmerek gondos odafigyeléssel fermentálják és szárítják a kakaó termést, mely egyedülálló babokat eredményez, trópusi gyümölcs ízzel.
Ezt a karakteres étcsokoládét sötét, intenzív kakaós trópusi gyümölcsös íz jellemzi, mely jól kombinálható különböző magvakkal (kesudió, mandula, földimogyoró) valamint mézzel, narancshéjjal és speculoos fűszerkeverékkel. Vannak olyan kakaó gourmet-ek, akik állítjak, ugyanúgy, mint a boroknál, a kakaó termelésénl, előállításnál is nagyon lényeges szempont a termőhely elhelyzkedése, a talaj összetétele, a napsütés mennyisége, és még a beesési szöge is!
Az igazi ínyencek kedvence lesz, de aki az otthoni sütésnél kedveli a professzionális alapanyagokat, soha nem látott és ízlelet minőségi kategóriával találkozhat. Sajnálatos módon, a boltok polcain kevés az ilyen, és az ehhez hasonló termék, mint pl. az általunk is forgalmazott és közkedvelt 22-24%-os, extra sötét Bensdorp kakaópor, vagy az eredeti Bourbon vanilia kivonat. Összehasonlíthatatlanul finomabb illat és íz jellemzi ezeket a termékeket. Vásárolja meg ezeket, és kápráztassa el családját az ezekből készült sütikkel, tortákkal.
Összetevők: kakaómassza (brazília), cukor, akkaóvaj, emulgálószer: szójalecitin, természetes vanilia aroma,
kakaó szárazanyag tartalom: min: 66,8%
Nyomokban tejet tartalmazhat!
Származási hely: Belgium