Kecskeméti Csipkebogyó lekvár
Prémium minőségű, magyar, tartósítószer, és színezék mentes gyümölcslekvár, Kecskemétről... Tovább
Prémium minőségű, magyar, tartósítószer, és színezék mentes gyümölcslekvár, Kecskemétről.
Egy kicsit nehezebb belőle lekvárt készíteni, mint pl.a sárgabarackból. Miért is? Mert ez egy szúrós bokor bogyóiból készül, ami egy különös rózsabokorra hasonlít.
Aki sokallná a csipkebogyólekvár vagy -szörp árát, az nagy tévedésben él. A csipkebogyó ingyen van, hogyne, vadon nő, persze, sőt, azt is mindenki tudja, hogy akkor jó, amikor már megcsípte a dér. De azt is tudja mindenki, hogy amikor valamit megcsíp a dér, akkor hideg van, és a csipkebogyó lényegében egy szúrós rózsabokor?
Az Univer hagyományos technológiával készíti ezt a remek csemegét, 100 g bogyóból 60 dkg lekvár készülhet.
Magának a bogyónak jól ismertek előnyös, gyógyhatásai is:
Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres.
A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére.
A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre, szabályozza a vércukor szintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel segíti a zsír emésztését. Immunerősítő hatása van, különösen ajánljuk stresszoldásra, dohányosoknak pedig azért, mert a dohányzás sok C-vitamint von el a szervezetből. Nyugtatja az idegeket, általános erősítő hatása van. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
A csipkemagban csak E-vitamin van, teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású, vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható.
A virág szirmai enyhe hashajtó hatással bírnak, levele hasfogó.
Visszatérve a kecskeméti termékre:
Összetevők: csipkebogyóvelő (60%), cukor, citromlé sűrítmény zselésítő anyag: pektin
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
energia:857 kj/ 204 kcal
szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g
rost: 0,6 g
fehérje: 1,6 g
ÉS egy tuti recept a végére:
VADVAGDALT HECSEDLIMÁRTÁSSAL:
HOZZÁVALÓK:
50 dkg zsírosabb vadhús
10 dkg füstölt szalonna
1 db babérlevél
3 szem borókabogyó
2 gerezd fokhagyma. vagy granulátum
1 kisebb vöröshagyma
1 db áztatott zsemle
1 tojás
1 kiskanál mustár
1 kiskanál himalaya só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál majoranna
zsemlemorzsa, vagy panko morzsa
40 dkg csipkebogyó lekvár
1 dl vörösbor
A vadhús, a szalonnát a fűszerekkel együtt ledaráljuk. majd összedolgozzuk az áztatott zsemlével, és pogácsákat formálunk belőlük. morzsában megforgatva, olajban kisütjük. 1 dL vörösbort felforralunk, majd beletesszük a lekvárt.
Ahogy kezd kihűlni, a megsütött vagdaltpogácsák tetejére kanalazzuk.
Ismeri, kóstolta kiváló, további Univer termékeinket ?
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi kecskeméti csipkebogyó lekvár higiénikus csomagolásban. Kecskeméti Csipkebogyó lekvár, 699 Ft magzsola
energia:857 kj/ 204 kcal
szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g
rost: 0,6 g
fehérje: 1,6 g
Vásárlóink írták a(z) Kecskeméti Csipkebogyó lekvár termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Kecskeméti Csipkebogyó lekvár mellé:


