Kecskeméti Sárgabaracklekvár
Hazai Ízek, hazai gyümölcsből.
60% gyümölcstartalommal, tartósítószerek, és allergén összetevők nélkül! Igen, ilyen termék is van a magyar piacon.
Büszkék vagyunk hagyományainkra, ezt, ezeket viszi tovább az Univer gyümöcsfeldolgozó részelege is, évek óta sikeresen.
A Kecskeméti lekvárok kvalitásának titka a magyar gyümölcs, a hazai alapanyag minősége.
Gyártásuknál mindig elsődleges cél az eredeti gyümölcsíz megőrzése, hiszen a lekvár maga a konzervált természet. A nyár ízeinek, aromáinak megőrzése arra az időre, amikor a természet szűken méri ajándékait.
HA szereted a lekvárokat, javaslom, póbáld ki a csipkebogyólekvárt is!
100 g termék 60 g sárgabarack felhasználásával készül.A termék jellegéből adódóan, magot, magtöretet tartalmazhat. Ez egy hőkezeléssel tartósított termék, minőségét bontatlan csomagolásban a lapkán feltüntetett időpontig megőrzi.
Ha otthon, te magad készítenél sárgabaracklekvárt, erre figyelj:
Ne főzd túl nagy lángon, se túl sokáig, mert a cukor könnyen karamellizálódik, és szép napsárga helyett rőtbarna dzsemünk lesz.
Persze, így is finom tud lenni, de mégse „olyan”, a szín azért nagyon meghatározó. Ízlés dolga, hogy ki mennyire főzi szét, a magam részéről dzsempárti vagyok, kicst darabosabbra hagyom.
A sárgabarack héjjal meg pláne nem vesződöm, az úgyis nyomtalanul eltűnik. Bár ismertem olyan háziasszonyt, aki a barackot egy percre forró vízbe mártva akkurátusan lehúzta. A lekvárja világosabb színű lett, de ízre a miénk jobb: a héjban remek aromák rejtőznek.
Extra tippek:
A kajszibarack két legjobb cimborája a levendula és a rozmaring. Mindkettőnél ügyelni kell, hogy a virágok, levelek, ha frissek is, legyenek teljesen szárazak, amikor beletesszük a dzsembe. Kilónként egy marék levendulavirág vagy 15-20 rozmaringlevélke pont elég.
Aszalt sárgabarack, ár, vásárlás, vélemények
Összetevők: sárgabarack (60 %), cukor, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 858 kJ/205 kcal
zsír: 0,1 g
szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g
rost: 2,7 g
fehérje: 0,6 g
és egy klassz recept: KÓKUSZOS RESZELT
Hozzávalók:
20 dkg margarin, vagy vaj
30 dkg liszt, vagy DIABESTAR süteményliszt
2 tojássárgája
némi reszelt (bio)citrom héj
10 dkg porcukor, vagy őrölt barna nádcukor
25 dkg kecskeméti baracklekvár
5 dkg mazsola
10 tojásfehérje
30 dkg cukor, vagy nyírfacukor/ 50 dkg eritrit
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: a margarint az átszitált liszttel, tojássárgájával, citromhéjjal, és porcukorral összegyúrjuk. Vajjal kikent tepsiben 35 x 25 cm-esre lapítjuk, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) 12 percig elősütjük. Kisebb lábosban, kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, és a kihűlt tésztára kenjük, és rászórjuk a mazsolát is. A tojásfehérjét (nem kell felverni) összekeverjük a cukorral, és a kókuszreszelékkel, majd egy lábosban ezt is felforraljuk. A tűzről levéve kb. 5 dkg lisztet még beleszórunk,. majd a lekvárra simítjuk, és még 20 perig sütjük.