Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Kecskeméti Sárgabaracklekvár - 300 g
Kecskeméti Sárgabaracklekvár - 300 g
1 267 Ft

Kecskeméti Sárgabaracklekvár - 300 g

Kecskeméti Sárgabaracklekvár - 300 g
Kecskeméti Sárgabaracklekvár - 300 g
Kecskeméti Sárgabaracklekvár - 300 g
Összetétel
sárgabarack (60 %), cukor, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény

Kecskemét és a sárgabarack -- ez egy örök összefüggés. Több, mint 100 éves hagyományra tekint vissza ennek a gyümölcsnek a feldolgozása városunkban.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet. 

Súly
300 g
Várható kiszállítás
2022.12.02
Gyártó
Univer
1 267 Ft
Egységár: 4 223 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Részletek

Kecskeméti Sárgabaracklekvár

Hazai Ízek, hazai gyümölcsből. 

60% gyümölcstartalommal, tartósítószerek, és allergén összetevők nélkül! Igen, ilyen termék is van a magyar piacon.

Büszkék vagyunk hagyományainkra, ezt, ezeket viszi tovább az Univer gyümöcsfeldolgozó részelege is, évek óta sikeresen. 

A Kecskeméti lekvárok kvalitásának titka a magyar gyümölcs, a hazai alapanyag minősége.

Gyártásuknál mindig elsődleges cél az eredeti gyümölcsíz megőrzése, hiszen a lekvár maga a konzervált természet. A nyár ízeinek, aromáinak megőrzése arra az időre, amikor a természet szűken méri ajándékait. 

HA szereted a lekvárokat, javaslom, póbáld ki a csipkebogyólekvárt is!

100 g termék 60 g sárgabarack felhasználásával készül.A termék jellegéből adódóan, magot, magtöretet tartalmazhat. Ez egy hőkezeléssel tartósított termék, minőségét bontatlan csomagolásban a lapkán feltüntetett időpontig megőrzi. 

Ha otthon, te magad készítenél sárgabaracklekvárt, erre figyelj:

Ne főzd túl nagy lángon, se túl sokáig, mert a cukor könnyen karamellizálódik, és szép napsárga helyett rőtbarna dzsemünk lesz.

Persze, így is finom tud lenni, de mégse „olyan”, a szín azért nagyon meghatározó. Ízlés dolga, hogy ki mennyire főzi szét, a magam részéről dzsempárti vagyok, kicst darabosabbra hagyom.

A sárgabarack héjjal meg pláne nem vesződöm, az úgyis nyomtalanul eltűnik. Bár ismertem olyan háziasszonyt, aki a barackot egy percre forró vízbe mártva akkurátusan lehúzta. A lekvárja világosabb színű lett, de ízre a miénk jobb: a héjban remek aromák rejtőznek.

Extra tippek: 

A kajszibarack két legjobb cimborája a levendula és a rozmaring. Mindkettőnél ügyelni kell, hogy a virágok, levelek, ha frissek is, legyenek teljesen szárazak, amikor beletesszük a dzsembe. Kilónként egy marék levendulavirág vagy 15-20 rozmaringlevélke pont elég.

Aszalt sárgabarack, ár, vásárlás, vélemények 

Összetevők: sárgabarack (60 %), cukor, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény

Átlagos tápérték 100 g termékben:

energia: 858 kJ/205 kcal
zsír: 0,1 g
szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g
rost: 2,7 g
fehérje: 0,6 g 

és egy klassz recept: KÓKUSZOS RESZELT

Hozzávalók: 

20 dkg margarin, vagy vaj

30 dkg liszt, vagy DIABESTAR süteményliszt

2 tojássárgája

némi reszelt (bio)citrom héj

10 dkg porcukor, vagy őrölt barna nádcukor

25 dkg kecskeméti baracklekvár

5 dkg mazsola

10 tojásfehérje

30 dkg cukor, vagy nyírfacukor/ 50 dkg eritrit

10 dkg kókuszreszelék 

Elkészítés: a margarint az átszitált liszttel, tojássárgájával, citromhéjjal, és porcukorral összegyúrjuk. Vajjal kikent tepsiben 35 x 25 cm-esre lapítjuk, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) 12 percig elősütjük. Kisebb lábosban, kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, és a kihűlt tésztára kenjük, és rászórjuk a mazsolát is. A tojásfehérjét (nem kell felverni) összekeverjük a cukorral, és a kókuszreszelékkel, majd egy lábosban ezt is felforraljuk. A tűzről levéve kb. 5 dkg lisztet még beleszórunk,. majd a lekvárra simítjuk, és még 20 perig sütjük.   

Adatok
Származási hely
Magyarország
EAN
5997010307722
Tömeg
300 g/db
Tápanyagtartalom / 100g
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 858 kJ/205 kcal zsír: 0,1 g szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g rost: 2,7 g fehérje: 0,6 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (3 vélemény)
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.03.21
Kecskemét = sárgabarack. Remek, egységes, nem túl édes íz, a pektinnek köszönhetően pedig más tartósítóktól mentes, 60% gyümölcstartalommal. Palacsintába próbáltuk - mind el is fogyott....:-)
Felméry klári
2020.10.27
A kecskeméti Sárgabaracklekvár ajándékba ment, dicsérték.
Merész Tibor
2021.02.21
A Kecskeméti Sárgabaracklekvár finom ízű, jó állagú, igazi univerzális termék, mely mindenhová tökéletes választás ahová lekvár szükséges ízesítésre és az ára is megfelelő.