Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
L-aszkorbinsav
1499 Ft-tól

L-aszkorbinsav

L-aszkorbinsav

L-aszkorbinsav, C-vitamin pótlására, savanyúságok készítéséhez. ... Tovább

Értékelés:

A termék 6 vásárlói vélemény alapján 4.8 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

250 g
1799 Ft Akciós ár: 1499 Ft-16.7% / 300 Ft
Akció vége: 10 nap 3 óra 5 perc múlva
Kredit érték: 16    Egységár: 7199 Ft / Kg
500 g
2679 Ft
Kredit érték: 30    Egységár: 5358 Ft / Kg

L-aszkorbinsav, C-vitamin pótlására, savanyúságok készítéséhez. 

MI is a különbség?

Míg a citromsav és az aszkorbinsav nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, ezek valójában két, nagyon különböző vegyület, amiket teljesen eltérő célokra használhatunk fel. A fő különbség a kettő között az, hogy az egyik természetes, a másikat pedig az ember alkotta. Molekuláris szinten csak egy oxigénatomban különböznek, azonban ettől az aszkorbinsav jobb tartósítószer, míg a citromsav jobb adalékanyag lesz.

Az aszkorbinsav egy vízben oldódó, cukor alapú sav, és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a legtisztább formája a C-vitaminnak.. A latin nevet úgy lehet értelmezni, mint “skorbut elleni”, hiszen a krónikus C-vitamin hiányt, a skorbutot ezzel a vegyülettel meg lehet előzni és lehet gyógyítani. Fontos szerepe van a szervezetben és mivel az ember nem képes belsőleg előállítani (szemben több állattal) , ezért folyamatosan kell azt pótolni étrendi forrásokból vagy kiegészítők segítségével. A legjobb az, ha naponta, többször , kisebb adagokban vesszük magunkhoz. 2000 óta csak L jelölésű aszkorbinsavat gyártanak, így, ha ilyennel találkozol, bátran megveheted.

TÍPUSAI

A C-vitamin legtisztább formája az L-aszkorbinsav, ami természetesen megtalálható az egyes élelmiszerekben, különösen a citrusfélékben. Porított kiegészítőként savanyú és fanyar és nagy dózisban gyomor irritációs is okozhat, ezért több, alternatív termék is létezik, pl. a kímélő magnézium aszkorbát is.  A kalcium-aszkorbát is az aszkorbinsav egy változata, ami során kémiailag kalciumhoz kötötték a savat, így egy olyan anyagot kaptak, ami szelídebben hat a gyomorsavra és leginkább a bélben szívódik fel.

RÖVID TÖRTÉNETE

A skorbut betegség az 1700-as években vált ismertté, hiszen akkoriban a tengerészek és a katonák csak ritkán jutottak hozzá a citrusfélékhez, a káposztához. A norvég és magyar kutatók (Szent-Györgyi) felfedezték, hogy e betegséget egy bizonyos anyaggal ki lehet küszöbölni. Szent-Györgyi Albert megfigyelte egy jellegzetes oxidációs folyamat reakciós késését, amely valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Cambridge-ben észrevette, hogy ez a redukáló anyag a mellékvesekéregben és a citrusfélékben egyaránt előfordul, de csak kis mennyiségben sikerült előállítania, így kémiai felépítését csak később tudta megvizsgálni.

Mivel cukorjellegű vegyület volt, Szent-Györgyi Albert először az "ignose" (nem ismerem cukor) nevet adta neki, de publikációjában már a hat szénatomra utaló hexuronsav név szerepel. Később felismerte, hogy a szegedi fűszerpaprika sokkal többet tartalmaz ebből az anyagból, mint a citrusfélék, így nagy mennyiség előállítását sikerült véghezvinnie. Felfedezték, hogy gyógyítani lehet vele a skorbutot (tengerimalacokon kísérletezett sikeresen Szent-Györgyi), vagyis a hexuronsav azonos a C-vitaminnal. Ekkor keresztelte el véglegesen aszkorbinsav névre.

AJÁNLOTT NAPI BEVITEL

Az emberi faj egyike azon kevés emlősöknek, akik nem képesek szintetizálni az aszkorbinsavat, így folyamatosan kell azt pótolni az étrendi forrásokból. A napi ajánlott bevitel 70-125 mg között mozog, azonban egyes kutatók úgy vélik, hogy a jó egészség megőrzéséhez naponta 1000-3000 mg C-vitamint kell szedni. A természetes aszkorbinsav gazdag forrásai a csipkebogyó, a citrusfélék, a kivi, az eper, az édes burgonya és a paprika .

 A vegán és paleo étrendbe is beilleszthető 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi L-aszkorbinsav higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. L-aszkorbinsav 1799 Ft - 250 g. magzsola
L-aszkorbinsav
Kína

Vásárlóink írták a(z) L-aszkorbinsav termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
1-5 / 6
Vásárló
Rendszeres vásárló vagyok. C-vitamon tabletta helyett vásárolom, ízléses, aromatartó csomagolásban.
Vásárló
Az L-aszkorbinsavat a C vitamin pótlására rendeltem, naponta teszek az elfogyasztani kívánt vízbe egy csapott kávéskanállal. Nem voltam beteg egész télen!
Vásárló
C vitamin helyett vettem, de nekem nem sikerült a rendszeres használata, maradtam a "tablettás" változatnál. Párom azonban rákapott, ő teljesen elégedett volt vele.
Vásárló
Az aszkorbinsav terméket azért szereztem be, hogy pótoljam magamnak és a családtagjaimnak a C vitamin szükségletet, különösen a mostani téli időszakban. Ha szükséges, tartósítószerként is fogom használni.
Vásárló
C-vitamin-tabletta helyett ezt fogyasztjuk már régóta. Kis kanállal veszünk belőle, melyre vizet iszunk. Elsőre eléggé "savanykás" lehet az íze, de gyorsan hozzá lehet szokni.
1
1-5 / 6

Értékelje Ön is a(z) L-aszkorbinsav terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) L-aszkorbinsav mellé:

Köles
Köles
499Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.