Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Macskakarom 500 mg 60 db kapszula
Macskakarom 500 mg 120 db kapszula
11 185 Ft

Macskakarom 500 mg 120 db kapszula

Macskakarom 500 mg 60 db kapszula
Macskakarom 500 mg 60 db kapszula

Macskakarom, UA DE GATO – Unicaria tomentosa (Vilcacora, Cat’s Claw) - lágyzselatin kapszulák, melyek a Peruból származó növény kedvező hatóanyagait tartalmazzák. Számtalan előnyös tulajdonságai vannak. Ez nem gyógyszer, "mindössze" a természet egyik nagyszerű, mellékhatások nélküli szere.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.07.25
Gyártó
Labotur
Raktáron
Kiszerelés
11 185 Ft
Egységár: 160 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 112 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
10 626 Ft/db
5+  db
-7 %
10 402 Ft/db
Részletek

Macskakarom - Megemelt hatóanyag tartalom, 500 mg/kapszula!

Ez a növény egy már Európában is bejegyzett, az Amazonas hegységeiben és folyópartjain, a brazil és perui őserdőkben honos növény. Igen hosszú időre van szüksége a növekedéshez, érettséghez.

Nem ritka, hogy több mint húsz év alatt éri el teljes méretét, ami elérheti akár a 30 méter hosszúságot is. A macskakarom vagy Una de Gato sokat sejtető nevét onnan kapta, hogy a tüskék, amelyek befedik a növényt, nagyon hasonlítanak a macska karmaira.

Macskakarom - ez milyen növény?

Ezek a szívós, vastag karmok teszik lehetővé, hogy a növény fel tudjon kúszni a fákra, ahol több fény éri, mint az esőerdők lombfüggönnyel takart, árnyékos talajszintjén. E kúszónövénynek sárgás vagy fehér virágai párban teremnek, egymással szemben helyezkednek el a száron.

A virága kicsi, illatos, és könnyen megtermékenyíthető. Az eleinte zöld és puha tekervényes kocsánylevelek egy idő után keménnyé válnak, kampókká alakulva.

Bár a levelei szépek és fényesek, a hegyes, görbe, karom-szerű tüskék hatásosan távol tartják a “betolakodókat”. Begyűjtésekor egyedül a kéreg lehántását értjük. A gyökerekre külön vigyáznak, hogy megőrizzék a növény szaporodási készségét. Feltétlenül gondolni kell arra is, hogy az esőerdő sokszínű és értékes növényvilágát őrizni és védeni kell.

A hatóanyagok legnagyobb mennyiségben

a növény belső kérgében és az ehető háncsrétegben találhatók.  A világszerte fokozódó érdeklődés oly mérvű, hogy gondatlan begyűjtés esetén akár 2 év alatt kipusztulhatna az őshonos növény. A perui kormány törvényben tiltotta meg a nem regenerálódó háncsrészeinek begyűjtését, mellyel gátat szabhat az állomány kipusztulásának. A gyógyításban használatos kéreg visszanő, ha azonban a gyökeret éri sérülés, akkor a növény elpusztul. A növényt az amazonasi őserdőkben az ökológiai szempontokat messzemenően figyelembe véve termesztik, s a cserjét termelő ashaninka indiánok is részesednek a piacra kerülő termékek nyereségéből (fair trade).

A trópusi esőerdő jóformán 2.3 millió négyzetmérföldnyi területet terít be és több növény- és állatfajnak ad otthont, mint bármely más ökoszisztéma a földön. Becslések szerint az innen származó különböző növények száma faj szerint valahol 35 és 80 ezer között becsülhető.

Még a legkiválóbb botanikusok is csak korlátozott ismeretekkel rendelkeznek az Amazonas-menti esőerdők gyógynövényeit illetően, ezért mindig izgalmas kaland rábukkanni egy rendhagyóan bioaktív növényre.

A növényvegytan kutatók és a fitokemikusok különleges és egyedi gyógyhatású vegyületek valóságos tárházát fedezték itt fel.

Ez a terület számtalan csodálatos gyógynövénnyel gazdagította az emberiséget, de a valódi haszna ezeknek még szinte teljesen kiaknázatlan. A perui népi gyógyászat tisztelete és megőrzése tette lehetővé az újra felfedezését. Könnyen lehet, hogy az Amazonas menti erdők egyik leghatékonyabb gyógynövénye.

A bizonyítékok erősen azt sugallják, hogy alkaloid és vegyi tartalma miatt kiérdemelheti a 21. század csodanövénye címet.

A növény az inkák egyik nagyon fontos gyógynövénye volt. A perui Asháninka törzs gyulladásgátlónak, reumás megbetegedések, ízületi gyulladások, a tápcsatorna betegségeinek, a húgyutak betegségeinek, cukorbetegség és rákos megbetegedések kezelésére használja.

Miután a 80-as években felélénkült az érdeklődés az esőerdőkben élő gyógynövények gyógyhatásainak a vizsgálatára, ez is is a tudósok látókörébe került. A kutatások igazolták az őslakosok tudását.

Egyéb hatásait is vizsgálták melynek során bebizonyosodott, hogy:

– Immunerősítő: fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását.
– Csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását.
– Csillapítja a gyulladásokat, elősegíti az ödémák gyorsabb megszűnését, enyhíti a fájdalmat.
– Említésre méltó hatást lehet vele elérni az arthritis (ízületi, gyulladás), a bursitis (nyálkatömlő-gyulladás) és a gastritis (gyomornyálkahártya-gyulladás) kezelésénél.
– Sejtvédő (antioxidáns) tulajdonságának köszönhetően segíti a szervezet regenerálódását.
– Csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, javítja a kis erekben a keringést.
– Csökkenti a bőr akut és krónikus gyulladásait.

Az Uncaria Tomentosa alkaloidákban gazdag növény. Az alkaloidák sokrendű fiziológiai hatása ismert az emberi szervezetre. Ezek a nitrogéntartalmú szerves vegyületek a savakat sókká képesek alakítani, és ezért igen sok gyógyszernek hatóanyagai.

A Nápolyi Egyetem laboratóriumában három új kinonsav-glikozidot izoláltak az Unicaria Tomentosa kérgéből. E vegyületek némelyike egyértelműen vírusellenes, valamint jelentős gyulladásgátló hatást mutat. A növényből kivont oxindol alkaloidáknak kimutathatóak voltak bizonyos, a sejtfalon megjelenő anti-leukémiás hatásai, ami azzal kecsegtet, hogy a növény szerepet kaphat a fehérvérűség gyógyításában is.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy ígéretes lehet az Alzheimer kór gyógyításával kapcsolatban is. A rhynchophyllin alkaloida, amely tágítja az agy perifériás hajszálereit, együttműködve  a különböző antioxidánsokkal, ígéretes alapja lehet egy új gyógyszer kifejlesztésének.

Ausztriai és olasz kutatások során rájöttek, hogy négy olyan alkaloida található benne, amely nagy hatást gyakorol a fagocitózisra. A fagocitózis az a folyamat, melyben a fehérvérsejtek (makrofágok) megtámadják, és gyakorlatilag megemésztik a fertőző organizmusokat és idegen sejteket.
Gyulladásgátló és ödémacsökkentő glikozidjai jótékony hatással vannak a gyomorfekélyre, daganatokra és ízületi gyulladásokra. E növény kivonatai citosztatikus és fogamzásgátló hatással is bírnak.

Kétféleképpen tudja csökkenteni a rák kockázatát: Vagy antioxidánsként viselkedik vagy elpusztítja az útjába kerülő karcinogén anyagokat, amelyek rákos sejteket hoznának létre. Tudományos kutatások révén megállapították, hogy célpontja a sejti mutáció, mint például amikor leukémiás sejteknél meggátolja a további fejlődést.

Kiválóan alkalmazható vírusos, bakteriális vagy gombás eredetű gyulladásos megbetegedésekben mint influenza, kötőhártya-gyulladás, húgyhólyaggyulladás, ízületi gyulladás, gyomor- vagy bélgyulladás, továbbá szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségeknél. Utóbbi hatása számos daganatos betegség kezelésekor beigazolódott: tüdőrák, petefészekrák, bőrrák, agydaganat, bélrák, gyomorrák, melanoma, leukémia és B típusú lymphoma. A növény daganatellenes hatása az apoptosis a“programozott sejthalál” támogatásában rejlik. Ez egyfajta természetes, a sérült sejteket, így a rákos sejteket is eltávolító, önfenntartó mechanizmus. Nemcsak a sérült sejtek eltávolításában, hanem a régi sejtek pótlásában is fontos szerepet tölt be.
Különleges, extra tulajdonsága, hogy meggátolja a vérrög képződését. A vérkeringést serkenti és csökkenti az ér falán lerakódó plakkot így nagy szerepe van a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében is.
Rendkívül hatékonyan tudja tisztítani a teljes bélrendszert és valóban segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.

Napjainkban, amikor egyre nagyobb az érdeklődés az egészségügyi problémák és azok megoldásai iránt, ez a növény a gyógyító módszerek egész tárházát kínálja. Ez a gyógynövény jelenleg igen nagy érdeklődésnek örvend egészségügyi körökben és rövid idő alatt hatalmas méretű lett rá a kereslet világszerte, mivel meggyőző hírnevet vívott ki magának a daganat- vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságaival.

Újra felbukkanása mondhatni, hogy épp időszerű volt. Sokan érzik úgy, hogy új és egyre végzetesebb vírusok ütik fel a fejüket, és hogy a túlságosan is sok gyógyszert fogyasztó szervezetünk sokkal kiszolgáltatottabb a fertőzésekkel szemben, ezért a gyógynövénykezelés egyre inkább népszerűvé válik.

Sokkal kevésbé kívánatos dolog kezelni egy már meglévő betegséget, mint hogy immunrendszerünket kellőképp erősítve megelőzzük azt. Egy megerősített, egészséges immunrendszer képes felvenni a harcot, egy egész hadseregnyi betegség felett. Egyértelmű, hogy minden olyan természetes gyógyszer hatalmas érdeklődést kelt, amely egyszerre erősíti az immunrendszert és hatásos antioxidánsként és gyulladáscsökkentőként is hat. Bebizonyította, hogy erélyesen fel tud lépni a betegségek ellen. Tudományos körökben úgy bukkant fel, mint a „botanikus kincs.”

Újabb kutatások bíztató eredményeket ígérnek a vastagbél-gyulladás kezelésében történő felhasználásában.
Az amazonaszi indiánok sokféle és érdekes módon alkalmazzák a növényt. Hideg és meleg főzeteket vagy teákat készítenek az influenza és ehhez hasonló fertőzések ellen, és lázcsillapító fürdőben is helyet kap a növény. Gargarizáló folyadékként is rendszeresen használják. A főzött, aprított kérgét a kötések alá helyezik. A kúszónövényt gyakran feldarabolják keményfából készült mozsártörőkkel, majd órákon át ázni hagyják. Olykor a szárított leveleket, kérget elszívják, vagy felszippantják.

Ezt eredetileg ízületi gyulladás, gyomorhurut ellen alkalmazták. Jelenleg több betegség enyhítésében is szerepet játszhat. Ilyenek a: vírusos és gyulladásos megbetegedések, számos bél- és gyomor rendellenesség, ízületi gyulladások, Crohn-kór, fekélyek, gasztritisz, paraziták, divertikulózis, köhögés, a ráknak különböző fajtái, bélérzékenység szindróma, herpesz, allergiák, farkasbőr, cukorbetegség, PMS, hypoglycemia, bursitis vagy a reuma. Jelenleg az európai kutatások a növénynek leginkább azokat a részeit igyekeznek elkülöníteni, amik képesek kezelni az AIDS-et és a rákot.

A vastagbél egészsége az egész test egészségének fontos meghatározója. Más szóval a vastagbél helytelen működése sok betegségnek ad helyet. Az orvosi rendelők eddig jóformán figyelmen kívül hagyták a vastagbél szerepét a betegségek forrásaként. Ma már folyamatos kutatás alatt áll a vastagbél, hogy mik az előnyei annak, ha tiszta és működőképes állapotban van.

A mell-betegségek egyértelműen összefüggésben vannak a nyugati étkezési szokásokkal, és a bél-rendellenességgel. Kölcsönhatás van a mellnedvben fellelhető sejti eltérés és a bélmozgás ritmusa között. Ez az asszociáció valószínűleg a bélrendszerben található bakteriális flórának köszönhető, amely a vastagbél tartalmát, a különböző megemészthető anyagokat toxikus anyaggá alakítja át, mely karcinogén, vagy mutagén is.

Kiválóan alkalmazható a különböző bélbetegségek, leginkább a fertőzőek ellen. Szinte biztos, hogy az Uncaria Tomentosa el tud bánni valamennyi bélbetegséggel, még azokkal is, amelyekre eddig semmiféle gyógymód nem használt. Tegyük hozzá, hogy a hasznos baktériumok szerepét a bélben nem szabad túlhangsúlyozni. A legtöbb bélbetegséget a jótékony flóra elpusztulása okozza. Amikor a bélben található flóra nincs tökéletes egyensúlyban az immunrendszerre is hatással lehet. A bélrendszer mikroflórájának elpusztulása egy gyakori probléma, és azzal a lehetőséggel jár, hogy alapjaiban megszakít számos metabolikus utat, amely eltérő és egészségtelen tüneteket eredményez. Ez egy világszínvonalú gyógynövény, melyben elég erő rejlik ahhoz, hogy visszafordítsa és felszámolja a már mélyen meggyökerezett kórokozókat, ezáltal meggyorsítva a gyógyulás folyamatát.

Lehet hogy immunrendszerünk gyengébb, mint amilyen valójában lehetne. Legtöbben csak rohanunk orvostól orvosig, küzdünk a magunk végtelen hosszúnak tűnő fertőzések listájával, melyben szinte biztos helyet kap a megfázás, a nátha, a torokfájás, fülfájás, lábgomba, gombás fertőzések, krónikus fáradtság szindróma, herpesz, vastagbélgyulladás, stb. stb. stb..

Az immunrendszerünk a magunk kis beépített védelmi rendszere, amit optimális, működőképes állapotban kell tartani. A fertőző mikroorganizmusok és karcinogének mindenhol ott vannak, keringenek körülöttünk.

Az immunrendszerünk úgy van kitalálva, hogy leküzdje, vagy semlegesítse az egészségünkre törő baktériumokat, vírusokat, gombákat és rákos sejteket. Egy egészséges immunrendszer hihetetlenül jól tud harcolni betegségek ellen és a fertőzés tartózkodási idejét minimálisra csökkenti a testben. Ha védelmi rendszerünket még inkább megerősítjük bizonyos gyógynövényekkel, a vitaminok és antioxidánsok hatása a szervezetben hosszabb életű lesz. Hagyomány szerint az Uncaria Tomentosá-t Dél-Amerikában mindig is olyan rendellenességekre használták, amelyek így vagy úgy összefüggésben vannak az immunrendszerrel.

Tudományos kutatások bizonyították be gyógyhatásait. Igazából nem is csak korunk betegségeit lehet gyógyítani vele, hanem a betegségmegelőző hatása is könnyen kamatoztatható. Ideje az egész világgal megosztani, amit a perui indiánok generációkon át ismertek, ha győzni akarunk a betegségek felett, és egészségesek akarunk maradni.

Felhasználási javaslat:   naponta 3 x 1-2 kapszula.
Kéthavonta két hetes szünet betartása javasolt.

A tinktúrából 20-30 csepp x 3 naponta! Figyelem!  A termék 1:1 arányú, azaz magas a hatóanyagtartalma, ellenőrizze vércukor szintjét rendszeresen. Az alkoholtartalom miatt járművet a cseppek bevétele után 8 órán át ne vezessen közúti forgalomban !!!!

Származási hely: Peru


OSS rendszer

“Az organikus módon kezelt termékek”

A legtöbb természetes terméket fertőtleníteni kell, pasztörizálni vagy egyéb módon sterilizálni. Számos módszer létezik a kezelésre, mint például a besugárzás, etilén-oxid, ózon és UV használata. Ezek a módszerek sok esetben károsítják a hatóanyagokat, bizonyos esetekben veszélyesek is lehetnek akár a környezetünkre, akár egészségünkre.

Az egyetlen nemzetközileg elismert és elfogadott módszer az “organikus sterilizálási rendszer (OSS)” , amely magas hőmérsékletű gőz és vákuum használatával, gyors és kíméletes módon, a hatóanyagok lebontása nélkül sterilizálja a termékeket.

Ez a termék az OSS rendszer segítségével lett csírátlanítva.

Macskakarom, magzsola.hu


Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

Adatok
Kiszerelés
120 db
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (4 vélemény)
(3)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Dr. Bárány István
2016.05.10
Sok jót hallottam már a macskakaromról, most próbálom ki először.
Dr. Dános Lászlóné
2017.02.19
Már legalább 1 éve használom a terméket. Mindent, amit írtak róla az ismertetőben, beváltott!
lovasné Simon Ilona
2018.01.06
Azért kezdtem el használni mert a gerinc súlyos betegsége a két térd bal csípő jobb váll súlyos fájdalmai mellett divertikulózisom is lett!!!! Bevétel után fél órával mindegyik fájdalmat csökkenti!!! Remek termék!
Anonymous
2018.01.08
NEM RÉG RENDELTEM, DE MÁR MOST ÉRZEM A HATÁSÁT ÉS AMI ITT LE VAN ÍRVA AZ MIND IGAZ!
Hasonló termékek