A körte vélhetően Dél-Kelet Kínából származik, csakúgy, mint az alma. Európában már ie. 2000-ből származó leleteket is találtak, a görögök és a rómaiak is termesztették. A középkorban főleg a kolostorok kertjeiben termesztették. Az akkori körte jóval keményebb lehetett a mainál, mivel számos, akkori recept szerint a körtét meg kellett főzni, a nyers körtét rossznak, mérgező hatásúnak gondolták.
A különböző érési időszakok alapján nyári, őszi, és téli körtéről beszélhetünk, felhasználása alapján étkezési, gyümölcslé alapanyag, vagy befőzésre való. Sokan vásárolják ezen változatát pálinka ágyazásához is. :-)
Milyen előnyös tulajdonságai vannak az aszalt körtének?
A körte és aszalt körte fogyasztás jót tesz az idegnek, oldja a húgykősavat, a káros sólerakódásokat, salaktalanítja a szervezetet.
Milyen hasznos tápanyagtartalma van?
Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, A vitamint, B komplex vitaminokat, kevés C vitamint. A B vitaminok rendkívül jó hatásal vannak az emésztésre mert serkentik a táplálék felszívódását.
Kétszer annyi nyers rostot tartalmaz, mint a vele rokon alma, és lényegesen alacsonyabb a savtartalma is. Enyhíti a vese- és hólyagproblémákat, szabályozza a vízháztartást. Mindezeken felül folsavtartalma révén, jókedvűvé is tesz!
Ez a termékünk cukormentes, kíméletes eljárással tartósított!
--- Vajpuha, magozott aszalt szilva, több, nagyobb kiszerelésben is!
összetevők:körte, antioxidáns: kén-dioxid
Aszalt, magozott meggy, ára
Tápanyag- és energiatartalom 100g (tájékoztató adat):
energia:1066/252 KJ/kcal
fehérje:1,5 g
zsír:0,6g, ebből telített: 0,04 g
szénhidrát:54 g
élelmi rost:7,5 g
Származási hely: Dél-Afrika