Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Málnás Sacher torta liofilizált gyümölcssel 1
Vissza a receptekhez

Málnás Sacher torta liofilizált gyümölcssel

Hozzávalók:

A klasszikus Sacher torta eredetileg sárgabarack lekvárral készül. Nekünk azonban lételemünk a kísérletezés, így született ez a tuti recept is.

Hozzávalók: 

 - 4 dkg vaj/margarin

- 4 dkg callebaut csokipasztilla

-  6 db tojás

- 5 dkg Bensdorp sötét kakaópor

- 12 dkg eritrit

- 1 kávéskanál sütőpor/ szódabikarbóna

- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé

 - 1 üveg kecskeméti málnalekvár

- 10 dkg vaniliapuding

- 1 dL tej, vagy bio rizs ital

- 25 dkg Callebaut fehércsoki pasztilla

- 5 dkg liofilizált fehércsokis málna

- 6 dkg mandulaliszt

A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a vajat/margarint és az étcsokoládét (ne legyen meleg). Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét géppel kemény habbá verjük. majd hozzátesszük az eritritet, és a tojássárgákat. Ezután hozzáadjuk a sütőport, és a kakaóporral elkevert mandulalisztet. 

A masszát sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 35-40 perc alatt. Ha kihűlt, vegyük ki a tortaformából, majd vízszintesen 3 egyenlő részre vágjuk. 

Az alsó réteghez vaniliapudingot összekeverünk 25 dkg Callebaut fehércsoki pasztillával. Ebbe tesszük bele a liofilizált fehércsokis málnát, apróbb darabokra törve. A következő piskótarétegre öntjük a melegített málnalekvárt. A harmadik piskótalappal befedjük, és ezt is megkenjük lekvárral, úgy, hogy az oldalára is kerüljön.

Ezután hűtőbe tesszük, 2-3 órára dermedni egy kicsit. 

Ezután egyenletesen bevonjuk vízgőz felett melegített vajjal hígított étcsokoládéval.

A tetejét friss málnával, és egy kis mentalevéllel díszíthetjük.  

 



Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.