Kandírozott hibiszkuszvirág Egy ehető virág? Ami finom? Igen, van ilyen! Én sem nagyon tudtam, de a következőek mind virágok: articsóka, karfiol, brokkoli...
A hibiszkusz egy különlegesen szép virágú dísznövény. Az Ázsiából származó növényt Jean Robin hozta Európába, ő ültette el először a párizsi királyi füvészkertbe. Ebből a virágból ól készült kivonatokat már régóta alkalmazzák az ősi távol-keleti, kínai népi orvoslásban magas vérnyomás és májbetegségek kezelésére. A világ számos részén a diéta része. Ez sem véletlen, hiszen fantasztikus íze mellett számtalan egészségügyi hatása van.
Előnyös tulajdonságok:
- Egyebek között szabályozza a koleszterinszintet - hasonlóan a robosztus vörösborhoz, ami köztudottan sok antioxidánst és bioflavonoidokat tartalmaz -. Az is bebizonyosodott, hogy hasonló tulajdonságai miatt alternatív lehetősége lehet a vörösbornak. Kimutatták azt is, hogy javítja a szív egészségét.
- Tanulmányok igazolják, hogy hatékonyan csökkenti a vérnyomást. A rendszeresen ilyen teát fogyasztók között 7,2 ponttal csökkent a szisztolés értékük.
- Gazdag C-vitamin tartalma miatt hatásos lehet megfázás esetén, de erősíti az immunrendszert, és hasznos az influenza megelőzésében is.
- Stresszoldó vitaminokat tartalmaz, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokat, és segítenek a depresszió megelőzésében.
- Vizelethajtó: javítja a húgyhólyag működését, a bélrendszeri problémákat is enyhíti, így segít a fogyásban.
- Jótékony hatásait csak az íze múlja felül, mely télen-nyáron igazi élmény.
A kandírozás során meleg, cukros oldatban, lassan “főzik” a virágokat, és víztartamukat ezzel helyettesítik, így tartósítják. A végeredmény egy egészen különleges, leginkább a korallvirágokra hasonlító, pirosas színű, és igen, ehető virág.
Tőlünk is egyre több partyszervíz rendel ebből a különlegességből: pezsgőspohárban, ha pezsgőt öntenek rá, szinte kivirul, megtelik folyadékkal - igazán egyedi látvány. Próbálja ki Ön is, vagy lepje meg barátait, családtagjait ezzel!
Összetétel: hibiszkuszvirág, cukor, antioxidáns: citromsav, kén-dioxid. Kén-dioxid és szulfitok (> 10mg/kg-nál SO2)
Származási hely: Thaiföld
Ismeri további, kandírozott gyümölcseinket?