Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Kandírozott hibiszkuszvirág 500 g
Kandírozott hibiszkuszvirág 500 g
3 366 Ft

Kandírozott hibiszkuszvirág 500 g

Kandírozott hibiszkuszvirág 500 g
Kandírozott hibiszkuszvirág 500 g

Ehető virág? Ami finom? Igen, van ilyen! Én sem nagyon tudtam, de a következőek mind virágok: articsóka, karfiol, brokkoli....

A hibiszkusz egy különlegesen szép virágú dísznövény. Az Ázsiából származó növényt Jean Robin hozta Európába, ő ültette el először a párizsi királyi füvészkertbe.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.30
Gyártó
magzsola
Raktáron
3 366 Ft
Egységár: 6 732 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
3 198 Ft/db
5+  db
-7 %
3 130 Ft/db
Részletek

Kandírozott hibiszkuszvirág Egy ehető virág? Ami finom? Igen, van ilyen! Én sem nagyon tudtam, de a következőek mind virágok: articsóka, karfiol, brokkoli...

A hibiszkusz egy különlegesen szép virágú dísznövény. Az Ázsiából származó növényt Jean Robin hozta Európába, ő ültette el először a párizsi királyi füvészkertbe. Ebből a virágból ól készült kivonatokat már régóta alkalmazzák az ősi távol-keleti, kínai népi orvoslásban magas vérnyomás és májbetegségek kezelésére. A világ számos részén a diéta része. Ez sem véletlen, hiszen fantasztikus íze mellett számtalan egészségügyi hatása van.

Előnyös tulajdonságok:

  • Egyebek között szabályozza a koleszterinszintet - hasonlóan a robosztus vörösborhoz, ami köztudottan sok antioxidánst és bioflavonoidokat tartalmaz -. Az is bebizonyosodott, hogy hasonló tulajdonságai miatt alternatív lehetősége lehet a vörösbornak. Kimutatták azt is, hogy javítja a szív egészségét.
  • Tanulmányok igazolják, hogy  hatékonyan csökkenti a vérnyomást. A rendszeresen ilyen teát fogyasztók között 7,2  ponttal csökkent a szisztolés értékük.
  • Gazdag C-vitamin tartalma miatt hatásos lehet megfázás esetén, de erősíti az immunrendszert, és hasznos az influenza megelőzésében is.
  • Stresszoldó vitaminokat tartalmaz, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokat, és segítenek a depresszió megelőzésében.
  • Vizelethajtó: javítja a húgyhólyag működését, a bélrendszeri problémákat is enyhíti, így segít a fogyásban.
  • Jótékony hatásait csak az íze múlja felül, mely télen-nyáron igazi élmény.

A kandírozás során meleg, cukros oldatban, lassan “főzik” a virágokat, és víztartamukat ezzel helyettesítik, így tartósítják. A végeredmény egy egészen különleges, leginkább a korallvirágokra hasonlító, pirosas színű, és igen, ehető virág.

Tőlünk is egyre több partyszervíz rendel ebből a különlegességből: pezsgőspohárban, ha pezsgőt öntenek rá, szinte kivirul, megtelik folyadékkal - igazán egyedi látvány. Próbálja ki Ön is, vagy lepje meg barátait, családtagjait ezzel!

Összetétel: hibiszkuszvirág, cukor, antioxidáns: citromsav, kén-dioxid. Kén-dioxid és szulfitok (> 10mg/kg-nál SO2) 

Származási hely: Thaiföld

Ismeri további, kandírozott gyümölcseinket?

Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (40 vélemény)
(35)
(3)
(1)
(1)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Herbert Dóra
2023.07.24
Nagyon finom és mutatós, többször vásároltam már. Ajándéknak is kiváló.
Tolvajné Gőz Éva
2015.05.06
Nagyon finom én nagyon szeretem. Nem csak finom, hanem ételeket pl. hidegtálakat is lehet díszíteni vele és a végén megehető
Németh Kinga
2016.01.02
Mindenkinek bátran ajánlom, nagyon meg voltam elégedve vele.
Beszedics-Környei Andrea
2016.01.03
Nagy kedvenc, a 4 évesem egyenesen imádja :) Oviban megkóstoltatták vele a gumicukrot, utána itthon is követelte, ezzel váltottam ki. Boldog mindenki :)
Daróczyné Bánkuti Ildikó
2016.01.18
Rendkívül finom, díszítésre is tökéletes megoldás.
Hasonló termékek