Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes
Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes
1 799 Ft

Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes

Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes
Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes
Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes
Mazsola 1 kg, kén-dioxid mentes
Összetétel
97% mazsola, 3% növényi olaj

A mazsoláról a harmincas, negyvenes korosztálynak rögtön a régi Mazsola és Tádé mesesorozat juthat az eszébe, ahogy Mazsola egy kis „dömdödöm” malacka volt. Végül is aszalt szőlőszemekről van szó, mely így, szárított formában kevesebb nedvesség-, magasabb cukortartalommal rendelkezik, mint maga a friss gyümölcs. A mag nélküli, dús gyümölcsállományú mazsola élvezetessé teszi a teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélék, rostban dús müzlik fogyasztását.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.24
Gyártó
magzsola
Raktáron
1 799 Ft
Egységár: 1 799 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 709 Ft/db
5+  db
-7 %
1 673 Ft/db
Részletek

Mazsola - ami kén.dioxid mentes! :-))) Hurrá! Erről a közismert aszalványról a harmincas, negyvenes korosztálynak rögtön a régi báb-mesesorozat juthat az eszébe, ahogy ez egy kis „dömdödöm” malacka volt....

Végül is, aszalt szőlőszemekről van szó, mely így, szárított formában kevesebb nedvesség-, magasabb cukortartalommal rendelkezik, mint maga a friss gyümölcs.

Mióta termelik a mazsolát?

A klasszikus aszalt szőlő termesztéséről már ie 2000 környékéről vannak emlékek, Egyiptomban és Perzsiában. Értékes gyümölcs volt – az ókori görögök és a rómaiak a fogyasztás mellett asztalok, lakomák díszítésére is használták, valamint díjként adták a sportolóknak. Készítésének legolcsóbb, és egyben a legjobb módja a késői szüret, ami előtt a szőlőszemek már a tőkén összetöppednek, de a bogyókat gyakran részben vagy teljesen különféle aszaló berendezésekben szárítják ki. A szőlőt óvatosan szüretelik és válogatják, hogy a szemeken lehetőleg ne maradjanak kocsánycsonkok. A gyümölcsöt hideg vízzel mossák, majd szárítják és osztályozzák; a nedvességtartalmát gőzöléssel állítják be. A terméket préselik, és úgy csomagolják.

Többféle változata van, a legismertebb szőlőfajták mag nélküliek, amely kicsi és fekete, a halványsárga illetve a nagy magvú. A színe szerint lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is. Minél kevesebb magja van, annál borsosabb az ára.

Az általunk forgalmazott, török változat nagyobb, és puhább szemű, mint a boltokban kapható termékek nagy része. Kérem, olvassa el a vásárlói értékeléseket is!

Milyen ételekhez ajánlott a mazsola? 

A mag nélküli, dús gyümölcs élvezetessé teszi a teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélékrostban dús müzlik fogyasztását, így segít az egészséges táplálkozásra való átállásban. - Ettől függetlenül, két féle ember van, az egyik szereti, a másik ki nem állhatja ezt az aszalványt. Remélem, a nyájas olvasó inkább az előbbi... :-) Mint oly sok bogyós társa, szintén a héjában tárol sok, a szervezet számára értékes, anyagot, C- és P vitaminok.  A fertőzés- és a magas vérnyomás elleni szerepeken túl, a P-vitamin legfontosabb tulajdonsága a kapilláris erek meg­erősítése. A P-vitamin jelentős szerepet játszik bizonyos típusú vérzékenységek kialakulásának megelőzésében. Ezen kívül gyulladásgátló, allergiaellenes, baktérium- és vírusölő hatású is lehet. Ez az aszalvány egész évben elérhető, hűvös helyen tárolva akár egy esztendeig is eláll. Ha már megkezdtük a csomagolást, zárt üvegben tartsuk, vagy a hűtőszekrényben. A sütemények ízesítéséhez kiváló, rágcsálnivalóként keverhetjük dióval, mogyoróval, és helyettesíthetjük vele a cukrot is.

A friss gyümölcshöz hasonló előnyei vannak – a színes szőlőből készült aszalvány azonban értékesebbnek számít, ugyanis a színes héjban bioflavonoidok találhatók, valamint P-vitamin, mely a baktériumokkal és vírusokkal szemben könnyen felveszi a harcot, jelentős a gyulladásgátló szerepe és az allergiásoknak is segít. Vasban gazdag. A szépségápolásban is hatékony, késlelteti ugyanis a ráncok megjelenését és a szarkalábak feltűnését is.

Hazánkban elsősorban a cukrászat használja, de önmagában is finom nassolnivaló.

Az általunk forgalmazott termék származási helye Törökország ahol pár ezer éve foglalkoznak ezzel, így – gondolom – összegyűlt már némi tapasztalatuk.

mazsola, magzsola.hu

összetétel: 97% mazsola, 3% növényi olaj, antioxidánsként a kén-dioxidot alkalmaznak

Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):

Energia 1430 kJ/ 341 kcal
Zsír: 0 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát: 79 g
amelyből cukrok 60 g
Rost 3 g
Fehérje 2,5 g
Só 0 g

Származási hely: Görögország/Irán

Tápanyag tartalom /100 g
Energia 1430 kJ/ 341 kcal
Zsír: 0 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát: 79 g
amelyből cukrok 60 g
Rost 3 g
Fehérje 2,5 g
Só 0 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.9 (72 vélemény)
(65)
(5)
(2)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Holicsné Bánfalvi Beatrix
2023.07.24
Túl gyorsan fogy.
Igazolt vásárlás
Éva Tar
2022.10.13
Szuper finom!
Jakab Péter Gábor
2015.05.12
Amióta itt láttam és vettem 850-ért mazsolát azóta máshol is megnézem az árát. Aprócska bibi hogy rájárnak a gyerekek ezért: Most már vehetek 2-3kg-ot 2hónapra és szerelek egy csengőt a spájzra. A rágcsálható magok és aszalványok között nálunk ez a befutó.
Fernye Lajosné
2015.05.18
A napi nassoláshoz kiváló, ha még egy kis olajos magvakat is adunk hozzá .
Horváth Diana
2015.05.28
Nasinak kiváló :) A gyerekek nagyon rákaptak, dióval keverve nagyon szeretik.
Hasonló termékek