Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
999 Ft

Nádcukor, aranybarna 500 g

Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
Összetétel
100% barna nádcukor

Nádcukor, aranybarna, organikus termelésből - (cane sugar)   Sokféle cukorral találkozhatunk az üzletek, bioboltok polcaink, vajon, melyik az egészséges, és finom? (lehetőleg együtt). A Mauritiusról származó aranybarna nádcukor vitathatatlanul az egyik legfinomabb, minőségi, GMO mentes termék.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.25
Gyártó
magzsola
Raktáron
999 Ft
Egységár: 1 998 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
949 Ft/db
5+  db
-7 %
929 Ft/db
Részletek

Nádcukor, aranybarna, organikus termelésből - (cane sugar)

Mi az a nádcukor?

A cukornád amelyből a nádcukrot kinyerik, egy nádféle, melynek magassága kettőtől akár hat méterig is terjedhet. Levelei hosszúak, a szára dúsan elágazik. Őshazája Ázsia déli és délkeleti, trópusi vidékein keresendő, mára azonban a világ sok országában termesztik.

A növényt mindig virágzás előtt aratják le, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A frissen betakarított és feldarabolt nádat aztán a termőhelyen lévő üzemekben dolgozzák fel, melynek során nyers nádcukrot állítanak elő.

Ez a nyers nádcukor még tartalmazza a növényben felhalmozódott értékes tápanyagokat (vitaminokat és nyomelemeket), melyek azonban, a cukor finomítása során elvesznek.

Gyártási metódusa: a megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat. 

Ez a fajta cukor barna színű és általában enyhén karamellás ízű.

Miért egészségesebb a nádcukor a fehér cukornál?

A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.

A fehér cukor ezzel szemben egy olyan természetellenesen tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése jelentős tehertétel az emberi szervezet számára, miközben feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot).

A legnagyobb probléma a fehér cukorral, hogy túl tömény. Míg a cukorrépa cukortartalma 18%, a belőle készített finomított cukoré már kb. 95%.

Mi a különbség a barna- és a nádcukor között?

A nádcukorhoz küllemben nagyon hasonó a barna cukor ami valójában cseppet sem egészségesebb a fehér cukornál. A barna cukor fehér cukorból készül, amelyet nádmelasszal színeznek, így a barna cukor ugyanolyan egészségtelen, mint a fehér változata. Tehát ha egészséges édesítőszert szeretnénk vásárolni, mindenképpen keressük a nádcukrot.

Mi a nádcukor két legfonotosabb előnyös hatása?

A nádcukornak kifejezett előnyei vannak a hagyományos finomított kristálycukorhoz képest.

  • Először is, a nádcukor természetes formában áll rendelkezésre, nem megy át intenzív finomítási folyamatokon, mint a kristálycukor. Ez azt jelenti, hogy a nádcukorben megtalálhatók még a cukornádból származó ásványi anyagok, például vas, kalcium, kálium és magnézium, amelyek hozzájárulhatnak a tápanyagbevitelünkhöz.
  • Másodszor, a nádcukor alacsonyabb glikémiás indexű, mint a finomított cukor. Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel a szervezetben, és kevésbé okoz hirtelen vércukor emelkedést. Ez előnyös lehet a vércukorszint stabilizálására, különösen a cukorbetegek vagy az inzulinrezisztenciával küzdők számára.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a nádcukor továbbra is cukrot tartalmaz, és kalóriákat is ad hozzá az étrendünkhöz.

Ezért mérsékelt fogyasztása ajánlott. Azok, akik diétát követnek vagy cukorbetegségben szenvednek, mindig konzultáljanak orvosukkal vagy dietetikussal a megfelelő cukorbevitelről és a személyre szabott étrendről.

ismeri természetes cukorhelyettesítőinket, az eredeti, finn nyírfacukrot, és az eritritet, valamint a bio minősítésű agave szirupot?

 


GMO mentes

Származási hely: Mauritius

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 168/396 kJ/kcal

Zsír: 0 g

Szénhidrát: 99%, ebből cukor: 99%

Só: 0,05 g

Tápanyagtartalom / 100g
energia: 168/396 kJ/kcal zsír: 0 g szénhidrát: 99%, ebből cukor: 99% só: 0,05 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (25 vélemény)
(24)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Vass Emese
2016.05.06
Jó ár-érték arány, a nádcukor sokkal egészségesebb mint a fehércukor.
Schmidt Gréta
2016.05.08
Örülök, hogy már ez a termék is rendelhető! Szuper minőségű, minden finomabb és egészségesebb vele, s az ára is baráti. Plusz szeretem a gyönyörű aranybarna színét is! :)
Dr. Hajba László
2016.11.11
Nagyon jó karamelles íze van. Sokkal jobban szeretem, mint a finomított cukrot. Az ára is teljesen megfelelő.
Börcsök Sándor
2016.11.12
Jó minőségű, nem ragad össze, finom, kávéba különösen jó! Süteménybe is tesszük, muffinhoz, kevert tésztákhoz kiváló.
Uri Csilla
2017.02.18
Kiváló minőségű termék, igényes csonagolásban. Mindenkinek bátran ajánlom. Köszönöm!
Hasonló termékek