Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
999 Ft

Nádcukor, aranybarna 500 g

Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
Nádcukor, aranybarna 500 g
Összetétel
100% barna nádcukor

Nádcukor, aranybarna, organikus termelésből - (cane sugar)   Sokféle cukorral találkozhatunk az üzletek, bioboltok polcaink, vajon, melyik az egészséges, és finom? (lehetőleg együtt). A Mauritiusról származó aranybarna nádcukor vitathatatlanul az egyik legfinomabb, minőségi, GMO mentes termék.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.
Várható kiszállítás
2025.05.16
Gyártó
magzsola
Raktáron
999 Ft
Egységár: 1 998 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Nádcukor, aranybarna, organikus termelésből - (cane sugar)

Mi az a nádcukor?

A cukornád amelyből a nádcukrot kinyerik, egy nádféle, melynek magassága kettőtől akár hat méterig is terjedhet. Levelei hosszúak, a szára dúsan elágazik. Őshazája Ázsia déli és délkeleti, trópusi vidékein keresendő, mára azonban a világ sok országában termesztik.

A növényt mindig virágzás előtt aratják le, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A frissen betakarított és feldarabolt nádat aztán a termőhelyen lévő üzemekben dolgozzák fel, melynek során nyers nádcukrot állítanak elő.

Ez a nyers nádcukor még tartalmazza a növényben felhalmozódott értékes tápanyagokat (vitaminokat és nyomelemeket), melyek azonban, a cukor finomítása során elvesznek.

Gyártási metódusa: a megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat. 

Ez a fajta cukor barna színű és általában enyhén karamellás ízű.

Miért egészségesebb a nádcukor a fehér cukornál?

A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.

A fehér cukor ezzel szemben egy olyan természetellenesen tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése jelentős tehertétel az emberi szervezet számára, miközben feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot).

A legnagyobb probléma a fehér cukorral, hogy túl tömény. Míg a cukorrépa cukortartalma 18%, a belőle készített finomított cukoré már kb. 95%.

Mi a különbség a barna- és a nádcukor között?

A nádcukorhoz küllemben nagyon hasonó a barna cukor ami valójában cseppet sem egészségesebb a fehér cukornál. A barna cukor fehér cukorból készül, amelyet nádmelasszal színeznek, így a barna cukor ugyanolyan egészségtelen, mint a fehér változata. Tehát ha egészséges édesítőszert szeretnénk vásárolni, mindenképpen keressük a nádcukrot.

Mi a nádcukor két legfonotosabb előnyös hatása?

A nádcukornak kifejezett előnyei vannak a hagyományos finomított kristálycukorhoz képest.

  • Először is, a nádcukor természetes formában áll rendelkezésre, nem megy át intenzív finomítási folyamatokon, mint a kristálycukor. Ez azt jelenti, hogy a nádcukorben megtalálhatók még a cukornádból származó ásványi anyagok, például vas, kalcium, kálium és magnézium, amelyek hozzájárulhatnak a tápanyagbevitelünkhöz.
  • Másodszor, a nádcukor alacsonyabb glikémiás indexű, mint a finomított cukor. Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel a szervezetben, és kevésbé okoz hirtelen vércukor emelkedést. Ez előnyös lehet a vércukorszint stabilizálására, különösen a cukorbetegek vagy az inzulinrezisztenciával küzdők számára.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a nádcukor továbbra is cukrot tartalmaz, és kalóriákat is ad hozzá az étrendünkhöz.

Ezért mérsékelt fogyasztása ajánlott. Azok, akik diétát követnek vagy cukorbetegségben szenvednek, mindig konzultáljanak orvosukkal vagy dietetikussal a megfelelő cukorbevitelről és a személyre szabott étrendről.

ismeri természetes cukorhelyettesítőinket, az eredeti, finn nyírfacukrot, és az eritritet, valamint a bio minősítésű agave szirupot?

 


GMO mentes

Származási hely: Mauritius

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 168/396 kJ/kcal

Zsír: 0 g

Szénhidrát: 99%, ebből cukor: 99%

Só: 0,05 g

Tápanyagtartalom / 100g
energia: 168/396 kJ/kcal zsír: 0 g szénhidrát: 99%, ebből cukor: 99% só: 0,05 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (26 vélemény)
(25)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Katalin Dévai-Kostyál
2025.04.30
MAGZSOLA termékei nekem beváltak. Köszönöm
Vass Emese
2016.05.06
Jó ár-érték arány, a nádcukor sokkal egészségesebb mint a fehércukor.
Schmidt Gréta
2016.05.08
Örülök, hogy már ez a termék is rendelhető! Szuper minőségű, minden finomabb és egészségesebb vele, s az ára is baráti. Plusz szeretem a gyönyörű aranybarna színét is! :)
Dr. Hajba László
2016.11.11
Nagyon jó karamelles íze van. Sokkal jobban szeretem, mint a finomított cukrot. Az ára is teljesen megfelelő.
Börcsök Sándor
2016.11.12
Jó minőségű, nem ragad össze, finom, kávéba különösen jó! Süteménybe is tesszük, muffinhoz, kevert tésztákhoz kiváló.
Hasonló termékek