Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Durum penne tészta tricolore
399 Ft-tól

Durum penne tészta tricolore

Durum penne tészta tricolore

Tomadini durum penne tészta tricolore, háromszínű

Ami olasz, csak jó lehet?  Többé-kevésbé igaz, főleg a gasztronómiában. A tészták tekintetében mindenképp. Az egészségesebb, durvább szemcseszerkezetű durumliszt jó alapot ad, és ehhez ott van a több évszázados tapasztalat, gyártási technológia, ma már modern gyárakban, magas higéniai követelményeket teljesítve, egységes minőségben. A név garancia erre, az eredeti üzemet 1843-ban alapították.

Egy kis tészta történelem

Honnan is származik? A történészek álláspontja sem egyezik meg ebben a kérdésben. Bármennyire is azt hisszük, hogy az olasz védjegy levakarhatatlan erről az egyik legnépszerűbb étel alapanyagról és bármennyire is hihetetlennek hangzik, de az olasz tészta évezredes múlttal rendelkezik, de a gyökerei nem feltétlenül Olaszországban keresendők. Találtak ugyan tésztafogyasztásra utaló jeleket az etruszkoknál, ők azonban a tésztát inkább sütötték és nem főzték. Ez volt a lagane. Mások feltételezései szerint Marco Polo hozhatta magával a Távol-Keletről, más feljegyzések azonban azt igazolják, hogy ebben az esetben Marco Polo olyasmit fedezett fel és vitt haza magával Kínából, ami már korábban is jelen volt Olaszország területén. Kétségtelen azonban, hogy a Távol-Keleten is az olasz tésztától függetlenül a történelemben messzire visszanyúló a különböző tészták fogyasztása.

A penne változat nevét az ősrégi, íráshoz használt, ferdére vágott libatoll hegyről kapta. Ez a vágási mód nem csak szebbé teszi a csőforma tésztát, de nyitottabbá is válik a belső felület arra, hogy a szósz bejusson rajta. A Penne legismertebb formája a felületén bordázott, Penne Rigate - mint ez is éppen. :-)

A három szín egy különlegesség, paradicsommal, és spenóttal is színeznek, de igencsak minimális mértékben. Olyannyira, hogy ezek egyáltalán nem érezhetőek az elkészült, megfőzőtt alapanyagban - inkább a szemnek szólnak, kicsit változatosabb, különlegesebb az így készült tésztaétel. 

Tudta, hogy még két változatban is kínáljuk? Nézze meg, próbálja ki a masni, illetve az orsó változatot is!

Főzési javaslat: 1 L vízet forraljunk fel, ebbe öntsük a tésztát, és hozzáadunk némi sót, ízlés szerint. 10-12 percig főzzük. 

Származási hely: Olaszország

Tápanyag tartalom 100 g termékben:

energia: 1489 kJ/351 kcal

zsír: 1 g, ebből telített: 0,4 g

szénhidrát: 72 g, ebből természetes cukor: 3,5 g

rost: 3 g

fehérje: 12 g

Allergén információ: búzaliszt

 

 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi penne tészta tricolore higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Durum penne tészta tricolore 399 Ft Rendeljen most online. magzsola

Vásárlóink írták a(z) Durum penne tészta tricolore termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo

Nincs még értékelés, legyen Ön az első, aki leírja tapasztalatait. Használja a lenti űrlapot.

Értékelje Ön is a(z) Durum penne tészta tricolore terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Mondja el Ön is véleményét a termékről

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Durum penne tészta tricolore mellé:

Dió liszt
Dió liszt
999Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG