Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Gal BioAktív-IR rostkomplex FREYAGENA - 434 g
Gal BioAktív-IR rostkomplex FREYAGENA - 434 g
8 684 Ft

Gal BioAktív-IR rostkomplex FREYAGENA - 434 g

A normál vércukorszint, valamint a bőr, haj és köröm, valamint a kötőszövetek épségének támogatója! Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termékünk támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását. Ezen felül, hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly egészséges szintjéhez, és természetesen, elsősorban a bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen összetett módon (bélflóra, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás). A megfelelő, természetes növényi rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok, egymással összhangban és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket.*


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
434 g
Várható kiszállítás
2024.06.27
Gyártó
GAL
Raktáron
8 684 Ft
Egységár: 20 009 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 87 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
8 250 Ft/db
5+  db
-7 %
8 076 Ft/db
Részletek

Gal BioAktív-IR rostkomplex 434 g FREYAGENA.

Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termékünk támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását.

Ezen felül, hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly egészséges szintjéhez, és természetesen, elsősorban a bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen összetett módon (bélflóra, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).

A megfelelő, természetes növényi élelmi rostban gazdag ételek komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok, egymással összhangban és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket.*

Inositol (B8 vitamin)
Étrenddel egy felnőtt naponta körülbelül 0,5-1 gramm inositolt juttathat a szervezetébe. Előfordul azonban, hogy alacsony az inositolszintünk, vagy átmenetileg nagyobb mennyiségben van rá szükségünk. A termék növényi alapú, természetes fermentációval előállított inositol alapanyaggal készült, a szinergiát magas flavonoidtartalmú citrus-kivonat és rostok erősítik.

Kollagén


A kollagén jelentős mennyiségben található meg a bőrben, csontokban és porcokban. Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve (hidrolizált). A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kolllgén képződéshez a kötőszövetekben.

Rostok


Egészségünk fenntartásához a megfelelően járulnak hozzá. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket. Az almarostunk magas minőségét tükrözi a rost kellemes, friss "almás" íze is.

Szilícium


A termékben a szigorú európai szabványoknak megfelelő, min. 75%-ban szilíciumra sztenderdizált bambusz-kivonatot tartalmaz.

Gal Freyagena rost komplex ár, vásárlás, megrendelés - magzsola.hu

Ne feledjük: a megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.

Szakmai szempontok az összeállítás során: 

Ezen termék összetevőit a GAL és a Táplálkozás-Beállítás TM szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb orvos és élelmiszer biológiai kutatások figyelembe vételével. További különlegesség, hogy az elfogyasztott rostok segítségével bélbaktériumaink úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javítják egészségünket.

Termékünkben felhasznált szenegáli acacia (arabmézga) elsősorban a Lactobacillus, a részben hidrolizált guar pedig a Bifidus törzseket táplálja.
A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost-komplex összetevői a legideálisabb elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink munkáját, működését is segítik.

Hogyan működik?

Emésztőrendszerünknek különféle, megfelelő rostokra van szüksége az emésztés egyensúlyának fenntartásához. Így, ha ez a termék a belek egyensúlyának és stabilitásának őre. Az elmúlt években szakmai érdeklődésünk ezek egy bizonyos csoportjára irányult: az úgynevezett szelektív rostokra. Alapvetően két csoportot különböztetünk meg: az imént említett vízben oldódó rostokat és az úgynevezett vízben nem oldható rostokat (mint például a korpa). Egy sor tudományos bizonyíték utal arra, hogy a megfelelő bevitel nagyon egészséges az emésztőrendszer (és az immunrendszer) számára, hiszen bélbaktériumainknak kiegyensúlyozott forrásokra van szükségük.

A „vízoldékony rostok” megfogalmazás azt jelenti, hogy az elfogyasztott a „barátságos”, más néven probiotikus vagy kooperatív hatású bélbaktériumokat táplálják. Ezek pedig támogatják az emésztés folyamatát, segítik a tápanyagok felszabadulását az ételekből, valamint ők maguk is előállítanak bizonyos tápanyagokat (B-vitaminok, K-vitaminok, rövid szénláncú zsírsavak).

Mindezeken túl védik a beleket a veszélyesebbnek tekinthető úgynevezett opportunista vagy patogén kórokozóktól is, ezáltal támogatva immunrendszerünk normál működését. A vízoldékony rostokon belül is megkülönböztetünk számos alcsoportot, többek között például az alacsony FODMAP-étrend kategóriái szerint (ez esetben például az inulin sokaknak okozhat konkrét emésztési panaszokat; nem minden esetben ideális, mert nem kellően szelektív).

A ”megfelelően szelektív rost” 

ez esetben azt jelenti, hogy ezek az elfogyasztott szálak szinte kizárólag a „barátságos”, azaz probiotikus baktériumtörzseket táplálják. Szakmai nézőpontunk szerint ez a tulajdonság mindenféleképpen figyelemreméltó és nagyon fontos az egészségmegőrzés szempontjából számos területen: immunológia, gasztroenterológia, belgyógyászat.. A bél egy anaerob környezet, azaz nincsen jelen benne oxigén.

Ennek hiánya arra kényszeríti bélbaktériumainkat, hogy saját oxigénnel rendelkező szénhidrátokat (azaz vízben oldható rostokat) használjanak. A szénhidrátok erjesztésének melléktermékeként a baktériumok ezáltal többek között rövid szénláncú zsírokat hoznak létre: ilyen például a butirát (vajsav) vagy az acetát. 

Egy forrás tehát akkor tekinthető szelektívnek, hogy ha ezen rövid szénláncú zsírsavak termeléséhez bizonyítottan hozzájárul. Ezen zsírsavak be is kerülnek a szervezetünkbe, illetve energiaforrásul szolgálnak a bélrendszer más részeinek. Ideális körülmények között a rövid szénláncú zsírsavak a test kalóriaigényének akár 7-8 %-át is fedezhetik.

Jelenlegi tudományos ismereteink szerint nagyon kevés olyan rostforrás ismert, melyek valóban szelektíven (azaz célzottan és elsődlegesen) ezeket a bélbaktériumokat táplálják (miközben a panaszokat kiváltókat nem táplálák).  Jelen termékünk ebből a néhány, rendelkezésre álló alternatívából választottunk kettőt és kombináltuk egyedülálló módon.

GAL Freyagena bio immunrost komplex előnyei:

Néhány példa arra, hogy a rövid szénláncú zsírsavak milyen sokféleképpen javíthatják egészségünket:

 • megelőzhetik az elhízást
 • képesek regenerálni a beleket
 • javítják a bélfal épségét
 • enyhítik a székrekedést
 • gyulladáscsökkentő hatásúak
 • előnyösek szív- és érrendszeri, valamint idegrendszeri szempontból
 • bizonyos izületi problémákra is megoldást jelenthetnek

Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termékünk túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását:
hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly kialakításához, emellett természetesen elsősorban a
bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen komplex módon bélflóra, bélfal felépítése, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).

A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket (például lactobacillusok és bifidobaktériumok).

Gal BioAktív-IR rostkomplex FREYAGENA - magzsola.hu

Immunológiai hatások:

A megfelelően megválasztott és helyesen alkalmazott pre- és probiotikumok az immunrendszerünk egyensúlyának fenntartását is célozzák (mind celluláris, mind humorális oldalon).

A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a különböző élelmiszer-összetevők (köztük a prebiotikus rostszálak) befolyásolják az immunválaszt. Ezek az összetevők különböző immunsejtekre hatnak, hatásuk pedig a bél immunrendszerén és bizonyos esetekben a bél mikroflóráján keresztül történik. Néhány ilyen összetevő erősíti az immunválaszt (Th-1 fehérvérsejtek), ami jobb (fertőzések elleni) védekezéshez vezet; míg mások gátolják az immunválaszt (Th-2 fehérvérsejtek), ezáltal megelőzik vagy mérséklik például az allergiás és/vagy gyulladásos reakciókat, valamint szabolyázzok a bélgombák aktivitását.

Sunfiber® szabadalmaztatott, részben hidrolizált guargumi és ökológiai minősítésű arabmézga (acacai senegal – gumiarábikum)

A gondosan kiválasztott szelektív rostforrásokon belül a termék egy részről szenegáli akáciát tartalmaz. Más néven gumiarábikum vagy "arabmézga"  az élelmiszeriparban egy régóta használt étkezési rost, azonban egyre több tanulmány áll rendelkezésünkre arról, hogy jelentős prebiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, így remek és igen biztonságos alternatíva a probiotikus baktériumok populációinak növelésére.

A British Journal of Nutrition egyik tanulmánya kimutatta, hogy a gumiarábikum ilyen formájú étrendi kiegészítése hatékonyan növelte a „barátságos baktériumok” számát, különös tekintettel a Lactobacillus acidophilus baktériumra, melyhez már önmagában is nagyon jelentős és igen pozitív immunológiai hatásokat kötünk (többek között nőgyógyászati területeken). Nemzetközi hírű német beszállítónk ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot biztosít számunkra (ennek száma: DE-ÖKO-005; DE-2017-144877-666558-E)

A freyagena bio immunrost komplex másik összetevője a szabadalmaztatott , részben hidrolizált  (azaz jobban emészthető) guargumi. Ez egy kontrollált, természetes enzimekkel végrehajtott folyamat, amely előzetesen felbontja az alapanyagot kisebb egységekre és így egy sokkal szelektívebb, azaz könnyebben emészthető szálacska keletkezik.

Ezáltal, jelentős mértékben jobban emészthető, ami azt eredményezi, hogy a termék szinte semmilyen emésztési problémát nem okoz, megtartva a szelektív rostok minden előnyös tulajdonságát. 

Az ideális mennyiségű rostbevitel meghatározása

A rendelkezésünkre álló tudományos információk szerint szervezetünk optimális mennyiségű bevitel mellett működik megfelelőképpen, ezen belül a megfelelő rostforrások megválasztása viszont kritikus szerepet tölthet be.

Az emberi anyatej például nagy mennyiségben tartalmaz speciális rostokat (galakto-oligoszacharidok – GOS formájában. Valószínűleg ez a legszelektívebb rost az emberi bélflóra tekintetében). Ezek az anyatejben lévő rostok kritikusak a fejlődő szervezet emésztőrendszere, valamint immunrendszere szempontjából is.

Ha az anyatej rosttartalmát tekintenénk referenciaként az optimális bevitel mértékének meghatározásához, akkor körülbelül 3,5 kg növényt kellene később elfogyasztanunk minden nap ennek a beviteli értéknek az eléréséhez: mindez körülbelül 60-80 grammnyi  biztosítana egy adott napon.

Persze, a különböző népcsoportok rostbevitele is igen nagy mértékben különbözik, emellett evolúciós nézőpontokból is hatalmas különbségek figyelhetők meg. A legtöbb növényi eredetű étel (mint elsődleges rostforrások) körülbelül 500 g adagja összesen 8-20 gramm rostot tartalmaz.


A hazai lakosság rostfogyasztása 10-15 g/nap, melyet a közegészségügyi ajánlások szerint is minimum a duplájára, azaz napi 20-30 grammra kellene emelni.

Érdekesség:

A Harvard Egyetem egyik antropológuscsoportja szerint a kalóriában, azaz keményítőben gazdag gumók indították el az emberi agy növekedését az evolúció során. Azzal érvelnek, hogy az éghajlat akkoriban szárazra fordult, így a gyümölcsök és az olajos magvak mennyisége mellett valószínűleg bizonyos zsákmányállatok száma is jelentősen csökkent. A keményítőtartalmú gumókat viszont (melyek mind a mai napig bőségesen teremnek a világ különböző részein) szinte biztosan nem érintették az éghajlati változások. 

Ezzel az elmélettel természetesen nem ért mindenki egyet, azonban egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy már másfél millió évvel ezelőtt az emberi fosszíliák mellett gumók sütésére utaló anyagokat találtak. 

Az elmélet táplálkozástudományi szempontból azért is érdekes, mert – túl azon, hogy hő hatására a nehezebben emészthető szénhidrátok könnyen felszívódó kalóriával alakulnak – bizonyított, hogy a keményítő tartalmú ételek számos olyan természetes módon előforduló összetevőt tartalmaznak, amelyek az előbb említett szelektív rostok és rövid szénláncú zsírsavakon belül összefüggésbe hozhatók az emberi agy fejlődéséval.

A rezisztens keményítők olyan keményítőforrások, amelyeket az emberi emésztőenzimek nem képesek feldolgozni – ellentétben a bélbaktériumokkal (így tulajdonképpen speciális rostoknak tekinthetők). Érdekes módon rezisztens keményítőforrások minden keményítős ételben képződnek főzés és lehűtés hatására (a főzés a keményítőt könnyebben emészthetővé teszi, a lehülés után viszont rostok képződnek).

Termékünk elősegíti a rendszeres bélmozgást, támogatja a teljes emésztőtraktus egészségét, segíthet a testsúly csökkentésében az éhségérzet mérséklésén keresztül. Emellett segítenek csökkenteni a glikémiás választ anélkül, hogy befolyásolnák az alapvető tápanyagok vagy ásványi anyagok felszívódását. Ez egy természetes, íztelen porkeverék, mely így egyszerűen szinte bármilyen folyadékba belekeverhető anélkül, hogy annak ízét jelentős mértékben befolyásolna. Igen jól tolerálható, általában egyáltalán nem okoz semmilyen emésztőrendszeri panaszt, így folyamatos használatra terveztük.

Szakmai céljaink fényében ez a készítmény teljes mértékben alkalmas alacsony FODMAP-, (neuro-)autoimmun vagy kis mennyiségben SIBO étrendekben történő alkalmazásra, valamint allergizáló összetevőt sem tartalmaz és akár a legmagasabb gyógyszeripari követelményeknek is megfelelne.

* EFSA által hivatalosan engedélyezett állítások (Regulation (EC) No 1924/2006)

Hatóanyag a napi adagban: (8,7 gramm)

 • Myo-inositol  1500 mg*
 • Hidrolizált kollagén  2500 mg*
 • Élelmi rostok  4500 mg*
 • Citrus-bioflavonoidok (min. 60% hesperidin és egyéb)  100 mg*
 • Bambusz kivonat (min. 75= szilícium)  40 mg*
 • C-vitamin  40 mg (NRV-felnőtteknek ajánlott napi bevitel 50%)

Fogyasztási javaslat:

napi 2 x 3-4 gramm púpos teáskanálnyi adag folyadékkal elkeverve. Íze enyhén édeskés, tehát, akár vízzel is lekeverhető. Mivel elég nehezen oldódik fel, és csomós marad, ha kiskanállal keverem, én turmixba teszem, így egyenletesebb állagú lesz. 

Bizonyos esetekben 4-5 teáskanál is használható, hiszen nagyobb dózisok is jól tolerálhatóak. Ideális dózisa egyénileg 4-16 gramm közötti; két részre osztva. Gyermekeknek testsúly-arányosan. Egyszerű és komplex megoldást kínál a szelektív rostbevitel növelésére. Könnyen feloldódik, miközben megtartja eredeti rosttartalmát. Adott esetben Galactooligoszacharidokkal (pl. Bimuno) is remekül kombinálható.

Összetevők:

100% Sunfiber® részben hidrolizált guargumi, arabmézga (acacai senegal – gumiarábikum) keveréke.

Nettó tömeg: 434 g

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.09.04
Nem olcsó, de igazi, komplex termék, én bízom a GAL gyártó fejlesztéseiben. Az IR a nevében, gondolom, az inzulinrezisztenciára utal. van benne kollagén, kovaföld is. Kb. egy hét szedés után azt vettem észre, mintha csökkenne az édesség, csoki iránti vágyam is. Remélem, hosszú távona fogyókúrámhoz is hozzájárul! :-)
Hasonló termékek